Aniara

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on karkea.

Kivat Tissit  2

Tämä teksti on jo pidemmän aikaa odotellut julkaisua, joten pannaanpa nyt näkyville.

Valmistelin itselleni myöhästynyttä lounasateriaa ja kuuntelin samalla (ja etenkin katselin) neloskanavan hyvänmuotoista ajanvietetietokilpailua ja sen leviää (Oulun?) murretta puhuvaa nuorta naista.

Leviä murre kuulostaa tosi hauskalta, mutta varmasti tuhansien katsojien – etenkin miesten – ajatukset pyörivät naisen muhkeiden rintojen ympärillä. Luulenpa että, rintojen koolla on ollut suuri merkitys ko. ohjelman käytännön toteutuksessa, mm. syvään uurretun asuvalinnan muodossa.

Ohjelma eteni kohti silloisen kysymyksen ratkaisua ja pian joku mieskatsoja soittikin, mutta vastaamisen sijaan, hän ensiksi pamauttikin ”kivat tissit sulla” ja tämän jälkeen vasta vastasi kysymykseen oikein.

No, nuori nainen ei hämmentynyt, vaan totesi että hänen ”tissifaninsa” voitti ko. kisan ja otti häkeltymättä uuden kysymyksen.

Episodi sai (jälleen kerran) pohtimaan naisten ulkoisten ominaisuuksien kommentointia, mitä ajoittain on julkisuudessa debatoitu kyllästymiseen asti. Etenkin feministit (käsittääkseni) ovat olleet hyvin kärjekkäitä kaikenlaisen julkisen kommentoinnin suhteen.

Omalla kohdallani on ollut lukuisia tilaisuuksia, jolloin on tehnyt mieli kommentoida itselle täysin tuntemattoman naisen ulkonäköä, yleensä hyvin positiivisesti. Mieli on tehnyt lausua jotain kauniista kasvoista, hyvistä sääristä, tyylikkäästä olemuksesta ja tietysti niistä ihanista tisseistä.
Mutta kun se meikäläisen käyttäytymiskoodiston mukaan ei käy. Tästä käsittääkseni em. feministit ja muut naisasialiikkeet ovat suurelta osin vastuussa.

Mutta miksi, mitä pahaa on positiivisissa jopa ihailevissa kommenteissa, vaikka ne tulisivatkin tuntemattomalta. Itse olisin kovin hyvilläni, mikäli naiset tällaista palautetta antaisivat.

Kerran olen onnistunut lausumaan kahvilan tuntemattomalle tarjoilijatytölle ulkonäköä koskevan kohteliaisuuden, jotain tyyliin ”oletpa sinä suloinen” ja lausuma oli napakymppi. Tarjoilija oli selvästi erittäin hyvillään ja sanoikin että ”tuo tuli juuri nyt todella tarpeeseen”.

Samoin koneessa Lufthansan lentoemolle lausuttu ”Sie sind sehr, sehr hübsch”, sai heti selvästi ilahtuneen kiitoksen.

Miksi ei voi aina olla näin?

Tyylittömät ja tökeröt sekä karkeat lausumat, ovat luonnollisesti tuomittavia ja moukkamaisia.
Luulen vahvasti, että naiset olisivat hyvillään tuntemattomiltakin saaduista hyväksyvistä ja ihailevista kommenteista, samoin kun ne onnistuessaan tuovat mielihyvää myös lausujalleen.