Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2006.

Talousihme:)  3

Töiden jälkeen olen imuroinut, luutunnut, tampannut matot. Pyyhkinyt pölyt. Käynyt kaupassa, leiponut omenapiirakan ja paistanut pari pellillistä karjalanpiirakoita. Keittänyt kattilallisen munia, munavoita muussannut. Huomiseksi töihin porkkana-perunasosekeittoa surrrrrrrrrrrrr. Tiskannut ainakin tunnin. Tehnyt salaatin. Laittanut pedin valmiiksi.

Äiti tulee tänään kyläilemään!


Lauantai  1

Strategia:
- päätä liike etukäteen
- mieti malli
- laske rahat
lopputulos:
kaupat uusista silmälaseista alle 15 minuutissa.

Kyllä minä olin ylypiä itestäni! Ja oli vielä niin mukava myyjä että hymyilytti pitkään. Se on kyllä kerrassaan hurmaavaa asioida sellaisten ihmisten kanssa joilla on asiakaspalvelu hallussa.

Kotiin tullessa näin kun auto ajoi ratikkaan pahki. aijaijai ja sitten jo rytisi. No ei kellekkään käynyt onneksi mitenkään, mutta kyllä poikia tais harmittaa, auto ihan lytyssä.

Tänään olis Vanhalla reggaefestarit, mutta taidan jättää väliin. Kovasti haluttais mennä, mutta vinkukinuamisenkaan jälkeen ei kukaan kavereista lähde mukaan, ei tuo rekka-e taida olla mun ystäväpiirissä kovin suosittua:) Hetken jo harkitsin että lähtisinkö yksin, mutta sitten heitin verkkarit jalkaan ja päätin lähteä laittamaan sen pyörän vihdoinkin kuntoon... En oo kyllä ikinä yksin käynyt baarissa, jotenkin se tuntuu aika kummalliselta ajatukselta. Nolottais. Eikä huvita edes juoda, eilen meni puoli pulloa punkkua ja torstaina puoli kuoharia, riittää kyllä vähäksi aikaa.

No hö. Ehkä mää vielä lähdenkin, meen rassaamaan pyörää ja miettimään näitä elämän suuria päätöksiä:D Hurjanhauskaa viikonloppua kaikille!


Ääniä viemäristä  4

Pari päivää sitten iltakävelyllä kuulin yhtäkkiä ääniä kadulla olevasta viemäristä. Ajattelin ensin, että onpas hassua, metron kuulutukset kaikuvat putkia pitkin tänne! Jäin kuuntelemaan ja ääni sanoi: "Finnairin lento AY (jotain) Amsterdamiin lähtee portilta..." Mitä hel... Mun ilme olis varmaan ollut näkemisen arvoinen. Että jaahas, nyt se mielisairaus ja harhat sitten iskivät! No hetken aikaa pällisteltyäni silmiin osui maassa kyltti:

Mutta minä lähden
äänitaideteos M. Puustinen (muistaakseni)

Käykää ihmeessä kuuntelemassa, löytyy Torkkelinmäeltä.


Unification  3

Oli muuten fyysisesti aika rankka toi joogatunti, tai siis kaks tuntia. Mutta sen jälkeen keho ja mieli ihan selvästi rauhoittuneet ja levollinen olo. Ja pirummoinen näläkä!:) Päädyttiin sitten Anandamargan alkeiskurssille, edullinen ja sopivat ajat. Aki sai heti lempinimen Mr. Kramppi kun sillä kramppas kumpikin kinttu ja se vetäjä joutui niitä vetelemään. Niin. Kai se muuten on sen tehtävä?

Takaisintullessa ujutin lempihousut pyörän kettingin väliin, hirveät riekaleet toisesta lahkeesta jäljellä Että sinne siis se mielenrauha, vitutti kuin pientä oravaa! Mutta rauhoituttuani oivalsin, että tässäpäs hyvä tekosyy päästä housuostoksille, hah! Tuo pyörä kyllä koettelee mun hermoja ihan tosissaan, sillä 9 euron pumpulla jonka ostin ei yksinkertaisesti saa noihin kumeihin ilmaa (muutkin ovat koittaneet, ei ole pumppaajassa vika) ja se peevelin kettinginsuojus pitäisi saada paikalleen. Ja penkkiä nostaa. Ja vaihtaa takavanne. ja rikkoa tarakassa kiinni olevan kettingin lukko josta hukkasin avaimet (ylläripylläri) Huokaus. Jos jollakin on
a)välineet
b)mielenkiintoa
tulla korjaamaan, niin lupaan leipoa maailman ellei universumin herkullisinta mustikkapiirakkaa.


Aurinkoista ja sadetta  1

Tänä aamuna päällimmäisenä on syvä kiitollisuuden tunne ystävistäni. Miten paljon minua onkaan siunattu kun olen saanut ympärilleni niin ihania ihmisiä! Jo tieto siitä, että on olemassa olkapää pään painamista varten, lohduttaa suuresti. Kiitos.

Eilen skoolattiin ilotulituksen keskellä tälle syksylle, uudelle alulle ja kaikille hienoille asioille mitä on tulossa. Pössykkä pääsi oppisopimuskoulutukseen ja maanantaina aloitetaan joogakurssi. Tämä kaupunkikin tuntuu jo hieman kodilta, olen löytänyt kävelyreittini varrelta oman hiljaisen paikan, kallioita ja merta.

Ovi avoinna elämään!


Ajatus  1

Heikkouden hetkenä
houkuttelija kuiskaa:
Se joka ei tunne
ei myöskään kärsi!
Heikkouden hetkenä
toista itsellesi,
silmät ummessa
jotta näkisit selvästi:
Se joka ei uskalla kärsiä
ei myöskään uskalla rakastaa.

- Tommy Tabermann


Persoonallisuustesti  2

Lauantai-ilta. Vaihtoehdot:
1) lue tenttiin
2) surffaile netissä kaikilla juupadaapa-sivuilla.

Kröhöm. Persoonallisuustestini tulokset ovat siis seuraavat:

Vastaustesi perusteella:
Olet 100 % Impulsiivinen

Ekstrovertti ----------------*---- Introvertti
Käytännöllinen --------------------* Intuitiivinen
Ajattelija --------------------* Tuntija
Impulsiivinen *-------------------- Harkitsija

Olet rauhallinen, luova ja huomaavainen henkilö. Saatat usein vaikuttaa ujolta, varautuneelta tai viileältä. Sinulla on harvinainen kyky omistautua syvästi sekä ihmisille että asioille. Ihmistyyppisi ohjaa käyttäytymistään vahvoilla sisäisillä arvoilla, eikä niinkään logiikalla tai järkisyillä. Jos sinut pakotetaan toimimaan faktojen ja logiikan tasolla, sinusta syntyy vaikutelma toiselta planeetalta tulleesta olennosta.

Sovellut ammatteihin, joissa voi ihmisten kanssa soveltaa empatiaa ja keskustelua. Kaltaisesi ihmiset ovat usein uskonnollisia, hengellisiä tai filosofisia, ja näkevätkin oman elämänsä matkana tai tehtävänä. Järkeilyyn taipuvaiset ihmiset saattavat pitää sinua mystikkona tai haihattelijana.

Ihmistyyppisi elämää leimaa usein puolison, ”sielunkumppanin” etsintä. Etsit kaiken aikaa tasapainoa, koska kaipaat yhtä aikaa rauhaa ja yksityisyyttä, sekä kontaktia toisiin ihmisiin. Tästä syystä sinulla on taipumus vaipua alakuloisuuteen.

Uuuuh. pelottavan totta.

Testi löytyy osoitteesta www.netello.com...persoonallisuus_testi.php


No More Hiroshima  3

61 vuotta sitten atomipommi tuhosi Hiroshiman kaupungin ja 260 000 ihmistä sai surmansa. Olin tänään Hiroshima-illassa Töölönlahden rannalla, jossa oli puheita, musiikkia ja lopuksi laskettiin kynttilälyhdyt kellumaan Töölönlahteen. Kaunis, koskettava tilaisuus siitä, miten viisaus ja julmuus tulevat samojen ihmisten sydämistä ja miten ihmisen ylivertainen kekseliäisyys voidaan valjastaa pahuuteen. 1900-luku on ollut verisin koko maailman historiassa ja mitä siitä olemme oppineet? Emme yhtään mitään.

Omat mielen murheet väistyivät taas kuitenkin hetkeksi kun aukaisi silmät ja katsoi laajemmalle.
Oikeastaan kaikkihan on hyvin,
nyt täällä tänään.

Tilaisuudessa lauloi ja soitti nuori nainen nimeltä Elina Kannosto. Koko esityksen ajan mun kaikki käsikarvat oli aivan pystyssä, ei noin kaunista ääntä voi tulla ihmisestä! Aivan upeaa, tästä naisesta kuullaan vielä! Yksi hänen tekemistään lauluista kosketti minua erityisesti. Se meni jotenkin näin (hyräilee):

Kuinka paljon voi sietää
voitko kertoa sen?
Pieni sydän kun tietää ja
tuntee pimeyden.
Kun huomenna kaikki voi olla toisin,
täytyykö vaan opetella
rakastamaan
uudestaan?


Kuulumisia  1

Viime viikonloppu oltiin Penan ja Siinan kanssa Faces-festareilla Karjaalla. Vaikka Penan mielestä Kaljaa olisi paljon parempi nimi kunnalle kuin Karjaa. Parhaat festarit ikinä, vilpittömästi! Uskomattoman upea tunnelma ja niin paljon mielenkiintoista tekemistä että harmittaa kun ei joka paikkaan ehtinyt. Jotenkin tuntui levolliselta olla tuollaisessa ympäristössä; tuntee itsensäkin aika sovinnaiseksi ja normaaliksi kun ympärillä on muitakin hippejä ja viherpiipertäjiä. Vaikea kuvailla, mutta siellä ihmisistä huokui tietynlainen suvaitsevaisuus ja idealistisuus, millä en tarkoita naiiviutta ollenkaan. Ja mikä kaikkein parasta, se on aikuisten fiksujen ihmisten juhla, jossa ei typeriä känniääliöitä paljon näkynyt. Ensi vuonna ehdottomasti taas!

http://kuvablogi.com/nayta/1/72974/
http://kuvablogi.com/nayta/1/72952/

Eka työviikko rupeaa olemaan pulkassa. Ihan jees, mukavaa porukkaa ja näyttää jopa et tässä hommassa on jokin logiikka:) Ainahan ne eka päivät on aivan kaaosta, uutta juttua tulee ämpärikaupalla ja yrität muistaa vielä kaikkien 150 työkaverin nimet. Heh. Joku siitä duunista muuten kysyikin; olen rahoitusneuvoja, eli teen luottopäätöksiä ja muuta mukavaa. Ja kaikkein paras juttu tietenkin on se, että siellä työpaikalla on kuntosali, sauna ja taivaalliset lounaat. Että eiköhän tämäkin herkuttelija siellä viihdy:)