Aniara

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Kuntaministeri.

Sixpack tyhjäksi, osa kaksi  1

Viikko näyttää olevan pitkä aika edesmenneen ”Sixpackin”, nyk. kait ”Viisikon seikkailuissa”. Muistaakseni brittiläinen lastenkirjailija kirjoitti, jopa filmattuja viisikon seikkailuja, missä lapset + koira selvittivät sankarillisesti isompia ja pienempiä aikuisten rötöksiä.

Alkuperäinen ”Sixpack” lähti suurin ja kunnianhimoisin tavoittein mm. uudistamaan Suomen kuntajärjestelmää, joko hyvällä tai sitten pakolla. Tämä pakko kohdistuisi ensisijaisesti suurien kaupunkien ympäristöön, kärkenä pääkaupunkiseutu.

Haasteet olivat suhteutettuna vähintään em:n lapsiviisikon tasoa, siis suhteutettuna.

Tuskin on vuottakaan kulunut siitä, kun kaikkitietävä ja -osaava kuntaministeri, jolta kyllä puhetta tulee kuin porolta paskaa, antoi ymmärtää, että kohta otetaan pakkokeinot käyttöön, mikäli puhe ei tehoa.

No vastustajia riitti ja mitä nyt pakkoliitosten tielle saattoi ilmaantua pienoinen este, ei vähäisempi eikä isompi kuin valtakunnallinen perustuslaki.

No tänään sitten nykyinen ”Viisikko” ilmoitti, että se luopuu pakkoliitoslaista.

Mitkähän ovat kuntaministerin saavutukset menneellä hallituskaudella, etenkin alkuperäisiin suhteutettuina?

”Sixpack tyhjäksi” ykkösosassa käsiteltiin kahden ministerin Eurohaaveita.

Jälleen vanha sanonta ”ei kahta ilman kolmatta” toteutui.

Tosiuskovaisten ministeri lähtee tavoittelemaan paikkaa Brysselin auringossa.

Tämä toteutuessaan ei edelleenkään merkitse ”Viisikon” hallitustaipaleen päättymistä, ainakin jos ”Viisikon” jäseniltä tai sidosryhmiltä kysytään.

Uskoo ken haluaa, mutta aikahan sen näyttää.