Eero Vottonen palautti Palacelle himoitun Michelin-tähden

Suomessa on nyt kuusi Michelin-ravintolaa.

Ravintola Palace sai ensimmäisen Michelin-tähtensä jo vuonna 1987.
Ravintola Palace sai ensimmäisen Michelin-tähtensä jo vuonna 1987. Kuva: Palace

Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen Michelin-tähden ravintola, Ravintola Palace, palasi Michelin-ravintoloiden joukkoon, kun maailman tunnetuimpiin lukeutuva ravintolaopas Guide Michelin myönsi tänään tähdet valituille Pohjoismaisille ravintoloille. Ravintolat Ask, Demo, Grön, Olo ja Ora säilyttivät yhden tähtensä.

Pitkän tauon ja laajan remontin jälkeen marraskuussa 2017 uudelleen avatun Ravintola Palacen tavoitteena on ollut alusta alkaen korkeatasoinen laatu. Sen keittiötä johtaa Eero Vottonen.

"Tuntuu mahtavalta, että kaikkeen tekemiseemme ladattu iso intohimo on havaittu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olen tästä tunnustuksesta todella iloinen", sanoo Vottonen.

Eero Vottonen on ehtinyt saavuttaa urallaan paljon.
Eero Vottonen on ehtinyt saavuttaa urallaan paljon. Kuva: Palace

Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Hän on alusta alkaen halunnut, että Palacella on keskeinen rooli myös uusien kokkilupausten kouluttamisessa.

"Tällaisilla palkinnoilla on myös tästä näkökulmasta tärkeä merkitys. Nuoret kokit näkevät, että kovalla työllä voi päästä maailman huipulle."

35-vuotias Vottonen on ehtinyt saavuttaa urallaan paljon. Hän on voittanut Vuoden Kokki -kilpailun, kultaa Maailman keittiömestariliiton Global Chef Challenge -kilpailussa ja Suomen Gastronomian Akatemian Kokkien Kokki -palkinnon. Maailman arvostetuimmassa kokkien kilpailussa, Bocuse d'Orissa, Vottonen edusti Suomea kilpailukaudella 2016–2017.

Ravintoloiden tähtiluokitus tuli osaksi Michelin-opasta 1930-luvulla. Suomen ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin Palace Gourmet -ravintolalle vuonna 1987. Eero Mäkelän luotsaamalla ravintolalla oli tähti vuosina 1987–1989.

"On hienoa olla jatkamassa Eero Mäkelän aloittamaa työtä. Luulen, että Suomesta ei löydy kokkia, joka ei arvostaisi Mäkelää", Vottonen sanoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi