Pelko

  • Anu

Joskus kun jotakin asiaa miettii, niin sitä huomaa ympärillään yllättävän paljon. Johtuuko vaan huomion kiinnittämisestä vai johdatuksesta, en tiedä. Jokin aika sitten eräs tuttavani kertoi minulle pelkäävänsä pimeää metsää. Iso, raavas mies. Tuntuu niin hassulta, mitä sinulle siellä voi tapahtua, kellistät varmaan otsonkin tuosta vaan!

Mutta enemmän minua jäi mietityttämään se avoimuus, jolla hän asiasta kertoi. Joidenkin mielestä tuollainen pelko vois olla aika noloa. Että mies ei voi mennä metsään pimeällä, kun pelottaa niin paljon. Hän ei hävennyt pelkoaan yhtään, totesi vaan asian olevan niin. Miksi sitä omia pelkojaan pitää niin paljon salailla? Mitä sitten tapahtuisi jos vaan täräyttäisi ne kaiken kansan kuultaviksi? Kokeillaanpas.

Minä pelkään... hämähäkkejä, isoja ötököitä.
Rakastumistahylkäämistäpettämistäjättämistä.
Humalaisia ihmisiä, vihaisia ihmisiä, uusia ihmisiä.
Sitä että muut pitävät tyhmänä.
Putoamista, kuristamista, lyömistä, tulipaloa.
Epäonnistumista.

Käteen osui lehdessä oleva juttu peloista. Filosofi Elli Arivaaran mukaan kaikkien pelkojen pohjalla on kuoleman pelko. Kuolemaa pelkäämme, koska sille emme voi mitään. Kaikki kuolee ja häviää aikanaan, mikään ei ole pysyvää.

Epiktetos on sanonut: "Niin kauan kuin saat pitää jotakin, suhtaudu siihen kuin jonkin toisen omaan. Jos menetät sen, ajattele että olet antanut sen takaisin. Sinulla on kaikkea lainassa ja saattaa sattua niin, että sinun on annettava se takaisin." Mikään ei siis ole omaa, kaikki on lainassa ja tulee häviämään tai kuolemaan jokin päivä. Kaikesta on luovuttava. Mielen tyyneyttä tuo tyytyväisyys siihen mitä on juuri nyt.

3 kommenttia

Caelestis

27.8.2007 21:37

Ilman pelkoa ihminen lajina olisi kait kuollut sukupuuttoon jo aikapäiviä sitten... Niin ja ilman sitä omituista pariutumisviettiä x-D

Pelko itsessään on hyvä asia, auttaa pitämään ihmistä maan pinnalla. Mutta se on vähän niin kuin tuli, perhanan huono isäntä. Eli pidetään pelko hanskassa kuin tuli sytkässä.

Juomasuositus: Pirkan musta reilun kaupan luomutee, siihen aimo annos kotimaista hunajaa. Anna jäähtyä hieman ja juo juustonäkkivoileipien kanssa. :D

-c-

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Snu

30.8.2007 19:07

Missä lehdessä tuo Elli rivaaran juttu oli? Haluaa lukea!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:17

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus