TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on TableOnline.
Kuulaan syyspäivän kruunasi kutsu mennä herkuttelemaan lounaan merkeissä Tampereen Laukontorin kupeeseen. Kutsujana oli eurooppalaiseen ruokakulttuuriin keskittyvä ravintola LiV.
Kolmen ruokalajin lounas LiVissä on hinnoiteltu niin että sen voi nauttia kokonaisuudessaan tai valita alku- ja pääruoan tai pää- ja jälkiruoan. Tai sitten mennä pelkällä pääruoalla. Itse päätin mennä läpi koko "pyhän kolminaisuuden" ja se kyllä kannatti.
Alkuun nautin ranskalaista sipulikeittoa, joka oli kyllä todellinen klassikko. Ja herkullinen sellainen. Sipuli oli ikään kuin sulanut keittoon ja keiton kruunasi kevyt leipä hunnutettuna aivan pienellä määrällä vuohenjuustoa. Upeat maut yhdessä. Enkä voinut vastustaa viinisuositusta, joka oli keiton kanssa täysi kymppi.
Klassinen ranskalainen sipulikeitto.
Ravintolassa kiertää koko ajan noin 200 erilaista viiniä eli valinnanvaraa löytyy. Eikä viinien hintatasokaan päätä huimaa. Ja erikoisuuksia löytyy. Henkilökunnan vahva ammattitaito niin viinissä kuin ruoassakin kannattaa hyödyntää ja kysyä viinisuositukset.
Pääruokana nautiskelin paahdettua lohta ja rucolapastaa. Annos oli kuvankaunis saapuessa eteeni, eikä kauneus jäänyt pelkästään lautaselle. Se myös maistui herkulliselta omine simppeleine makuineen. LiVin ruokatuote perustuukin eurooppalaiseen keittiöön, jossa ei liiemmin kastikkeilla pelata vaan maut halutaan tuoda annoksissa esille sellaisinaan. Viinisuositus oli napakymppi tähänkin annokseen, hieman erilainen kuin odotin mutta täydellinen liitto lohen kanssa.
Pääruoan simppelit maut ja kaunis esillepano.
Pistaasijäätelöä ja suklaakastiketta kruunasi syksyisen päivän lounaskokemuksen. Ah voisipa tällaisia lounaita olla joka päivä!
3-ruokalajin lounaan herkullinen lopetus.
Ravintola LiVin seinien sisällä on tällä hetkellä yhteenlaskettua ravintola-alan kokemusta yhteensä 135 vuotta. Henkilökunta on siis todella asiansa osaavaa sekä erittäin asiakaspalveluhenkistä. Niin lounas- kuin a la carte -lista ja -menut elävät korkealaatuisten raaka-aineiden saatavuuden sekä sesonkien mukaan, unohtamatta klassikoita. Mm. erikoisempia juustoja löytyy talosta lähes aina. Huomionarvoista on myös se, että keittiöhenkilökunta otetaan aina mukaan maistamaan uudet taloon tulevat viinit luodakseen parhaita makunautintoja, ruoan ja viinin yhdistelmiä.
Päivällä valoisaa ja illalla kynttilänvaloa.
Varsinkin loppuvuotta kohden mentäessä kannattaa muistaa, että LiV on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin kuten pikkujouluihin, karonkkaan tai erilaisiin perhejuhliin. Tila soveltuu erinomaisesti noin 35-40 hengen ryhmille ja niin ruoka- kuin juomatuotekin on räätälöitävissä tilaisuuden luonteen mukaan. Jouluisia makuja LiV tarjoilee 4-ruokalajin joululounaan merkeissä ajalla 3.-21.12.2018. Jokaiselle joululounas viikolle on odotettavissa herkullisia uusia menuita.
Kaunis ja tyylikäs sisustus.
Miksi tyytyä hyvään? Ei sinun tarvitsekaan. Mene LiViin!
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Tallinnan rekryreissun iIlallispaikaksi valikoitui Parrot Minibar, joka on ollut jo pidemmän aikaa listalla paikoista, missä haluan ehdottomasti käydä. Paikka on nimennyt itsensä baariksi, mutta kyllä siellä ruokatuote vähintään kamppailee pääosasta. Ainakin yläkerrassa, jossa sijaitsee avokeittiö ruokasaleineen. Alhaalla on lisäksi ”salakapakka”, johon kuljetaan vaatekaapin kautta ja siellä keskitytään sitten puhtaasti juomiin ja pääasiassa drinkkeihin.
Omistaja tarinoimassa ravintolasta
Yksi ravintolan omistajista oli itse ottamassa meitä vastaan ja tunsin itseni hyvin tervetulleeksi ja samalla hieman hämmentyneeksi ravintolan omaperäisestä sisustuksesta. Viidakkomainen sisustus johtuu omistajan mukaan siitä, että ravintolaa perustaessa hän päätti teeman olevan Amazon ja 1920-luku jazz hengessä. Koitin vähän kysellä lääkityksen luonteesta, että tulee mieleen nuo kaksi asiaa yhdistää, kun on ravintolaa perustamassa. Tämä jäi kuitenkin arvoitukseksi. Selvyyden vuoksi vielä mainitaan, että mielestäni tämä yhdistelmä toimi todella hyvin ja oli mahtavaa yllättyä sisään tullessaan sisustuksesta ja odotukset kasvoivat entisestään, kun kohtasi jotain poikkeuksellista.
Pääsali ja avokeittiö
Omistaja kertoili vielä vähän ruokalistasta ja kyseli meidän nälkäisyydestä osatakseen suositella sopivan määrän annoksia ja tarjosi meille alkudrinkit. Kyseltäessä nälkää, oli pakko myöntää, että melko täynnä on edelleen aiemmasta tukevasta lounaasta johtuen, mutta toisaalta on niin utelias ja kiinnostunut paikan ruoista, että kovin montaa niistä ei haluaisi jättää väliin. MInibarissa listalla on tarjolla yhteensä kuusi alkuruokaa ja seitsemän pääruokaa ja kolme jälkkäriä. Yllätykset jatkuivat, kun kuulimme, että emme tule saamaan haarukkaa, veistä tahi lusikkaa, vaan useimmat ruoat ovat sormin syötäviä suupaloja ja osa syödään atuloilla tai pinseteillä (tai miksi ikinä niitä nyt tuleekaan kutsua). Pääruokien kanssa ei myöskään tarjoilla lisukkeita vaan pääraaka-ainetta kunnioitetaan ja se syödään sellaisenaan.
Alkudrinkkejä
Tykkään aika paljon viineistä, vaikka niistä en niin paljon ymmärräkään. Ja vaikka Minibarin viinilista vaikutti oikein hyvältä, tuntui tässä paikasssa sopivammalta juoda drinkkejä. Ravintolan cocktail listalla on 12 drinkkiä, mutta sen lisäksi voi tilata muitakin haluamiaan drinkkejä tai vain kertoa millaisista mauista tykkää ja baarimestarit taikovat makuun sopivan kustomoidun drinkin.
Taivaalliset kalakakut
Ensimmäinen annos saapui tässä vaiheessa ja se oli kalakakku, joka näytti macaron leivokselta. Kakku kehotettiin syömään yhdellä suupalalla. Haukun jälkeen kakku kirjaimellisesti suli suuhun. Keksin sisällä ollut savustettu kermainen tuorejuusto ja taimenen mädit olivat täydellinen yhdistelmä. Vieläkin alkaa kuola valua, kun muistelen tätä herkullista aloitusta. Toinen syömämme alkupala oli nimeltään Tomato Nik-Nak, joka koostui rapeasta ja ohuesta tattarileivästä, jonka päällä oli tomaattihilloa ja sipulia. Myös tämä annos oli todella onnistunut ja niitä olisi voinut syödä useammankin leivän.
Tomaatti Niknakit, minibursat ja kuumat perunat
Ravintolassa soi taustalla Amazon henkistä musiikkia ja nämä rytmit yhdistettynä viidakkomaiseen sisustukseen ja eksoottisiin drinkkeihin toivat olon, kuin olisi ollut jossain paljon kauempana Suomesta, kuin kahden tunnin lauttamatkan päässä. Melkein pystyi tuntemaan varpaiden välissä lämpimän hiekan ja kasvoille käyvän trooppisen tuulen. Fiilistely keskeytyi kolmannen annoksen tullessa pöytään, joka oli miniburgeri, jossa oli täytteenä mm. foie-grasia. Jälleen annos oli tarkoitus ahtaa kitaan yhdellä haukulla. Kokoa oli sen verran, että ihan helppo tehtävä se ei ollut, mutta onnistunut suoritus palkitsi melkoisella makujen sinfonialla suussa. Makuja oli vähän vaikea erotella toisistaan, kun suu oli täynnä, mutta jotenkin eri maut tuntuivat olevan täydellisessä tasapainossa tässä annoksessa. Neljäs ja viimeinen syömämme alkuruoka oli Kuuma peruna. Tässäkin suupalassa maut olivat kohdallaan. Annos oli kuitenkin hieman liian iso suupalaksi ja oli näin ollen hieman kuiva suussa pyöriteltäväksi. Hieman pienempänä krokettina tämäkin olisi siis toivonut oikein hyvin.
Pulpoa nam
Alkuruokien jälkeen siirryttiin listan ”Mini Mains” -osioon, jonka aloitti pienet mustakalat chimichurri kastikkeessa. Olen hyvin tykästynyt pulpoon ja tämä toimi minulle siis todella hyvin. Nyt pääsimme ensi kertaa käyttämään atuloita ja kiva niillä oli pikku pulpoja napsia. Pulpot olivat tosin niin pieniä ja söpöjä, että hieman kävi sääliksi niitä, kun olivat lautasellemme päätyneet. Kaksi seuraavaa jälkiruokaa oli kanaa ja pihviä siivutettuna ohueksi lautaselle ja molemmat katosivat pinseteillä nopeasti parempiin suihin.
Kana ja pihvi Mini Mains -osiosta
Tässä kohtaa siirryttiin jälkiruokiin. Saimme kaikki kolme listalta löytyvää jälkiruokaa. Kaikki maistuivat hyviltä, mutta kookosjälkkäri täytyy nostaa kuitenkin jalustalle. Siinä annoksessa oli kaikki kohdallaan. Jälkiruoan komponenttien rakenne ja maut olivat keskenään täydellisessä sopusoinnussa ja tämä oli ehkä paras koskaan syömäni jälkiruoka. Joku muu asiakas oli kuulemma kyseistä annosta syödessään kommentoinut olevansa jälkiruokataivaassa.
Hyvää ja kaunista
Omistaja kävi esittelemässä meille vielä alakerrassa sijaitsevan salakapakan, joka oli myös oikein viihtyisän näköinen ja siellä voisi hyvin kuvitella siemailevansa drinkkejä ja kuuntelevana vanhaa jazzia ja kuvitella olevansa 1920 -luvun jazzklubilla jossain ihan muualla kuin Tallinnassa.
SalakapakkaKeittojälkiruoat
Tämän jälkeen nautimme vielä palan painikkeeksi yhdet drinkit ja sitten illallinen oli päätöksessä.
Kokonaisuutena illallinen oli yksi mielenkiintoisimpia kokemuksia pitkään aikaan. Ravintoruokailulta haetaan hyvin usein, etenkin reissulla, hyvän ruoan lisäksi elämyksellisyyttä. Nykyään tosi usein, kun uusi ravintola aloittaa, niin se kertoo olevansa bistromainen helposti lähestyttävä ravintola, joka keskittyy hyviin lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin jne jne. Siis ei tällaisissa paikoissa mitään vikaa ole, mutta jotenkin oli todella kiva käydä välillä uudessa ravintolassa/baarissa, joka ei ole mennyt sieltä, mistä aita on matalin, vaan aidosti keksinyt hullun idean (Amazon ja 1920-luku) ja toteuttanut sen. Vielä kun se on onnistunut lähes täydellisesti niin miljöön, ruoan ja juomien kuin palvelunkin osalta, niin ei voi muuta kuin nostaa hattua ja kehottaa kaikkia tutustumaan tähän ihastuttavaan paikkaan.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
TableOnlinen kova panostus Tallinnan kasvuun jatkuu ja oli siis aika lähteä taas Tallinnaan syöm.. eikun siis rekryämään. Rekryäminen on kuitenkin kovaa hommaa, joten pitää myös syödä, että jaksaa tehdä isoja päätöksiä.
Korstennin mukavan avara sali
Torstaina lounaspaikaksi oli valikoitunut Korsten Armastus & Hea Toit. Nimestä tulee mieleen lähinnä ketjupolttaja ja sukulaiskieliä kun puhumme, niin tämä nimi viittaakin savupiippuun, jossa ravintola sijaitsee. Paikkaan on satamasta matkaa vain parisataa metriä ja suuntaamalla satamasta länteen kohti Kalamajan aluetta ja korkeaa tiilistä savupiippua kohti et voi paikkaa missata. Savupiippu on peruja kaupungin keskusvoimalaitoksesta, joka tuotti lamppuihin valkeaa Tallinnassa 1913-1979. Nykyään rakennus on kulttuurikattilaksi nimetty.
Korstenin tiimi
Ravintolasali on mukavan korkea ja avara. Pöytämme sijaitsi salin takakulmassa, josta oli hyvä katsella salin hyörinää. Tila oli jätetty ilman isompia pintojen hiomisia ja oli siksi hyvin modernin näköinen, pienenä miinuspuolena suuri määrä kovia pintoja teki salista melko hälyisän. Ravintolapäällikkö Pille Selart tuli pöytäämme juttelemaan ja kertoilemaan vähän lisää tietoja ravintolasta ja antamaan omat suosituksensa mitä siellä kannattaa syödä.
Scampit ja Gruner oli suunmukainen paritusKorstenin tulkinta Vitello Tonnato klassikosta
Hänen suositusten ja omien mieltymystemme yhdistelmänä tilasimme pöytään alkuruoiksi vitello tonnattoa, tartaria ja scampeja jaettavaksi. Niin ja vielä neljäntenä tuli kasvis- ja leipälajitelma, jossa oli mukana hummusta dipattavaksi. Annokset olivat melko erilaisia. Vitello tonnatto oli puhdasverinen fine dining -annos, johon olisi tyytyväinen missä tahansa tähtiraflassakin. Tosin annos oli normaalia fine dining -annosta selvästi isompi. Tartar oli taas melko perinteinen, mutta todella toimiva setti. Liha oli käsin leikattua ja tuoretta. Hauskana yksityiskohtana oli annokselle hatuksi laitettu leipiä.Leivät olivat myös täysjyväruisleipää ohueksi leikattuna ja kevyesti paahdettuna, joka oli todella tervetullut vaihtelu paahtoleivälle.
Tartar hatulla
Scampit olivat myös hyvin simppeli setti öljyssä paistettuna. Kasvistikut olivat taas tyyliin porkkanaa ja kurkkua leikattuna. Aika kaukana siis tuosta vitello tonnattosta. Tämä ei suinkaan ole huono juttu, vaan kivahan se on, että ravintolasta löytyy ruokaa erilaisille syöjille. Ja oli siinä kasvistikku annoksessa hieman muutakin kuin kurkkuja ja porkkanoita, mm. aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka olivat tosi herkullisia, eikä liian öljyisiä kuten ne usein tuppaavat olemaan.
Perusasioiden äärellä flänkkärin kera
Kaikki alkuruoat olivat melko reilun kokoisia ja pahin nälkä oli tässä vaiheessa jo taltutettu. Pääruoaksi valikoitu flank steak, sienirisotto ja filippiinäläistä possua. Possu oli eksynyt muuten melko Välimerelliselle listalle ravintolan entisen keittiömestarin toimesta, joka oli kotoisin Filippiineiltä ja sika oli valmistettu kokin äidin suvussa pitkään kulkeneen reseptin mukaan.
Filippiiniläinen sika piileskelemässä paksoin alla
Ravintola sanoo ruokalistansa perustuvan Välimeren keittiöön, johon on tuotu paikallisia vaikutteita ja lisäksi jokainen kokki ideoi vapaasti omia annoksiaan, jotka usein päätyvät myös listalle. Tässä paikassa siis koko tiimi on vahvasti vaikuttamassa ruokalistan tekemiseen ja kuulinkin, että paikan henkilökunta on ollut jo pitkään lähes muuttumaton. Olisiko yksi syy tässä, että annetaan kaikkien vaikuttaa ja tuntea olevansa vahvasti osa tiimiä?
Sesongin mukainen sienirisotto
Pääruoat olivat myös melko runsaita. Meillä oli hieman vaikeuksia kolmestaan niitä tuhota. Maut annoksissa oli kohdillaan ja possussa maistui teriyaki kastike, mutta olisin ehkä vähän enemmän tulisuutta siihen kaivannut. Sesongin mukainen sienirisotto oli omasta mielestäni paras näistä kolmesta. Seuralaiset taas kallistuivat flank steakin kannalle, joka ei sekään ole huono valinta valittaessa parasta annosta.
Moni (juusto)kakku päältä kaunis
Jälkiruokiakin meille vielä tuotiin. Kysymättä ja pyytämättä. Eikä nekään olleet pieniä, hyviä kylläkin, mutta ahdasta alkoi jo olla vatsassa. Nämäkin syötiin jakamalla ja pöytään tuli juustokakku, tiramisu ja jota oli tuunattu gorgonzolalla.
crème brûlée powered by gorgonzola
Crème brûlée on sen verran yleinen jälkiruoka, että sitä ei nykyään edes perusmuodossa tahdo saada vaan lähes aina sitä on tuunattu jollain tavalla. Tämä oli itselle ensimmäinen kerta, kun söin sitä tuunattuna sinihomejuustolla. Seuralaisten mielestä tämä oli loistava idea ja onnistunut toteutus. Itse en ole vielä(kään) ihan varma.
Oikeassa alakulmassa vielä esittelemättä oleva perusvarma tiramisu
Ruoan kanssa nautimme pullollisen Itävaltalaista Gruner Veltliner -valkkaria, joka toimi hyvin useimpien annosten kanssa, ehkä flank steakia lukuunottamatta. Ravintolassa onkin panostettu myös juomatuotteeseen ja viinit on valinnut yksi Viron arvostetuimmista sommeliereistä Kristjan Markii.
Lounas oli siis lusittu. Normaalilla lounaalla en suositteli nauttimaan samanlaista settiä, mitä me söimme. Jos siis haluat vielä jotain saada samana päivänä aikaiseksi. Korstenissa on kuitenkin lounaalla olemassa myös kevyempiä lounastarjouksia ja arkilounaalla nautit vaikkapa keiton vain kolmella ja puolella eurolla.
Korstenissa järjestetään myös paljon erilaisia tilaisuuksia, joihon se tilansa puolesta sopiikin tosi hyvin. Istumaan saa mukavasti n. 100 ihmistä ja cocktail tilaisuuksiin jopa 150. Melko usein olevista yksityistilaisuuksista(kin) johtuen suosittelen lämpimästi tekemään pöytävarauksen jos meinaat savupiipussa ruokailla!
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Sateisena elokuun lopun sunnuntai-iltana suuntasin junalla kohti Clarion Hotel Helsinki Airportia. Ilokseni huomasi jo heti hotellille saapuessani, kuinka helppoa se on Helsingistä käsin. Hyppää vain kehäradan junaan!
Noustuani Aviapoliksen asemalta ylös Aviabulevardia kohti, saavuin suoraan hotellin etuoville. Todella näppärää. Hotellissa minut otettiin vastaan erittäin ystävällisesti, jonka jälkeen siirryin huoneeseeni 7. kerrokseen. Huoneesta avautuikin upeat näköalat kohti lentokentän kiitoratoja.
Vierailuni syy oli hotellin ravintola nimeltään Kitchen & Table Helsinki Airport. Ravintola on ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelssonin käsialaa, jossa fun dining -filosofian ytimessä ovat sosiaalinen syöminen, avokeittiö, yhteisölliset pöydät ja urbaani tunnelma. Menu yhdistää Manhattanin maut suomalaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin.
Kitchen & Table by Marcus Samuelsson toivottaa ruokailijat tervetulleeksi.
Ravintolan sisustus on jo hämärtyvässä illassa erittäin kutsuva. Avokeittiössä on tekemisen meininki, salissa palvelu pelaa saumattomasti. Puheen sorina kuuluu mukavasti pöydistä, joita ei montaa ole vapaana. Ensivaikutelma on kutsuva etkä todellakaan tiedä olevasi melkein lentokentällä. Ystävällinen tarjoilija ohjaa minut pöytään ja suosittelee heti alkudrinkkiä, jonka kiireisen sunnuntain päätteeksi päätän nauttia.
Avokeittiön tunnelmia.Sunnuntai-illan kunniaksi.
Ruokalista on kompakti mutta makuja tuntuu riittävän kaikille. Alkuruuista löytyy tartaria, kalalautasta kahdelle sekä juuri omasta mielestäni sateiseen iltaan sopiva savustettu tomaattikeitto. Ennen alkuruoan saapumista pöytään tuodaan tuoretta leipää ja oikeaa voita, nam. Ja kun pääruoan sitten eteeni saan, keitto on juuri niin täyteläistä ja hieman savun makuista kuin osasin haaveilla.
Herkullinen savustettu tomaattikeitto, basilikapapuja ja pekonia.
Nautittuani herkullisen keiton, oli pääruoan aika. Sen kohdalla tein kevyemmän kompromissin ja tilasin Caesar-salaatin Cajun-maustetulla kananrinnalla. Salaatti oli erinomainen: raikas mutta tuhti ja itse kananrinta erittäin mehukas ja maukas. Listalta olisi löytynyt myös toinen klassikko, Salad Nicoise, tai kesäinen Indian Summer Salad. Tai tuhdimmasta päästä härän entrecôte tai myöskin lihaisa Kimchi Burger.
Caesar salaatti ja Cajun-maustettua kanaa.
Ravintolan tulevalle listalle 22. syyskuuta alkaen tullaan nostamaan lähi- ja pientuottajien raaka-aineita ja loihtimaan niistä herkullisia annoksia. Lähituotanto tulee olemaan kiinteä osa ravintolan ruokakonseptia tästä eteenpäin.
Jälkiruoalle ei valitettavasti tilaa enää jäänyt, vaikka hedelmäpainotteinen jälkiruokalista houkuttelikin. Myös juustoja olisi ollut saatavilla, mutta toisella kertaa.
Kaiken kaikkiaan kokemus ravintola Kitchen & Table Helsinki Airportissa oli enemmän kuin positiivinen. Saapuminen ravintolaan on erittäin helppoa, varsinkin juuri junalla. Ystävällinen ja intohimolla palveleva henkilökunta saa asiakkaan tuntemaan itsensä todella tervetulleeksi. Lähde ihmeessä testaamaan, jos et sitä vielä ole tehnyt!
Illan tarjoiluhenkilökuntaa.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Helteisenä heinäkuun perjantaina suuntasin kohti iloista itä-Suomea ja Kuopiota. Burgerinmetsästys oli alkanut!
Jenkkityylinen Bowld1ner sijaitsee Finnkinon kanssa samoissa tiloissa Viihdekeskus IsoCeessä keskellä kaunista Kuopion kaupunkia. Ravintolan tiloista löytyy myös 8-ratainen keilahalli, joten tekemistäkin riittää herkuttelun lisäksi. Ravintolan kokous- ja saunatilat mahdollistavat myös erilaiset tilaisuudet niin työ- kuin vapaa-ajan tarkoituksiin.
Ravintolan jenkkityylinen sisustus.
Saavun ruokailemaan hieman lounasajan jälkeen, mutta muitakin ruokailijoita paikalla on helteestä huolimatta. Isompia ryhmiä ja kaveriporukoita sekä pariskuntia ja perheitä. Pian tarjoilija lähestyykin minua iloisesti tuomalla menun sekä tiedustelemalla juomavalintaani.
Menu tarjoilee kahdeksan hyvin erityylistä ja herkullisen oloista kunnon burgeria, jotka kehoitetaan nauttimaan hieman punertavina. Toki burgeripihvin saa myös kypsänä pyydettäessä. Oma valintani on klassikko American Cheese, johon vielä lisään pekonin. Muita vaihtoehtoja tosiaan myös löytyy, tulisemmin maustetusta burgerista Surf & Turf -burgeriin. Listalta löytyvät myös Bites eli alkupalat sekä tietenkin burgerien lisukkeet ja avotulella grillattuja pääruokia ja dippejä unohtamatta. Ja tietenkin vielä Happy ends eli jälkiruoat.
Laaja lista herkullisine burgereineen.
Eikä aikaakaan kun burgerini saapuu: se on erittäin houkuttelevan runsas ja todellakin maukas. Pihvin kypsyysaste on täydellinen ainakin omaan makuuni. Nautittuani jo melkein puolet burgeristani, tiedustelen tarjoilijalta lihan ja sämpylän alkuperää. Burgerilihan hän kertoo olevan 100% suomalaista naudanlihaa ja se tehdään paikan päällä käsityönä sekä grillataan avotulella. Sämpylät sekä mm. juustot tulevat kaikki paikallisilta toimijoilta. Myös kastikkeet tehdään ravintolassa itse. Hienoa!
Herkullinen American Cheese -burgeri pekonilla ja lisukesalaatilla.Muutaman burgerin saa halutessaan myös "tuplana" eli double deckerinä (Bowld1nerin kuvamateriaalia).
Ja sinne se sitten upposi, kerta kaikkiaan herkullinen burgeri jonka tätä blogia kirjoittaessani voin vieläkin maistaa suussani. Jälkiruokavatsaani ei valitettavasti jäänyt tällä kertaa tilaa, mutta jälkkärilistalla olisi ollut valittavana sellaisiakin Amerikan herkkuja kuin Brownie ja Banana Split.
Ruokailtuani kurkistan vielä peremmälle ravintolaan, josta tosiaan löytyy 8 keilarataa. Bowld1nerin tilat ovat siis oiva paikka erilaisille virkistys- tai syntymäpäiville, kokouksiin tai pikkujouluille. Ravintolan tilat on sisustettu maukkaalla jenkkityylillä, joka takaa viihtyvyyden.
Ravintolan tiloista löytyy myös 8 tyylikästä keilarataa.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Upea historiallisen kaunis ravintolasali avautuu eteemme, kun astumme sisään ravintola Teiniin sateisena iltapäivänä Turussa. Ja ravintolan miljöö ei todellakaan ole kulissia, sillä se on avannut ensimmäisen kerran ovensa vuonna 1924 ravintolana, tuolloin Hansa nimisenä.
Teinin kaunis ravintolasali.Upeat vanhat valaisimet ravintolasalin katossa.
Saavumme iltapäivällä jo lounasajan jälkeen ruokailemaan ja iloksemme huomaamme että muitakin asiakkaita ravintolassa on, vaikka ajankohta on lounaan ja päivällisen välissä. Muutkin ovat siis ihastuneet Teiniin.
Aloitamme ruokalistojen tutkimisen ja nautimme samalla lasilliset talon kuohuvaa. Listalta löytyy klassikoita kuten Toast Skagen, tartar sekä etanat. Ja kuinka ollakaan päädymme maistelemaan muutamia näistä kyseisistä klassikoista. Härkätartar on saanut kaverikseen friteeratun mummonkurkun, jonka ulkonäkö muistuttaa hieman ehkä aasialaista frtiteerattua kasvista, mutta maku on kuin onkin juuri mummonkurkun maku. Etanat saapuvat pienessä kipossa uiden valkosipulivoissa, eikä niitä ole tavalliseen tapaan hukutettu gratinoituun juustoon. Erinomaisia.
Härkätartar sekä friteerattua mummonkurkkua.
Nautittuamme alkuruoat siirrymme pääruokien pariin, joista valikoitui päivän kala sekä karitsanpotka. Kuha oli uinut ravintolan kalastajan haaviin ja sitä tarjoiltiin siis päivän kalana. Kuha oli aseteltu kauniisti muhennetun perunan päälle ja saanut vieläpä jokirapumajoneesia sekä mätiä kuin kastikkeekseen. Kauniin oranssin sävyinen karitsanpotka-annos sai muita makuja juurespyreestä sekä punaviinikastikkeesta. Potka oli pehmeä ja erinomaisesti haudutettu.
Päivän kalana oli kuha.Pitkään haudutettu karitsanpotka juurespedillä.
Jälkiruoaksi valikoitui vain yksi annos, sillä Teinin annokset olivat jo täyttäneet vatsamme todella hyvin. Kuitenkin Crème Brûlée valikoitui maisteltavaksi ja osoittautuikin oikein hyväksi valinnaksi.
Crème Brûlée, mansikkaa ja minttua.
Käynti ravintola Teinissä oli kuin olisin astunut Aki Kaurismäen elokuvan kohtaukseen. Niin nostalgisen hieno ravintolan sisutus upeine ikkunamaalauksineen ja hienoine valaisimineen oli. Myös henkilökunnan ammattitaidosta huokui perinteikkyys mutta myös rentous.
Nostalginen mutta rento ravintola Teini.Teinin ikkunoita kaunistavat upeat lasimaalaukset.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Vain kivenheiton päässä upeasta Uspenskin katedraalista, Meritullinkadun alkupäässä sijaitsee pieni ja viehättävä ravintola, Kuurna nimeltään. Kesäisenä iltana pääsimme maistelemaan Kuurnan herkkuja.
Ravintola Kuurna Meritullinkadulla.
Vuonna 2005 avattu Antto Melasniemen ja Heikki Purhosen ensimmäinen ravintola luottaa vahvasti pientuottajien tarjontaan sekä sesonkeihin kahden viikon välein vaihtuvassa menussaan. Komeileepa kyseinen ravintola myös tämän vuoden Suomen 50 parhaan ravintolan listalla. Ja ansaitusti.
Saavumme ravintolaan ja meidät ohjataan ehdottomasti ravintolan suloisimpaan kahden hengen pöytään, aivan suuren ikkunan ääreen. Alkumaljoina nautimme vaaleanpunaista rose-kuohuviiniä, joka kruunaa myös pian tilattavat alkuruoat.
Alkumaljat näköalalla.
Kuurnan menu vaihtuu tosiaan kahden viikon välein ja meille avautuu mahdollisuus maistaa alkuruokina kylmää avomaankurkkukirsikkakeittoa, jonka kruunaa vuohenjuustomousse sekä paahdettuja muikkuja ja korianterinsiemenmajoneesia. Kylmä keitto sopii mainiosti hieman kuumaankin kesäiltaan ja todella maistuu avomaan kurkulle, joka on saanut pienen vivahteen kirsikasta. Keiton kruunaa vuohenjuustomousse sekä rouhitut pähkinät. Paahdetut muikut uivat rinta rinnan kauniilla vanhanaikaisella lautasella, ja korianterinsiemenellä maustettu majoneesi sopii mainiosti niin maullisesti kuin ulkonäöllisestikin annokseen.
Kylmä keitto alkuruokana oli loistava valinta kuumaan kesäiltaan.Paahdetut muikut kauniilla lautasella.
Pääruokavaihtoehtoja menussa on kolme, mutta vinkkaapa tarjoilija myös Kuurnan klassikostakin, nimittäin pippuripihvistä, joka on kirjattu suureen liitutauluun viinisuositusten rinnalle. Itse haluan maistaa klassikon Kuurnan ensikertalaisena. Illallisseurani valitsee ylikypsää naudan kieltä, joka on maustettu yrittileipämurulla ja punaviinilihaliemellä. Pääruokien kanssa meille suositellaan punaviinilasilliset, jotka ovat nappi valinta molempiin annoksiin. Huomaamattamme lautasemme ovat tyhjät, pääruoat siis todella maistuivat.
Pippuripihvi on Kuurnan klassikko, herkullinen sellainen.Ylikypsää naudan kieltä herkullisenvärisine lisukkeineen.
Jälkiruoissa löytyy myös muutamia vaihtoehtoja, mutta itse valitsen voikukkajäätelöä, joka on asetettu karamellisoidun canelé-leivonnaisen päälle ja vieläpä hunajakennoa on ripoteltu kuin koristeeksi annokseen. Voikukkajäätelön hento maku on täydellinen makean leivonnaisen kanssa. Juustolautanen on toisen illallistajan valinta ja kolme eri juustoa ovatkin parhaimmillaan, ne kun on otettu tarpeeksi ajoissa lämpimään tuomaan makunsa esille.
Voikukkajäätelöä ja siitepöly-canelés.Juustoja sekä raparperia.
Kun me alamme illallistamme lopettelemaan, iloksemme huomaamme että ravintola on täynnä. Hienostunut puheensorina täyttää ravintolan upean vanhan tilan ja asiakaskunnassa on niin pariskuntia kuin kaveriporukoitakin. Kaikilla tuntuu olevan oikein mukavaa, ja miksipä ei olisi herkullisen ruoan ja hyvän palvelun saattelemana.
Kuurna komeilee vuoden 2018 Suomen 50 parhaan ravintolan listalla.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Alkukesäisenä tiistai-iltana intensiivinen puheensorina kuuluu italialaisravintola Baccosta, kun astun sisään ravintolaan puoli kahdeksalta. Kuulostaa tosiaan Italialta, ja näyttää. Siirryn pöytään, josta jo illalliskaverini minulle iloisesti vilkuttaa.
Alamme välittömästi tutkailla menua, sillä se näyttää olevan kaikenlaisia herkkuja täynnä. Ja minä, italialaisen ruoan suurena ystävänä ahmin erilaisia herkkuja listalta silmilläni. Reipas ja iloinen tarjoilija toivottaa meidät tervetulleeksi sekä suomeksi että englanniksi, ja samassa hengenvedossa tilaammekin häneltä lasilliset kuohuvaa, Proseccoa tietenkin.
Aloitamme ruokailun italialaisittain, valitsemme nimittäin muutaman alkuruoan jaettavaksi. Listalta valikoituu Cinta Senese ja muita italialaisia leikkeleitä sekä Mozzarella di Bufala Caprese. Pääruoan eli pizzavalintojemme kanssa maltamme vielä hetken.
Italialaisia leikkeileitä, joita saa tilata neljässä eri koossa.Raikas Caprese-salaatti, jonka kruunaa Mozzarella di Bufala -juusto ja tuore basilika.
Alkupalat ovat juuri niin italialaisia kuin toivoa voi. Raikas Caprese -salaatti sopii loistavasti toscanalaisen, makean rasvaisen Cinta Senese -kinkun sekä muiden leikkeleiden kanssa nautittavaksi. Makuyhdistelmä on taattua Italiaa!
Alkuruokien jälkeen hengähdämme hetken, mutta kuitenkin jatkamme pizzojen pariin. Toden totta naapuripöydissä ne näyttävät niin herkullisilta että maistettava on itsekin. Ja kun tiedän että pizzataikina koostuu kuuden eri jauhon seoksesta ja kohoaa 96 tuntia, on sen pakko olla hyvää.
Ja niin se onkin, superherkullista! Itse valitsen klassikon eli Margheritan, jonka herkullinen tomaattikastike on sopivan makeaa ja mozzarellaa on juuri sopiva määrä. Kauniin ja todella maukkaan klassikon kruunaa tuoreet basilikanlehdet. Illalliskaverini valinta on ravintolan nimikkopizza Bacco, joka koostuu vahvasta gorgonzolamaisesta sinihomejuustosta, herkkusienistä ja Parmankinkusta sekä tietenkin mozzarellasta. Täyteläisen pizzan kruunaa reilu annos rucolaa. Pizzojen kanssa meille suositellaan herkullista toscanalaista punaviiniä, joka todellakin on oiva valinta pizzojemme kanssa.
Klassikko Marherita sekä Bacco pizza, herkullisia molemmat.
Dolci eli jälkiruoka jää meiltä väliin, sillä olo on sen verran täysi juuri nauttimiemme herkkujen jälkeen. Baccon jälkiruokalistalta löytyy kuitenkin myös klassikot kuten Tiramisu ja Cannolit.
Bacco - aito italialainen ravintolakokemus Helsingin sydämessä.
Bacco on moderni italialainen pizzeria mutta myös Enoteca, jossa nautitaan viinistä. Viinivalikoima onkin erinomainen ja varmasti tarpeeksi laaja antaakseen jokaiselle oman suosikin. Palvelu on jouhevaa, hymyilevää ja ystävällistä, aivan kuten Italiassa ja ravintolaan on helppo pistäytyä vaikkapa vain lasilliselle viiniä. Myös lounasaikaan italialaiset herkulliset aidot pizzat ovat tarjolla, samoin kuin italialaisia vivahteita saaneet lounassalaatit.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Helteisenä toukokuun iltana saavuimme uutuuttaan kimaltavaan Tampereen Ratinan kauppakeskukseen. Sieltä suuntasimme hissillä ylimpään kerrokseen, ravintola Periscopeen, joka on Arto Rastaan uusin ja suurin ravintolakokonaisuus.
Hissit ohjaavat ylös ravintola Periscopeen.
Saavuttuamme ravintolaan kiivas puheensorina ja täydet pöydät olivat merkki siitä, että muitakin kiinnosti Tampereen uusin ja puhutuin ravintola. Tarjoilija ohjasi meidät pöytään ja saimmekin upean ikkunapöydän, josta näköalat alas Laukontorille sekä Tampereen keskustaan olivat upeat. Olimme Ratinan huipulla.
Upeat näkymät avautuvat ravintola-asiakkaille.
Sitten oli ruokalistojen tutkimisen aika. Alkuruoat ovat suunniteltu jaettavaksi pöytäkunnittain, listalla tuntui olevan vain liian monta hyvää vaihtoehtoa. Halusimme tutustua listaan kunnolla ja päädyimme maistelemaan monia eri makuja. Pian pöytäämme saapuikin mm. Punajuuricarpacciota, grillattua lohitartaria, makeassa soijassa paistettuja scampinpyrstöjä, rapukakkua, savusuolattua karitsaa sekä Annatto-pensaan hedelmällä maustettua härkätartaria. Alkuruoat maistuivat jokainen kerrassaan herkulliselta makumatkalta halki maailman ja henkilökunnan suosittelema valkoviini täydensi niiden maut erinomaisesti.
Grillattu lohitartar, maa-artisokkavaahtoa, poltettua tilliä ja jäädytettyä piimää.Savusuolattua karitsaa, pikkelöityä kurkkua ja omenaa, sinappimoussea ja rapeaa perunaa.Makeassa soijassa paistettuja scampinpyrstöjä, siitakesientä, kastanjaa ja korianteria.
Vieläkö jaksaa? Vaikka alkuruokien maut olivat olleet erinomaisia ja täyttäneet vatsamme suht hyvin, päätimme kuitenkin vielä testata pääruuat. Valintamme olivat erittäin mehevä ja onnistunut Periscope Burger sekä naudan sisäfile, chiliä ja valkosipulia, joka ei lisukkeita kaivannut. Pääruoille saimme myös loistavan viinisuosituksen tarjoilijaltamme.
Jälkiruoka meidän oli pakko jakaa, sen verran tuhti oli tähän mennessä ollut ruokailumme. Valitsimme raikkaan ja ehkäpä hieman ruokaakin sulattavan jogurttisorbetin, johin lisämaun toivat bergamotilla maustettu raparperi ja sitruunakreemi. Loistava lopetus maittavalle illalliselle.
Raikas sorbettijälkkäri kruunasi ruokailun.
Kokonaisuudessaan vierailu Ratinan kattojen yllä oli loistava kokemus ja ilokseni huomasin että muutkin tamperelaiset olivat lähteneet iltaa viettämään sankoin joukoin: joko syömään tai ottamaan drinkin jos toisenkin upealle Pyhäjärven puolelle avautuvalle kattoterassille. Itse ravintolasalin ja terassin lisäksi Periscopen tiloista löytyy toisen kerroksen Loungebar, joka on oiva paikka viettää iltaa myöhempäänkin.
Ravintolasali, Loungebar ja terassi nivoutuvat yhteen erinomaisesti.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Pikkubistro Kattila on toiminut Tampereella reilun kolmen vuoden ajan. Pikkuhiljaa se on noussut yhdeksi Tampereen suosituimmista ravintoloista ja siksi nääsvillen reissun yhteydessä oli jo korkea aika mennä tutustumaan Kattilaan. Kyseessä oli tiistai-ilta ja pienehkö ravintola oli vähän yli puolillaan väkeä kun saavuimme paikalle. Olin päivällä jo aiemmin käynyt morjestamassa paikan ravintolapäällikköä, koska hän ei kyseisenä iltana ollut vuorossa. Kyselin silloin vähän kuulumisia ja ravintolapäällikkö vahvisti jo tuossa aiemmin kertomani seikan, että hyvin on Kattilassa riittänyt asiakkaita. Etenkin kesällä lounaita meni kuulemma useita satoja päivässä ja oli Kattilassa kokeiltu 24/7 keittiövuorojakin kun elokuun puolessavälissä Tampereella oli Tamperrada 2017 pintxokilpailu. Kattilan pintxo, jossa oli Napue-ginillä graavattua lohta, sitruunakaviaaria ja karpalokreemiä lakritsilimpun päällä, voitti ylivoimaisesti yleisöäänestyksen parhaasta annoksesta. Näitä annoksia oli mennyt viiden päivän aikana yli 3000 kappaletta ja siksi oli jouduttu misaamaan välillä kolmessa vuorossa.
Muikkukukkoa!
Ravintola valitsi minulle alkuruoaksi muikkukukkoa punakaalisalaatin kanssa ja lisäksi mukana tuli pieni kannullinen kirkastettua voita. Täytyy sanoa, että annos oli melko yllättävä. Ravintolalla on jo nimessään sana bistro, jonka tyyliin tällainen ronski annos sopii hyvin. Itselläni odotukset paikasta olivat kuitenkin vähän lähempänä fine dining -ravintolaa ja siksi konstailematon muikkukukkoannos oli hieman yllättävä. Kukko oli kyllä todella hyvää. Reilu loraus kirkastettua voita kukon ja päälle ja a vot sanoisi savolainen. Kaverille tuotiin alkuruoaksi punajuurikeittoa mascarpone vaahdolla joka näytti maistuvan oikein hyvin. Muikkukukon kaverina minulle tarjoiltiin Rhônelaista Les Grandes Vignes -alkuviiniä. Natuviinit ovat viime aikoina alkaneet maistua minulle yhä enemmän ja tämäkään ei tehnyt poikkeusta ja sopi hyvin kukon pariksi.
Suussasulavaa potkaa!
Pääruokaa ennen minulle kaadettiin edelleen ranskalaista viiniä. Tällä kertaa kyseessä oli Mas Becha Barrique rouge 2015, joka on sekoitus Syrahista, Grenachesta ja Mourvedrestä. Kyseessä on hyvin täyteläinen ja runsas viini, joka antoi odottaa pääruoaksi jotain riistaa tai pihviä. Eteeni kuitenkin tuotiin porsaanpotka, jossa oli kyytipoikana karpalotuorejuustolla täytetty uuniperuna ja katajanmarjakastiketta. Annos oli todella hyvä jatkaen ronskia bistrolinjaa ja myös punaviini pehmeine tanniineineen oli oiva valinta potkalle. Itse porsasta oli selvästi maltettu kypsentää tarpeeksi pitkään matalalla lämmöllä sen mureudesta ja mausta päätellen. Nappiannos! Seuralainen sai pääruoaksi paistettua pyhäjärven siikaa, joka sekin sai varauksettomat kehut.
Pyhäjärven siikaa
Alku- ja pääruoka oli tullut melko reipasta tahtia ja molemmat annokset olivat reilun kokoisia, joten lähellä oli, että olisin jättänyt jälkiruoan väliin. Jälkikäteen voi sanoa, että onneksi en jättänyt. Minulle tarjoiltiin nimittäin tarte tatin vaniljajäätelöllä, joka on ehkä suosikkijälkkärini. Vyötä tosin piti löysätä yksi pykälä, mutta kyllä tarte tatin ja koko illallinen oli pienen ähkyn arvoinen.
Tarte tatin omnom
Koko kolmen ruokalajin dinneri meni läpi reilussa puolessatoistatunnissa. Kattila on nimensä mukaisesti aito bistro. Annokset ovat runsaita, hyvistä raaka-aineista taidolla valmistettuja ja kohtuuhintaisia. Paikassa on myös hyvä viinilista, jota osataan hyvin yhdistellä eri annoksiin ja palvelu sujuu varmasti ja ystävällisesti. Yhteenvetona annan siis vahvan suosituksen vierailla Kattilassa, mikäli se on vielä jäänyt testaamatta.
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan - on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.