Seuraavat särkyneet 5

  • licence27

Maantiivistäjä eli Ammanin täry. Ensimmäinen käynnistys meni ongelmitta. toinen käynnistyskerta ja narun nykäys oli sen verran kova että kone lähti käyntiin, mutta naru kahdessa osassa ei sit tarvinnut yrittääkään laittaa kolmatta tietä umpeen.

Tänään sit viimein vaunualue sai ensimmäisen sähköisen yhteyden. En usko että sulakkeita on vielä uskallettu paikoilleen laittaa, mutta 4 x 185 (+ suojamaadoitus) neliömillin johdinalainen alumiinikaapeli on muuntajan vieressä kaapissa kiinni ja toinen pää keskuksessa keskellä aluetta. Pisimmässä ojassa jo tolpan jalat sorastettuina paikoillaan.

Tänään piti oikein miettiä mitä vastaisi kun henkilökuntaan kuuluva henkilö kysyi miltä alueella näyttää. Ehkä "Talvisodalta" ei ollut näin kesällä se kaikkein paras vastaus, mutta viime viikkoon verrattuna kenttä ei ole ollekaan sileä ja"kasat vaan vaihtaa paikkaa"- Niin sekin hänen kommenttinsa pitää ihan täysin paikkansa. Se mikä ei näy jos ei ymmärrä katsoa/kokeilla mitä kasassa on. Ehkä 5 % alkuperäisistä maakasoista on alueen toisessa päässä odottamassa levitystä nurmialueille, ajetut sorat kahdessa suuressa kasassa, mutta kuten noistakin kommenteista kävi ilmi se 95 % työstä ja maamäärästä on näkymättömissä

Samoin tämän päivän kaapelioja. Viikon päästä vain asfalin leikkauksista pystyy päättelemään missä kohtaa kaapeli luikertelee maan alla. Itse asiassa sekä muuntajan ympäristö että koko veto alueen rajalle saakka on siistimpi kuin ennen kaivuuden alkua. Missään ei näy se kuinka laadukkaasti kaapeli lepää punaruskean soran sisällä. Missään ei näy se että oja on täytetty kahdessa vaiheessa siten että kaapelin päällä on sorakerros, hieman välpättyä maata ja oikein laitettu varoitusnauha. Ehkä juuri siksi yrittäjä itse ei minua vahdikaan, koska tietää että teen mieluummin kerralla kunnollista jälkeä- sellaista että kestää siihen saakka kun seuraavan kerran maahan voimalla tunkeudutaan.

Kaikki muuntajalle menneet vanhat kaapelit oli huonommin asennettu, osassa oli suojakourua, mutta varoitusnauhoista ei ollut tietoakaan.

Samassa osoitteessa okt:n pihasta puuttuu vielä muutama neliö portaiden edestä. Senkin olisi voinut jättää kauniisti entiselleen vihreäksi, mutta sulamisvesien aikaa se olisi tarkoittanut tulvaa talon alla. En tiedä kuinkä hyvin ruoho kasvaa- tässä helteessä viljakin kypsyy ennen aikojaan ja jyvät jää pieniksi kun ei ole vettä.

Viime vuonna perusparannettu piha ei ole vieläkään nurmikon näköinen, eikä tule syksyyn mennesäkään olemaan jos ei saa roimasti lisää vettä. Muuten on kaikki edellytykset hyvään ja tasaiseen kasvuun, mutta kosteutta puuttuu.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus