Missä ravintola-alan ammattilaiset käyvät syömässä? Suomen kokkimaajoukkueen Team Leader paljastaa suosikkinsa

Suomen kokkimaajoukkueen Team Leader Katja Tuomaisen suosikkiravintoloiden joukkoon mahtuu niin huippunimiä kuin yksi leipomo.

Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen jos kuka on rautainen ravintola-alan ammattilainen.

Edellisen kokkimaajoukkueen kokoonpanossa vuosina 2017-2020 mukana ollut Tuomainen on ehtinyt kokea niin kokkiolympialaiset kuin MM-kisat, ja parhaillaan Tuomainen treenaa uuden joukkuuensa kanssa Luxemburgissa syksyllä järjestettävään Villeroy & Boch Culinary World Cup -kilpailuun. Paljon on ehtinyt tapahtua, ja paljon on vielä edessä.

LUE LISÄÄ KOKKIMAAJOUKKUEEN KUULUMISISTA: Suomen ylivoimaisesti tasokkain ravintola avautuu Helsinkiin toukokuussa - mukana myös kansainvälisiä tähtiä

Vankan kokemuksen omaava Tuomainen onkin oikea henkilö vinkkaamaan, mihin kannattaa oikein suunnata syömään. City pyysi Team Leaderia paljastamaan ravintolasuosikkinsa, ja kolmen kärki näyttää tältä.

Katja Tuomaisen ravintolasuosikit TOP3

1. Ora

Huippukokki Sasu Laukkosen luotsaama ravintola Ora on yksi Tuomaisen ehdottomista suosikkiravintoloista Helsingissä.

Huvilakadulla sijaitseva pieni, 23-paikkainen ravintola avasi ovensa vuonna 2017, ja vain vuotta myöhemmin se pokkasi itselleen ravintolamaailman himotuimman palkinnon; Michelin-tähden.

Ravintola Ora on pitänyt Michelin-tähden vuodesta 2018 lähtien.
Ravintola Ora on pitänyt Michelin-tähden vuodesta 2018 lähtien. Kuva: Ora

“Sasun intohimo ruokaan ja raaka-aineisiin tarttuu väkisinkin jokaiseen ruokailijaan. Upean ruoan lisäksi pidän ravintolan intiimistä tunnelmasta”, Tuomainen perustelee valintaansa.
 

2. BasBas

“BasBas ei petä koskaan.”

Tämä lause on kuultu monen ravintoloita rakastavan suusta, ja nyt myös kokkimaajoukkueen johtajan. Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon äänestetty BasBas on paikka, joka toimii Tuomaisen mukaan tilanteessa kuin tilanteessa: ravintolaan voi pyörähtää niin pidemmän kaavan illalliselle kuin myöhäiselle lounaalle.

BasBasin välitön ilmapiiri on hurmannut monet - niin myös Tuomaisen.
BasBasin välitön ilmapiiri on hurmannut monet - niin myös Tuomaisen.

“Välitön ja rento ilmapiiri välittyy niin miljöössä kuin lautasellakin. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja pidän erityisesti annosten jaettavuudesta.”

Kanniston Leipomo, Punavuori

Kolmannelta sijalta ei tällä kertaa löydykään ravintolaa, vaan ihania herkkuja tarjoileva punavuorelaiskahvila. Kanniston Leipomon mukanaoloon on olemassa erittäin hyvä syy.

“Rakastan Helsingin kahviloita ja olen perso makealle. Laadukas kahvi ja herkullinen pulla ovat paras yhdistelmä nautiskeluun.”

Punavuoren leipomomyymälästä aivan erityisen paikan tekee sen historia; näille kulmille Alma Kannisto perusti leipomon ja aloitti Kanniston Leipomon tarinan.

Hyvä pulla ja kahvi on combo, joka ei petä koskaan!
Hyvä pulla ja kahvi on combo, joka ei petä koskaan! Kuva: Kanniston Leipomo

“Kankurinkadun kulmilla voi tuntea leipomon historian havinan yli 100 vuoden taa”, Tuomainen toteaa.
 

LUE MYÖS MUUT AIEMMIN JUTTUSARJASSA ILMESTYNEET ARTIKKELIT:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi