Miikka Anttonen

Helsinkiläinen journalisti, kirjailija, pokeriammattilainen ja maailmanmatkaaja, joka on henkiseltä iältään sakkolihaa. Nauttii salaa enemmän Roskapankin happy hourista kuin jatkobileistä Cannesissa.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Helsinki.

Help: Mihin viedä jenkkikaverit Helsingissä?  38

Mainitsin tästä jo aiemmin blogissani, mutta kerrataan: minulla on kuukauden päästä tulossa 2-3 (pokeri)kaveria viideksi päiväksi visiitille Suomeen. Heidän tulolleen ei ole muuta syytä kuin se, että he pitävät matkustelemisesta ja haluavat nähdä uusia paikkoja. Lisäksi heitä kiinnostaa nähdä, millaisista oloista tulevat maailman parhaat pokerinpelaajat.

Aikaa on viisi vuorokautta, joista yksi menee pokerinpelaamiseen. Käytössä ei ole autoa tai kuskia, eikä mulla ole korttia. Yksi päivä menee myös luultavasti Tallinnassa. Tukikohtana Helsingin keskusta. Ajankohta elokuun puoliväli.

Kysymykseni Cityn lukijoille kuuluu: Mihin kaikkialle vien ystäväni, jotta he näkevät mahdollisimman paljon ja olennaisia asioita?

Ystäväni ovat kaikki 22-25-vuotiaita, kaksi Yhdysvalloista ja yksi Kanadasta. Kaikki arviolta 30+ maassa käyneitä, ulkomailla asuneita rentoja, hyvätuloisia, pokerinpelaajiksi todella sosiaalisia ja viriilejä nuoria miehiä.

Tavallaan haluan näyttää jonkin verran jotain stereotyyppisiä Suomi-juttuja tyyliin sauna ja järvi, koska vaikka niistä tuleekin itselle vähän hölmö olo, ne on kuitenkin niitä juttuja jotka Suomessa ovat ainutlaatuisia. Toisaalta haluaisin välttää liiallista turistimeininkiä, koska nämä kaverit eivät ole ihan tyypillisimpiä Lonely Planet kädessä matkailijoita.

Eli hakusessa siis suomalaisia paikkoja/nähtävyyksiä/tekemisenkohteita jne, joista itse nauttisitte turisteina, mutta joista mielellään ei tule liian turisti fiilis. Ja nimenomaan pääkaupunkiseudulta - johonkin parin tunnin bussi/junamatkan päähän voitaisiin varmaan raahautua, mutta Tamperetta pohjoisemmaksi en näe että ehdittäisiin mennä.

Tässä on ongelmana lähinnä se, että kun alan miettimään asioita jotka ovat Helsingin kesässä mielestäni hienoimpia, niin melkein poikkeuksetta tulee mieleen että samat jutut ovat kuitenkin ulkomailla paremmin ja isommassa mittakaavassa. Tarkoitus ei ole suututtaa Helsinki-fanaatikkoja, ja itse ainakin diggaan Suomen(kin) kesästä, mutta jos nyt otetaan esimerkiksi ranta: Kyllä Hietsussa on mun mielestä kiva käydä, mutta huomioiden että kaksi kolmesta kaverista on juuri asunut vuoden Meksikossa ja lisäksi koko kopla tulee tänne suoraan Barcelonasta, niin vähän vaikea sitä on esitellä hirveän suurena elämyksenä.

Sitten ottaisin vielä vastaan ravintolasuosituksia ja etenkin yökerhosuosituksia Helsingistä. Ravintolaskeneä tunnen kohtalaisen hyvin, mutta niitäkin saa ehdottaa - etenkin jotain skandityylisiä. Mutta tärkeämpänä: mihin baareihin / yökerhoihin veisitte nämä kaverit? Veikkaan että tullaan olemaan kolme iltaa ulkona, päivät on keskiviikko, perjantai ja lauantai. Sekä jotain aloittelumestoja että yökerhoja. Mulla on aika vahva visio, että kukaan ei tulisi olemaan erityisen kickseissä mistään Tigerista, koska näitä "hienoja" perusklubeja tulee kierrettyä joka turnausreissulla kuitenkin (pelaajabileet ovat joka paikassa aina käytännön tigereissa), vaan jotain vähän spesiaalimpaa ois positiivista löytää.

Mulla on mielessä yhtenä iltana kierros Kallio-Töölö-alueen räkäisimmissä ja boheemeimmissa paikoissa, ja lisäksi ainakin se Hesaria vastapäätä oleva jääbaari on varmaan aika must. Tykkään henkilökohtaisesti itse esimerkiksi laamabaarista Isolla Roobertinkadulla, ja luulen että vieraani diggaavat myös enemmän sen tyylisistä paikoista kuin cocktailmestoista. Mitä mieleenpainuvampi/oudompi baari, sen parempi. Jos joku esimerkiksi tietää baarin, jossa drinkit blandataan poron virtsaan ja tarjoilijat käyttävät neljän tuulen lakkeja, niin kertokaa please! Yhtenä iltana voisi varmaan ainakin mennä Kaivohuoneelle, mutta mikä olisi järkevä päätepysäkki muina iltoina? Mitä enemmän out-of-the-box, sen parempi.

Loppuun vielä bonuskysymys. Jos oletetaan, että ystäväni haluaisivat myös tavata suomalaisia tyttöjä (en nyt suoranaisesti tarkoita yhden illan juttuja, vaan yleisesti), mikä olisi järkevä paikka? Aussie Bar on ainoa paikka joka mulla tulee mieleen, jossa voisi käydä sen henkisiä tyttöjä jotka olisivat kiinnostuneita tutustumaan ulkomaalaisiin poikiin. Olen kyllä vähän pihalla näistä kuvioista, eli tämänkin suhteen ottaisin mielelläni apua vastaan. Muuten täytyy kysyä Walter de Campilta.

Ei muuta kuin ehdotuksia tulemaan! :) Kuvaraporttia poikien reissusta tulossa myöhemmin.