Sähkötön yö

  • licence27

Kaverini piti ravintolapäivän kunniaksi hyväntekeväisyysravintolaa muutaman tunnin. Valitettavasti samaan aikaan olin perjantain-lauantain lumimyräkän jäljiltä töissä ja sitten olikin jo liian myöhäistä lähteä mihinkään.

No kuten varmaan noin 55000 - 60000 muutakin ihmistä vietin sitten la-iltaa ihan vaan kynttiöiden ja taskulampun varassa. En kelloa katsonut moneltako valojen välkkyminen alkoi, enkä ollut enää hereillä siinä vaiheessa kun sähköt palautuivat, mutta oletan että kuutisen tuntia oli kylmää ja pimeää.

No tietysti kun keli oli mitä oli niin ei sisälämpötila ihan kauheasti ehtinyt laskemaan ja onni onnettomuudessa että siinä vaiheessa kun tuikkiminen alkoi oli tulisijassa jo toinen pesällinen menossa.

Sitten kun sähköä taas oli käytettävissä katsoin mitä teksti-tv kertoi sähkökatkoista. Kertoi ainakin sen paljon enemmän talouksia oli ollut ilman sähköä. Siis sen seurantaan on ilmeisesti joku verkkokartta joka ilmeisesti toimiessaan ilmoittaa aika tarkastikin mistä muuntajien / sähköasemien/ kaappien /mittarien väliltä häiriötä tulee- no se ei ilmeisesti ollut toiminut kunnolla. Olisiko sitten vika ollut siinä että tykkylumen painamia puita oli niin monin paikoin sähkölinjoilla.

Huonomminkin voisi asiat olla, koska jo reilun vuorokauden sähkökatkos tällä kelillä pistää kyllä monen varautumisasteen koetukselle. Tietysti sellaisikin on jotka vaan tyyliin Lapin lomamökissä vain päänkin peiton alle ja odottavat että josko joku kävisi korjauksen tekemässä ja josko joku kenties hakisi puut ja sytyttäisi tulen takkaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus