Skiffer tuo liuskansa Erottajalle

Maailman neljännen Skifferin avajaisia vietetään lauantaina.

Helsingin Erottajalle avataan lauantaina uusi Skiffer-ravintola. Kyseessä on maailman neljäs Skiffer, sillä aiemmin Skiffereitä on avattu Helsingin Liuskaluodolle, Nilsiän Tahkovuoreen ja Thaimaan Phuketiin.

Edelliset Skifferit ovat sesonkipaikkoja, ja Erottajalle avataan ensimmäinen ympärivuotinen ravintola.

"Tätä tehdään hieman erilaiselle asiakasryhmälle, ja siitä tulee ensimmäinen ympärivuotinen ravintola. Pystymme keskittymään tuotteen kehittämiseen ja tuomaan listalle vähän vaikeampiakin ruokia", Skifferin taustalla häärivä Oskari Juva kertoo.

Liuskaluodon Skiffer on profiloitunut purjehtijoiden paikkana, Tahkolla täytetään laskijoiden vatsat ja Thaimaassa palvellaan monen kirjavaa matkaajaa. Erottajalla tarkoitus on tarjota uusi vaihtoehto illanvieton ja ruokailun yhdistämiseen.

"Helsingissä on melko vähän paikkoja, joissa on kiva juopua ja samalla saa syödä hyvin", Juva pohtii.

Oli kyseessä sitten Phuket tai Helsingin ydinkeskusta, Skifferin liuskat eli pizzat ovat konseptin ytimessä. Rapsakkapohjaisissa liuskoissa täytteenä saattaa olla vaikkapa jokirapuja, chorizoa tai mustaamakkaraa neulamuikkujen kera. Erottajan Skifferiin tulee uutuutena lounas, jossa liuskat saavat rinnalleen kevyemmäksi vaihtoehdoksi "spessusalaatteja".

"Vahvuuksinamme ovat tinkimätön laatu ruuassa ja toimiva asiakaspalvelu. Meille voi tulla ihan vaan lasilliselle tai istumaan iltaa pitkän kaavan mukaan", Juva kannustaa.

Liuskojen laadusta ja muista ruokatuotteista vastaamaan on hankittu kovan luokan ammattilainen, aiemmin muun muassa Gaijinin keittiömestarina toiminut Tuomo Suoranta. Suoranta on ennenkin vastannut Skifferin listasta, mutta nyt hän hyppää mukaan osakkaaksi ja keittiömestariksi.

"Kaikki nojaa ruokatuotteeseen, joten on erittäin tärkeää, että saatiin huippuluokan keittiömestari mukaan. Tässä olemme pari vuotta tutustuneet ja saimme hänet taivuteltua mukaan", Juva kertoo uudesta keittiömestarista.

Ajatus paikasta Helsingin keskustassa on kytenyt Juvan ja kumppaneiden mielessä jo muutaman vuoden. Nyt konsepti on hioutunut ja sopiva paikka osui kohdalle. Lauantaina 3. marraskuuta juhlitaan Erottajan Skifferin avajaisia. Tekijöille on riittänyt tutusti kiirettä avajaisten alla, mutta kaikki alkaa olla valmista. Ainakin melkein.

"Tosi iso remontti on saatu valmiiksi, mutta hieman laitetoimittajien kanssa homma takkuaa. Tässä nyt jännitetään, saadaanko esimerkiksi tuolit lauantaiksi", Juva sanoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi