Tiia Rantanen paljastaa ravintolasuosikkinsa - tämä pastapaikka murskasi ennakkoluulot: “Syön sanani - ja kaiken mitä listalla on”

Ravintoloita rakastava toimittaja vinkkaa, mistä löytyy kaupungin paras pasta, pippuripihvi ja sushi.

Kirjoittaja, podcastaaja, bloggaaja media-alan yrittäjä ja sisällöntuottaja. Tiia Rantanen tunnetaan monilla eri titteleillä, mutta tähän listaan voisi lisätä vielä yhden meriitin: ravintoladiggari. Pyysimme hyvää ruokaa arvostavaa Rantasta paljastamaan kolme tämän hetken suosikkiravintolaansa ja vinkkaamaan samalla lukijoille, mihin oikein kannattaa suunnata syömään.

Kaikki Rantasen blogia tai somea seuranneet saattavat tämän listan luettuaan ihmetellä, mihin on kadonnut monissa yhteyksissä hehkutettu BasBas. Ei hätää, Rantanen ei ole kääntänyt takkiaan kyseisen ravintolan suhteen.

“Tein tietoisen päätöksen olla nostamatta Basbasia tähän kolmikkoon, sillä vaikka se onkin lempiravintoloideni aito ja ehdoton ykkönen, halusin välillä nostaa esiin myös muita”, Rantanen selittää.

Tiia Rantasen suosikkiravintolat TOP3+1

Kuurna

Herkullisia bistroelämyksiä jo vuodesta 2005 tarjoillut Kuurna on Rantansen mukaan kulinaristinen elämys symppiksen kortteliravintolan vaatteissa. Kruununhaassa sijaitseva ravintola suosii ekologisesti kestäviä tuottajia, joiden upeista raaka-aineista valmistetut annokset kannetaan pöytiin leveän hymyn kera.

“Kuurnassa on aina ihana, lämmin tunnelma ja superrapea leipä. Raaka-aineiden alkuperä tiedetään sienenpoimijan nimeä myöten.”

Kruununhakaan kannattaa Rantasen mukaan suunnata erityisesti silloin, jos mieli tekee erinomaista pihviä.

Pippuripihvi on Kuurnan klassikko.
Pippuripihvi on Kuurnan klassikko. Kuva: City

“Jos sattuu olemaan lihansyöjä, Kuurnassa on kaupungin paras pippuripihvi.”
 

Goose Pastabar

Alkuvuodesta 2020 kaupungilla kohistiin, kun Lähi-idän ruokaan ja itämaisiin elämyksiin panostaneen turkkilaisen suosikkiravintolan tilalle avautui ravintolapäivän kokeilusta alkusysäyksen saanut Goose Pastabar.

“Olin rehellisesti sanottuna pettynyt, kun legendaarisen Antiokia Atabarin tiloihin, silloiseen naapuriini avattiin pandemian kynnyksellä kaikista maailman paikoista pastaravintola. Mutta syön sanani – ja kaiken, mitä listalla on. Goose on sitä, mitä tähän kaupunkiin on kaivattu”, Rantanen perustelee valintaansa.

Goose Pastabarin ruoka on selvästi voittanut lyhyessä ajan yleisön puolelleen, sillä ravintolaan saa lähes aina jonottaa - mutta se on Rantasen mukaan ehdottomasti vaivan arvoista. Ravintola ei ota vastaan pöytävarauksia, joten jos mielit päästä testaamaan hehkutetun paikan ruokia, eikun jonoon vaan!

Suosittu Goose Pastabar ei ota vastaan pöytävarauksia.
Suosittu Goose Pastabar ei ota vastaan pöytävarauksia. Kuva: Goose Pastabar

Ja kun pääset sisään, ei kannata jumittua ainoastaan pastaan, vaikka se onkin paikan ykkösjuttu.

“Muista syödä illalla muutakin kuin pääruoka: alkuruuat ja snacksit ovat vähintään yhtä upeita kuin pasta”, Rantanen muistuttaa.

Goose Pastabar on selvästi hurmannut yhden jos toisenkin kävijän, sillä ravintolan ovat nostaneet Cityn juttusarjassa esille myös Sikke Sumari ja näyttelijä Johanna Puhakka.
 

Minato sushi

Jos etsit erinomaista sushia, kannattaa Rantasen mukaan suunnata Hietalahteen ja Minato Sushiin, jonka huipputekijöiden käsissä syntyy vähintäänkin kaupungin paras sushi.

“Minaton limelohinigiriin tulee säännöllisesti vastustamaton himo!”

Pieni Minato Sushi palvelee Hietalahdessa.
Pieni Minato Sushi palvelee Hietalahdessa. Kuva: Minato Sushi

Ravintolan omistajien yhteinen taival sai alkunsa maineikkaasta japanilaisesta ravintolasta, Raku-yasta, jossa Riina Hellén kokkasi ja Tuomo Puranen söi. Ennen oman ravintolan avaamista kokemusta on ehditty kerryttää myös laadukkaan sushin kotina tunnetussa Sushibar+Winessa, joten nämä tekijät todella tietävät mitä tekevät.

“Tässä ravintolassa on ihana henkilökunta ja maistuva ruoka”, Rantanen kiteyttää.
 

Alexanderplats

Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksen sijalta neljä löytyvä Alexanderplats on hurmannut myös ravintoloita rakastavan kirjoittajan.

“Rakastan Alexanderplatsin valkoisia pöytäliinoja ja klassisen ranskalaista brasserie-meininkiä”, Rantanen toteaa.

Alexanderplatsissa nautitaan klassisia herkkuja, kuten haukikvenellejä.
Alexanderplatsissa nautitaan klassisia herkkuja, kuten haukikvenellejä. Kuva: Alexanderplats

Sen lisäksi, että ravintola hurmaa sesongin parhaista raaka-aineista valmistetuilla, eleganteilla klassikko-annoksilla, myös pitkät aukioloajat ovat enemmän kuin plussaa.

“Yksi ihanimpia juttuja Alexanderplatsissa on aukioloajat: sen ovet ovat auki viikon jokaisena päivänä ja ruokaa saa kaikkina päivinä tosi myöhään (kun rajoitukset sen sallivat). Parasta.”

LUE MYÖS NÄMÄ AIEMMIN JUTTUSARJASSA ILMESTYNEET ARTIKKELIT:

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi