Helsingin parhaat burgerit: Friends&Brgrsin valtti on tasalaatuisuus

City testasi kaupungin parhaat burgerit. Friends&Brgrs on varma valinta silloin, kun tilanne vaatii astetta parempaa pikaruokaa.

Alkujaan Pietarsaaresta lähtöisin oleva Friends&Brgrs on laajentanut toimintaansa jo Tanskaan ja Saksaan asti. Suosion salaisuus piilee alusta loppuun itse tehdyissä burgereissa, jotka valmistetaan parhaista mahdollisista raaka-aineista ilman lisäaineita.

Toimitusjohtaja Peter Fagerholm kertoo, että jokaisessa ravintolassa on oma lihahuone, jossa pihviliha jauhetaan itse tuoreesta naudan etuselästä. Sämpylät leivotaan päivittäin ravintoloiden omissa leipomoissa ja majoneesi tehdään alusta loppuun itse tuoreista kananmunista ja öljystä.

Ravintolan suosituimman tuotteen Classic brgrin väliin kuuluvat salaatti, tomaatti ja punasipuli ovat kotimaisia ympäri vuoden. Cheddar on peräisin Jukolan Juustolta, joka valmistaa aitoa cheddaria omien lehmien tuoreesta aamumaidosta.

Kun raaka-aineet ovat aina tuoreita, lisäaineitakaan ei tarvita.

”Meidän filosofiamme on, että vain hyvistä raaka-aineista saa hyvän burgerin. Siinä me ollaan tosi tinkimättömiä”, Fagerholm sanoo.

Friends&Brgrs on tunnettu myös ranskalaisistaan, jotka valmistetaan paikan päällä tuoreesta kotimaisesta perunasta. Nopean keittämisen jälkeen ne uppopaistetaan kahteen kertaan rapeimman mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Pääosassa on kuitenkin burgeri, joka on kokonsa puolesta helppo syödä käsin. 110 gramman painoinen pihvi takaa sen, että nälkä kyllä lähtee ainakin jos syö samalla ranskalaiset. Isompaan nälkään burgeri kannattaa ottaa tuplapihvillä, jonka myötä hinta nousee kahdeksasta eurosta 11 euroon.

Pihvi on läpikypsäksi paistettu, mutta ei kuiva. Ravintolan nimikkomajoneesi Friends mayo tuo burgeriin lisämakua ja mehevyyttä, tuoreet kasvikset raikkautta. Sämpylä on tuore, kuohkea ja maukas.

Kooltaan kompakti Friends&Brgrs Classic brgr on oiva valinta, kun tilanne vaatii astetta parempaa pikaruokaa.

Friends&BRGRS Helsinki sijaitsee Aikatalossa osoitteessa Mikonkatu 8.

 

 
powered by Typeform

2 kommenttia

Jyväskyläläinen

3.5.2018 19:39

Harmi että Jyväskylään tuli nyt Naughty eikä Friends :(

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nää on näitä

4.5.2018 01:21

En kyllä itse pitänyt yhtään tai ihan ok ns. mitään sanomaton. Pikaruokalaksi ei voi mikonkadun paikkaa ainakaan sanoa kun jonoa on 20min vähintään ja hintakin on kallimpi kuin muissa pikaruokaloissa kuten burger king ja mäkkäri kun itse haluavat profiloitua ”paremmaksi pikaruokalaksi” näissä mestoissa saa tilauksen sentään välillä pöytään asti toisin kun mikonkadulla. Siis tosiaan aivan samaan kategoriaan muiden pikaruoka burgerpaikkojen kanssa. Ravintolat on sitten erikseen joiden vertailuun ei yllä friends millää. Pikaruokaloista tosian samalla viivalla muiden kanssa. Hipstereiden mesta jossa porukka maksaa ja jonottaa tyhmänä kun mainoksessa lukee luomua ja kotimaista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi