Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2007.

Vartti ennen saunaa (17.8)  1

olemme ihmisiä
meille tapahtuu asioita
me teemme asioita
koemme asioita
niin toisenlaista kuin esimerkiksi kukilla
vaikka ei niilläkään huonoa
ja jotain samaa
tuuli koskettaa meihin
sade koskettelee meitäkin
aurinko katselee kaukaisuudestaan
jopa on kepeää
maapallon pinnalla liikkua erilaisiin suuntiin
kohdata toisia ihmisiä, tai edes huomata
ja rakennuksia, vaaleanpunaisia kerrostaloja
kivisiä kirkkoja
on autoja ja on varjoja
kaikenlaisia hienouksia, jalolta tuntuvia
perjantain saunahetki lähestyen
syksy tulossa, ilmassa jotain
kunkin ympärillä koko maailma


Welcome back  3

Ja kohta vaan maistelemaan asfaltti-ihottuman puraisemaa maksamakkaraa. Mutta sitä ennen tulin katsomaan ketkä kaikki minua täällä ehtivät kyylätä kauppareissun aikana, ennen lähtöäni nimittäin panin Vieraskirjan käyttöön. Mahtava ominaisuus varmasti, tulee lisäämään city-parien määrää ainakin 100%:lla. Koska nyt täälläkin näkee että ketkä katsovat sinua. Mietipä vaikka baaria jossa ei näkisi kuka katsoo sinua ja miten usein ja miten kauan. Mietipä mitä vaan tilannetta jossa lähestyminen on 99% sen toisen taakkana. Jossa toinen katselee sinua peilin takaa, sinä et näe häntä, joten et myöskään voi häntä iskeä, et edes tiedä hänestä. Nyt kumpikin pääsee vaklaamaan toista valvontakameroilla, kuudesta eri kulmasta. Alku voi olla vaikka miten hienovarainen. Esimerkiksi mies ja nainen ilmestyvät toistensa vieraskirjaan päivittäin kuukauden ajan. Sitten jompi kumpi ei enää malta ja vetää puolikkaan viinapullon raakana ja laitata toiselle että "Wassup?".

Minua ennätti 20 minuutissa vaklata 4, kaikki naisia.

Alaovella oli lappu jossa kerrottiin että löydetty pyörän avain. Huomasin sen jo alustavasti pari päivää sitten. Mutta nyt katsoin tarkkaan. Siinä on melko fotorealistisesti piirretty se avain! Se teki vaikutuksen. Paperin värinä on violetti. Se iskee silmään hyvin. Minun avain se ei ole, minulla on aivan eri mallinen, ja tallessa. Puhelinnumero oli hyvin muistettava ja laitoin sen äsken Eniro.fin numerohakuun.

Tuli ihan muualta paikkakunnalta oleva henkilö. Mutta kun laitoin nimen Googleen, selviää että hän on kevään ylioppilaita ja päässyt opiskelemaan tänne. Naispuolinen sattumoisin. Pitäisköhän alkaa harrastaa selvinpäin-tekstareita? "Hieno piirros! Ei kyllä mun avain ole. Millos sullon tuparit? t: naapuri"

Kaikki 4 perusvälimerkkiä yhdessä lyhyessä tekstarissa. Mikäs sen hienompaa. Ja nyt edam-maksamakkara-reissumiehen kimppuun.

Mutta ennen sitä keittelen kyllä kahvit!


Olakrez  1

Olakrezilla on nyt jano. Ja olakrezilla ei ole mitään kahvin kanssa. Eli olakrez lähtee kohta lähikauppaan. Ja olakrez ostaa sieltä jotain keksejä tai kaakkua ja sitten varmaan appelsiinimehua. Olakrez on sitten ihan kohta takasin tässä. Sitten olakrez varmaan laittaa jonkun dvd:n pyörimään ja keittelee kahveja ja syö ja juo. Olakrezilla on tänään tiistai, niin kuin kyllä kaikilla muillakin about. No mut eipä sitten muuta kuin olakrez lähtee tästä laittelemaan kenkiä jalkaansa, mutta ennen sitä kyllä farkut.


Kirje  1

Et ole varmaan koskaan saanut siikaa. Tai nähnyt. Tai koskettanut. En minäkään. En ole koskaan saanut mitään kalaa. En tiedä paljoa millaisia siiat ovat. Sanana se on kiehtova. Yksi kirjain vähemmän niin sika. Yksi kirjain toiseksi niin piika. Sian ja piian välimuoto.

Niin hyvä että kaikki syöminen ei mene niin että astelee vaan kauppaan ja jollekin osastolle ja ottaa jotain jota sitten kotona laittaa. Vaan voi lillua järven pinnalla, joka koostuu vedestä, ja heittää jotain kohti syvyyksiä, ja siellä joku väijyy ja huomaa jotain kimaltelevaa, ja naps. Oikeastaan se on tosi vittumaista. Huijaamista. Haluaisitko itse että menet einestiskille ja ojennut kohti maksalaatikkoa ja ohoh joku tempaisee sinut takahuoneeseen ja kohta olet pakettiautoon sullottuna ja sinua viedään kohti paistinpannua. Voisi vähän korveta.

Olisikin rehtiä jos ihmiset vaan laittaisivat nyrkkeilyhanskat ja sukeltaisivat kalojen perään. Kun saisivat kiinni niin tinttaisivat täysillä päin näköä niin että kala tipahtaisi kanveesiin. Monen mielestä tämä vaan olisi paljon törkeämpää, mutta ei minusta.

On olemassa niin monenlaisia kaloja, kuten musiikkigenrejäkin. Country, hip hop, reggae, blues, ambient. Ahven, makrilli, turska, muikku, tonnikala. Jumala on ollut kiva meille. Samoin minä haluan olla sinulle.

Haluaisin olla kanssasi selailemassa kalakirjaa. Että millaisia kaikenlaisia kaloja maailmasta löytyykään. Olisi väripiirroksia ja latinankielisiä nimiä ja koot ja esiintymisalueet ja muut. Laittelisimme sitten vaikka mistä kaloista vaikka mitä ruokia. Ja söisimme niiden kanssa perunalimppua, jonka myös itse tekisimme. Sitten astelisimme keskelle metsää kaatosateeseen puoleksi tunniksi. Se olisi intensiivistä kuin hiljaisuus, tai puhumattomuus. Ei siinä tarvitsisi mitään.

Kohta on syksy ja sateet yleistyvät yleistymistään. Olisi hyvä olla peiton alla kanssasi jutellen kaloista ja kuunnellen sadepisaroita. Tai ihan yhtä hyvin melkein missä tahansa, tehden suurinpiirtein mitä vaan.

Jos saisin valita niin se peitto olisi roosanpunainen, hiukan tavallista paksumpi.

Lämmöllä,
TOMI


Kesähetki (7.8)  1

Hevonen on tehnyt hirveän paskan Intian basaarin eteen.
Poistun jonkun jumalan tms riipus taskussani.
Ihmisillä monen värisiä ja mallisia vaatteita.
Toisaalta kaikki helteeseen käyviä, perinteisiä.
Yhtäkään kasvoa ei toiseen sekottaisi
ja kaikki, kaikki kielii että Suomesta ollaan.
Monipuolisuuden kirjavuus suppean rajattua.
Kolikoita tungetaan pysäköintimittariin.
En haluaisi sinuunkaan tutustua.
Mielijohteesta pulahdan puistoon.
Varjo jonka halki heinäkuun alettua
istuin jonkun kanssa.
Otan puusta pienen lehden jotta tutkisin googlella mikä laji tarkalleen.
Istahdan valkealle penkille.
Teen runoa joka alkaa kertoa hänestä kuin haava.
Kesä ympäritse tapahtuu tapahtumistaan.
Muurahainen myös.
Haluaisin Britney Spearsin syliini juomaan Leijonaa.


Ihmisiä digitelevisiossa  3

Hankin keväällä syntymäpäivälahjaksi digiboksin.
Kun asensin sitä, sattui 50-kiloinen televisioni
kellahtamaan tv-tasolta.
Mäjähti kulma edellä lattiaan.
Jäi roikkumaan johdoista,
käteni ruudun ja lattian välissä.
Hetken oli aivan hiljaista.
Mitään ei kuitenkaan särkynyt.
Sitten minulla näkyi neljän kanavan sijaan kaksitoista.
Tuli katseltua paljon dokumentteja.
Rembrandt. Melko karua sillä oli.
Elvis. Karu loppu.
Jim Morrison. Äärimmäisen karu loppu.
Beethovenin hiustupsu. Karu tarina siihenkin liittyen.
Mata Hari. Taidettiin karusti teloittaa.
Ansel Adams. No sillä taisi mennä ihan mukavasti.
James Dean. Aurinko heijasti ja tuli karu kolari.
Sitten joku homo Museum of Modern Artin johtaja.
Karusti kävi sillekin, se kuoli siirrettyään valokuvakehyksen paikkaa.
Katsoin myös kun intialainen 4-vuotias Budhia Singh
juoksi 65 kilometriä muovisen vesipullon perässä
jota valmentajansa heilutti olympiatoivonsa nääntyvän nenän edessä.
Mutta onneksi pian sen jälkeen alkoi porno,
palauttaen mielen takaisin terveisiin perusasioihin.


Uni cityläisestä  3

Kaverien kanssa oltiin purjehtimassa ja nojasin laitaan jossa oli ruskea nahkanyöri, aloin pelätä että se pettäs joten tulin keskemmälle, sitten saavuttiinkin jo laituria kohti, jossa huomasin rantautumassa moottoriveneellä X:n. Hänellä oli bikinit (violetit/tummansiniset) ja musta lippis. Huomasin että hän on saanut siian. En tiedä juuri minkälainen siika oikeasti on, varmaan paljon isompi, mutta hänellä oli kädessään sellanen aurinkolasien kokoinen sintti. Nousin laiturille itsekin ja minulla oli kädessä ruskistettu sipuli.

Kuulin kun X kertoi meille kaikille olleensa kalastamassa 25 minuuttia ja saaneensa sen siian. Meinasin sanoa ääneen että eikös se ole aika huono saldo, 25 minsaa ja vain yks kala. Se lähti jossain käymään jolloin se siika jäi minun armoille. Aattelin perata sitä aluille ettei X:n tarvitsisi tehdä sitä.

Vetelin siitä vähän suomuja pois rantavedessä ja kun palasin laituria X astelee sieltä paistinpannu kädessään ja siika toisessa kädessä. Länttäsin sen siian siihen paistinpannulle ja vähän ihmettelin miten siikojen määrä tuosta vaan tuplaantui.

Kohta olen nojaamassa johonkin lautaseinään ja X alkaa puhua minulle:
- Tomi.
- Niin mitä...
- Tomi oletko sinä Tomi.
- Olen... Niin sinä olet se...

Enkä mitenkään saanut mieleeni mikä sen etunimi oli. Säikähdin sitä niin paljon että heräsin.

X vaikutti juuri niin mukavalta ihmiseltä unessa kuin netissäkin. Taisin ehtiä vähän avautua siitä hänelle siinä unessa. Tosin siinä se oli sitä että kerroin sille miten se on livenä juuri sen oloinen kuin minkä kuvan olen hänestä netissä saanutkin.

Mutta sitten siis heräsin ja tajusin että se "live" olikin vain unta.

2 pulloa viinaa (0,5l, 30-40%) / 13 litraa piimää sille joka arvaa kenestä cityläisestä kyse. 1 arvaus per cityläinen.


Pöö  1

Hieno päivä eilen.

Ensin otin saunan lauteille mukaan saippuat. Kymmenen minsaa meni ennen kuin tajusin että mitä nuo tekee tuossa.

Illalla sitten keitin kahvit. Ilman poroja. Ja ilman suodatinpaperia. Samalla kun Duudsonit teki omia extreme-temppujaan teeveessä.

Sitten huomasin että on vaikea katsoa elokuvaa ja samalla puhua puhelimessa tai edes kuunnella. Tuli eka kännipuhelu naiselta yli kahteen vuoteen. Ja 4-5 välillä oli tullut toiselta 2 soittoo. Ei jostain syystä puhelin edes hälyttänyt. Ihan korvan juuressa kyllä melkein oli puhelin yöpöydällä.

Muutenkin ihme ilta. Naapurit ravas jatkuvasti pihalla, ja koko ajan tuntui joku olevan soittelemassa alaovea auki. Jopa 10 minuuttia putkeen. Ja yläkerrasta kuului sängyn natinaa ihan kiitettävästi. Ei sentään kenenkään ähinää tai vonkunaa.

Pitää nyt käydä katsomassa keitinkö kahvin niin kuin pitää. Että tällaista kotiristeilyä mulla.


Jännä juttu  1

Heh.

Kun laitoin tänne blogiin noin kuukaus sitten siitä kerrasta ku menin itsekseni baariin ja potkasin sitten jalkaan sitä yhtä naista jonka näin ja jonka kanssa juttelin. Ja joka kertoi muuttaneensa ihan lähelleni melkein samana päivänä. Jonka kanssa en kuitenkaan yhteystietoja vaihtanut. Juteltiin 10 minsaa, se jutteli kavereilleen minsan, sitte ojensi käden ja sanoi että hei hei, niin en kehannu kysyä, eikä tuntunu että siihen juuri mitään syytä onkaan.

Huomasin äsken sattumalta kun tutkin googlella että mitä asuntoja sen lähellä sijaitsee, niin löysinkin sattumalta hänen talon, ja hänen nimen.

Se oli sanonu nimekseen Iina. Ton mukaan on kuitenkin Niina. Ja osotteekseen oli sanonu Sejasekatu 40. Vaikka se onkin ton mukaan Sejasekatu 42. Ja on tuo sama nainen koska sillä on ihan samanlainen koirakin.

Sattumoisin vieressäni oli silloin jo kauan istunut valkonahkatakkinen nainen jolle en kuitenkaan jutellut mitään, ja joka poistui melko äkkiä kun aloin jutella tolle yhdelle. Ja huomasin valkonahkatakkisen ilman valkoista nahkatakkia tuossa lähikaupassa. Eli sekin asuu tässä jossain ihan lähellä. Baarissa olisin arvioinut sen olevan 28, lähikaupassa 33. Tämän toisen arvioin baarissa olevan 22 vaikka se oli 29. Siitä se oli niin otettu aivan kuin olisi saanut ison säkillisen pipareita ja toffeeta.

Onkohan yleistä että baarissa nainen esittäytyy väärällä nimellä? Tuskin kyse on siitä että kuulin väärin. Onhan se tietenkin vähän mahdollista mutta... Kysyin sen vielä siltä että siis nimi oli se ja se (en muistanu kunnolla, kun sen ihan ekana kysyin vielä vähän jännittyneenä tms puhuen mitä ekana tulee mieleen jne) ja kyllä se nyökkäs.

Mutta kyllä se netti vaan rulaa. Ei voi kuulla väärin. Ei voi jäädä ilman yhteystietoja (paitsi chatissa, mutta enää mitään hyvää chattia edes olemassa), ei tuu kaverit väliin, kumpikaan ei sammu, ja harvoin lähtee vessaankaan. Ja voi tutkia toista etukäteen vaikka miten tarkkaan ennen kuin ottaa yhteyttä. Ei tule vaihdettua pitkiä katsekontakteja hämyssä seisovan silhuettihahmon kanssa. Ei tarvitse odottaa että se iso korsto lähtee siitä pois. Ja koskaan ei käy niin että juttelee suht kauan jonkun kanssa ja sitten huomaakin sillä kihlasormuksen. Voi ihan joka päivä tutustua, ei tarvitse sokeasti tuijottaa vain lauantain ja sunnuntain välistä yötä. Ja vaikka miten pienissä erissä. Ei kiirettä että menee baari kiinni, ei kiirettä että saavutaan naisen kotiovelle. Ja, harva nainen on netissä kovinkaan bitch. Jos häntä ei kiinnosta, hän vaan ei ole missään yhteydessä. Ei mitään keinoystävällisiä jutteluita ja päännyökkäilyjä ja mukakiinnostunutta turinointia ja sitten ohi mennen huomautus että "tota mun pitäs lähtee etsimään mun kavereita". Kaikki on netissä mukavampaa ja luontevampaa ja sujuvampaa.

Rakastan nettiä!

Mutta ei kannata netissä ihastua tms. Kiinnostua alustavasti joo, ja olla halukas tapaamaan toinen. Mutta tunnesidosten luonti kannattaa jättää reaali-ihmisten harteille. Ei turhia odotuksia tai paineita. Tapahtuu mitä tapahtuu. Ja jos rakkauden lähtölaukaussarjatulia ei satu ilmoille, niin kuitenkin se muu, esim kaveruus varmaankin. Johon kuitenkaan harvoin kukaan enää alentuu, jos on jo ne Mese-sydän-hymilöt vaihdeltu. Shokilta ei näe enää mitään siinä missä joskus oli se uuh aah kultuliini. Ja jos tapaa ihmisiä netitse vain jotta rakastuis tai edes liukukitkaa harjoittais niin... Hölmö asenne sekin. Oikea asenne minusta se että pitää toista kiinnostavana ja mukavana ihmisenä. Jonka haluais tavata vaikka se oiskin samaa sukupuolta ja molemmat heteroja.

Eli heteronainen joka luet tätä ja olet ehkä kiinnostunut tapaamaan minut joskus: jos olisin nainen, haluaisitko yhä tavata minut? Jos et, niin taidat olla hakemassa vain SITÄ tai SITÄ tai SELLASTA, joten hei hei, älä ole minuun missään yhteydessä enää milloinkaan.


Jaa että mitä kuuluu  2

Nainen jonka kanssa ihan vähän viestittelin varmaan toissa kesänä, laittoi tänään viestin että mitä kuuluu. En tiedä edes hänen nimeään. Siis sitä etu-. Vähän hassu tilanne sikäli. Eikä me koskaan ennenkään mitään kuulumisia vaihdettu. Tai juuri mitään.

Mitä tuo kysymys tarkoitti? Se vaan kuulostaa sellaiselta tässä tilanteessa heitettävältä peruslauseelta.

Mitä siihen vastaisi?

- Samaa kuin viimekskin.

- Panettaa.

- Nenä vuotaa ihan saamaristi, tässäpä vaan tirskuttelen.

- En oikeestaan edes syö riisikakkuja mutta ei ollu eilen leipää niin niitä meni melko paljon ja oli vielä yks jälellä ja äsken otin sen ja laitoin kahvikupin päälle että sitte laittasin päällysteitä niin sitten se maksamakkaran mötikkä jotenkin vaan pullahti sinne kahvin sekaan, en yhtään tajunnu miten hataria ne riisikakut on, helposti liikahtavat, ihan kuin olisivat heliumilla täytettyjä, no nyt kuitenkin syön tätä ja laitoin Edamiakin, yleensä linttaan juustopalalla sen maksamakkaran leivän päälle sellaseks ees jotenkin tasaseks, mutta nyt piti olla varovainen ja tyytyä siihen että se jotenkin vaan leviää ettei ihan palloa muistuta kun ois helposti räsähtäny rikki, ja ihan hyvää tuo kyllä on ton kylmän kahvin kanssa.

- Eilen opin että jos riisikakun päälle on vain sinappia (Turun väkevä) niin ei kannata lätätä sitä riisikakkua sinappi edellä kieleen, se palaa sekunnissa. Ja sen myös opin että maihareiden kanssa on käytettävä sukkia, mulla on jalat täynnä verijälkiä kun hankautuu niin paljo vaikka mistä kohtaa.

- Mietin että lähtiskö baariin (kenen kaa?) vai treffeille (kenen kaa?) vai mitä ihmettä sitä tekis, Burt Reynoldsin Jepariryhmän vois kyllä kattoo ja mutustaa leivänpaahtimella käristettyjä pullaviipaleita hasselpähkinäsuklaalevitteen kera.

- Eipä tässä ihmeempiä, mitäs itelles.

Taidanpa heittää nopalla että minkä noista mä sille laitan.

Tuli 3.