Puhdistamo joka kotiin

  • licence27

Olishan se hienoo jos olis oma jätevesilaitos, vesilaitos ja monopoli. Niin hulluksi on maailma mennyt että jos omalla tontilla on 17 metriä syvä rengaskaivo kaupungin parhaalla pohjavesialueella niin vettä ei saa käyttää, eikä varsinkaan laskea kunnalliseen viemäriverkkoon. Ei vaan pitää suurella vaivalla kaivaa vesijohto 2.2 m syvyyteen, laittaa mittari, maksaa vesiliittymä ja ostaa samaa vettä samasta harjusta pumpattuna kilometritolkulla 10 % vuotavasta järjestelmästä.

Maalaisjärjen käyttö on siis totaalisesti kielletty. Kumpi nyt sitten on pahempi: asianmukainen viemäröinti puhdistamolle saakka vai oma kaivo pohjavesialueella? Voihan se viemärikin pettää keskellä soraharjua tai vesijohtoverkosto saastua muuallakin kuin Nokialla.

Tokihan kaivoista, varsinkin porakaivoista voi tulla veden mukana epäpuhtauksia ja myrkkyjäkin, mutta aika harvoin mitään konetiskiainetta pahempaa- ja jos tulee niin sen kyllä tyhmempikin huomaa juodessaan. Nyt kun porataan lämpökaivojakin mihin sattuu niin kyllä kohta virtaa viinaa maan uumeniin.

Ymmärrän ja kannatan täysin että kaikkiin uusiin taloihin vaaditaan kunnollinen jätevesijärjestelmä. Samoin jos tehdään putkiremppa tai peruskorjaus. Mutta ei millä hinnalla hyvänsä. Ecolaattorilla on ymmärretään rahan päälle- Myydään joko puhdistamo tai kokonaispalvelu. Kokonaispalveluna voi olettaa että puhdistamo jotain puhdistaakin, mutta maksaa. No mitä puhdistamiseen tarvitaan- No kemikaaleja. Jos ei ota kokonaispalvelua saa puhdistamon ja uuden harrastuksen. Sit kun ei jaksa harrastaa niin puhdistamo ei kauan toimi.

Unkarissa murtui alumiinitehtaan lieteallas- sinne meni myrkyt alamäkeen ja asuinkelvoton maa alennusmyyntiin. Ihan on kuin suomalainen lääketiede, yritetään hoitaa näkyvät oireet, mutta perussyytä ei edes etsitä. Tehdään paskaa varastoon ja sit joku kaljatölkki kaupassa 0,15 € pantti ja tuontitölkit ei mitään. Tehdään siis alumiinista kertakäyttötuote jolla ei ole mitään arvoa. Toki muutakin, mutta yhtä lailla mehutetrallakin voisi olla pantti, öljykanisterilla, loisteputkella, ja ikean kertakäyttöhuonekaluilla. Vedellä on päin vastoin, Täytyy maksaa esim euro kuutiolta että saa vettä ja kaksi että siitä pääsee eroon , tai kaivo 2000€ ja jätevesijärjestelmä 5000 € plus huollot ja korjaukset. Näin siis paskallekin saadaan parempi arvo kuin käytetylle viron tuliaiselle.

Täällä parempaan vesistöjen puhdistustulokseen päästäisiin hankkimalla jokaiselle eläintilalle multain.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus