Valvominen vs humala

  • licence27

Volvominen ei maksa mitään. Sitä voi harrastaa pakosta tai vapaaehtoisesti. Ainakin näyttää vahvasti lumiselta talvelta ja siltä että saa harmaita hiuksia.

Niinkin pieni asia kuin auraviittaa, sellaien pieni punainen keppi ja pieni heijastin päässä. Niin kauan on kaikki hyvin kun ne on paikallaan ja ne näkee. Sit kun ei näe tapahtuu seuraavaa: Noin 20 cm sivuun ajolinjalta, tietenkin hyvä vauhti ja se paikka missä oja on kokolailla kaikkein syvin. Ei ketjuja päällä.

Edellisistä vuosista on kuitenkin opittu sen verran että ei saa pankoitua. "Pidä kiinni ohjauspyörästä traktorin kaatuessa, ÄLÄ hyppää. Koskapa oja oli täynnä lunta olisi ojanpohjalle kaiketi voinut ajaa. Niin olen joskus tehnykin kaivinkoneella kesällä. Tällä kertaa ei ollut välitöntä kaatumavaaraa ja jos olisi ollut pienempi oja/ketjut kaikissa pyörissä- linko ylös ja käännös takaisin tielle joko etu tai takaperin.

Vaan kun oli valtaoja ja sellainen suunnittelun kukkanen, loistava täydellisesti varusteltu lumikone lukuunottamatta polttoainesäiliön virkaa toimittavaa hölmösti muotoiltua muovikanisteria- Ei riittävästi tilaa ketjuille vakiorenkailla. Täytyi siis tutkia mennäkä eteen vai taakse. Hyvä uutinen oli se että eteenpäin vois ajaa 2 metriä. Huono uutinen oli että kolmen metrin kohdalla penkka jyrkkenee liki pystyyn eli siinä olisi saattanut joutua testaamaan ojan pohjalla ajamista.

Näin ollen hinausavun saapuessa suunta oli selvillä ja vauhti hiljainen. Vetovoima riitti hinattavassakin ja vetopitoakin oli vielä vähän, mutta etupyöriltä puuttui sivuttaispito. Ketjullinen traktori veti metrin ja sit sai ottaa ketjun irti.

Kiitos nopean perän ja kevyen lumen, ehdin tuulispäänä kaikkein kauimmaiseen peräkolkkaan ja muutaman sata metriä takaisin. Puhelin soi ja hinausvuoro vaihtui. Kokolailla sata metriä edellisetä paikasta toisella puolella tietä. Pienempi oja, joten oli uskaltanut ajella edes taas ja ojan pohjalle. Onneksi oli vetoa varten ketjua ja niin päin että kevyempi kone ojassa. Ei riittänyt ihan metrin veto, eikä ihan kai kymmenenkään, mutta nousi ja sekä kuski että kone ehjinä ylös.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus