Saksalainen luomumaito

  • licence27

Kauppoihin aletaan tunkea Saksalaista luomumaitoa. Kukakohan senkin maidon luomuisuuden käy toteamassa ja mitä järkeä on raahata maitoa niin kaukaa?

Maito- siis sellainen mikä ei ole meijerissä käynyt maistuu maidolle. Jos maito on purkissa ja kulkenut ensin autolla tilalta meijeriin, meijeristä säiliöautolla lautalle ja lautalta suomalaiseen meijeriin pakattavaksi. Siitä taas jakeluautolla kauppaan ja todennäköisesti henkilöauton kyydissä kuluttajan kotiin- missä vaiheessa se on vielä luomua?

Väitän että yhdeltäkään kotimaiselta tilalta ostettu maito ei ole yhtään vähemmän luomua kuin tänne ulkomailta tuotu maito. Se voi olla yhtä hyvää, se voi maistua samalta - ostavathan ihmiset lähdevettäkin pullossa vaikka vesijohtovesi on paljon laadukkaampaa.

Jos luomu tarkoittaa ettei lehmille syötetä muuta kuin heinää ja ettei heinäpellolle ole kymmeneen vuoteen kylvetty muuta kuin lantaa- siihenhän mennään automaattisesti kun lannoitteet maksaa niin paljon ettei niitä kannata kylvää heinäpelloille.

Millaisia ne luomumaitoa tuottavat lehmät sitten taas ovat? Jalostettuja keinosiemennettyjä tehotuotantoeläimiä vai kilon päivässä tuottavia luonnollisesti pariutuneita alkuperäisrotuja?

Jos oikeasti halutaan luomumaitoa niin laitetaan jokaisen ison ostoskeskuksen katolle ruohokatto, sinne lehmät laiduntamaan ja lypsyrobotti tyhjentämään utareita. Myös moottoritien viheralueille mahtuisi laiduntamaan kun vaan olisi riittävän tukevat aidat. Varsinaista luomua muuten sekin kun ei enää ole lyijyllistä bensaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus