Eläimellistä seksiä

Älä juo vettä, kalat naivat siinä...

Eläimet käyttäytyvät yllättävän inhimillisesti, joskus inhimillisemmin kuin ihmiset.

Englannin lounaisrannikolla uiskenteli kerran pullonokkadelfiini, joka hieroi “valtavaa vaaleanpunaista penistään laivan kylkeen”.

Delfiinistä kertoi tv-tuottaja John Sparks, joka teki BBC:lle ohjelmasarjan eläinten seksielämästä.

Sparks kirjoitti edelleen, että naaraspuoliset nisäkkäät voivat hieroa sukuelimiään maata tai jotain uloketta vasten: “Naaraskissoilla tällainen yhdynnän jäljittely on varsin tavallista. Naarasapinat yleensä hierovat häpykieltään. Naarasmarakatit hyväilevät itseään takajalkojen välistä ja kiihottuvat valtavasti.”

Eläimet harrastavat kaikenlaista seksiä sekä yksin että yhdessä. Varsinkin ihmisen lähimmillä sukulaisilla, simpansseilla, orangeilla ja gorilloilla, on hyvä eroottinen mielikuvitus.

Apinoilla on jopa seksileluja. Simpanssi- ja orankinaaraat käyttävät oksia, hedelmiä ja muita esineitä hieromasauvoina.

Tutkijat ovat havainneet, että simpanssinaaras osaa tehdä vibraattorin jäykästä puunlehdestä. Apina lait

taa lehden jalkojensa väliin. Sormilla näppäilemällä eläin saa lehden värisemään.

Urosapinat tekevät puunlehteen reiän ja liikuttavat rei’itettyä lehteä edestakaisen penistä myöten.

Mielihyvänkin vuoksi

Innokkaimmin eläimetkin harrastavat seksiä partnerin kanssa, usein pelkän mielihyvän vuoksi.

Kuuluisa seksitutkija Alfred Kinsey oli koulutukseltaan eläintieteilijä. Hän kertoo havainnoistaan: “Seksuaalisesti kiihottuneina useimmat nisäkkäät... tönivät ja nuuskivat ja tutkivat toistensa kehoa nenällään, suullaan ja jaloillaan. Ne koskettavat huulillaan toistensa huulia ja kielellään toistensa kieltä ja käyttävät suuta toverinsa koko kehon, myös sukuelinten, tutkimiseen...”

Eläinten tapa usein vain hyväillä toisiaan on harmittanut tutkijoita, jotka ovat väijyneet pensaassa nähdäkseen nimenomaan parittelun:

“...saattaa joskus joutua odottamaan ja katselemaan tunti- ja päiväkausia seksuaalista leikkiä ennen kuin... on tilaisuus tarkkailla varsinaista parittelua, mikäli eläimet eivät lopulta... lähde... teilleen edes yrittämättä genitaalista yhtymistä.”

Toki eläimet pitävät myös yhdynnästä. Apinoilla on erilaisia yhdyntäasentojakin. Tutkijat ovat havainneet, että simpanssit toisinaan rakastelevat myös kasvot kasvoja vasten.

Homoeläimet

Eläimiltä seksi sujuu niin samaa kuin vastakkaista sukupuolta olevan lajitoverin kanssa.

Tutkijat ovat löytäneet yhteensä kolmesataa lintu- ja nisäkäslajia, joilla on myös homoseksuaalisia suhteita.

Useimmat eläimistä ovat biseksuaalisia. Kääpiösimpanssit, jotka ovat geneettisesti lähimpänä ihmistä, näyttävät kaikki olevan biseksuaalisia.

Yksittäisiä eläimiä, jotka elävät koko elämänsä homoina tai lesboina, tutkijat ovat löytäneet kolmenkymmenen lajin joukosta.

Ja ihmistä kans

Joskus eläimet vetävät ihmisen mukaan seksileikkeihinsä.

Englantilainen Rachel Swift muistelee kirjassaan erikoista kokemustaan koiran kanssa: “... innokas saksanpaimenkoiranaaras hinkkasi itseään minua vasten, kun kävin noin kolmetoistavuotiaana ostamassa karamellia kulmakunnan tupakkakaupasta. ‘Jassoo, sitä ollaan liikkeellä minihameessa’, huudahti kauppias, ikään kuin se olisi jotenkin selittänyt asian. Koska tällainen käytös (siis koiran kannalta)... jättää selvästi havaittavan hajumerkin, jolla on tarkoitus houkutella uroksia, minä olin onnenpekka, kun en kotimatkalla törmännyt saksanpaimenkoiraurokseen.”

Amerikkalainen eläinpsykologi Robert Yerkes tuli 1900-luvulla tunnetuksi gorillatutkijana. Tutkimuseläinten joukossa oli Congo-niminen naarasgorilla. Congolla oli tapana tarttua miehen käteen ja tyydyttää sillä itseään. Kerran se innostui niin, että Yerkes hädin tuskin pääsi karkuun.

Eläimillä on myös inhimillisiä paheita. Kääpiösimpanssien, gorillojen ja orankien joukosta tutkijat ovat löytäneet häiriintyneitä yksilöitä, jotka käyttävät väkivaltaa naaraan pakottamiseksi paritteluun. Urokset voivat myös käydä käsiksi pentuihin, jotka eivät vielä ole sukukypsiä.

Etenkin orankiurokset voivat käyttäytyä naaraita kohtaan väkivaltaisesti ja raiskata lajitovereitaan.

Eläimen elämää ohjaavat perityt ja opitut kaavat. Ihminen taas voi päättää, miten hän toimii.

Hän voi päättää, mitkä eläimelliset tavat hän omaksuu ja mitkä hylkää. Hän voi kehittää uusia toimintatapoja.

Historian aikana ihminen on omaksunut monia huonoja tapoja ja hylännyt hyviä.

Osa ihmisistä on hyväksynyt raiskauksen ja lasten seksuaalisen hyväksikäytön, jotka tuottavat paljon kärsimystä. Samaan aikaan yhteiskunta tuomitsi pitkään homoseksualismin, joka ei vahingoita ketään.

Monet heteroseksuaalisenkin hellyyden muodot, kuten käsi- ja suuseksin, moraalinvartijat ja seksin teoreetikot julistivat luonnottomiksi ja likaisiksi. Länsimaiden vaikutusvaltaisin seksiauktoriteetti Sigmund Freud opetti vielä 1900-luvun alussa, että vain emätinyhdyntä esileikkeineen on oikeaa seksiä. Kaikki muu on “perverssiä” tai kypsymätöntä “takertumaa”.

Nyt ihmiskunta omaksuu hitaasti ajatusta, että kaikki, mikä miellyttää eikä vahingoita, on sopivaa. Näin ihmiset oppivat uudelleen paljon sellaista, minkä he ovat osanneet seitsemän miljoonaa vuotta sitten, kun ihmisen evoluutio erkani simpanssin kehityksestä.

13 kommenttia

only_an_animal

10.10.2003 15:26

Asiallinen ja hieno artikkeli, joka valaisi harvoin luontodokumenteissa esiteltävää asiaa; eläinten seksuaalisuutta.
Eläinkunnassa ei seksuaalisuus ole pelkkää yhdyntää, kuten usein kuvitellaan. Monien eläinten seksuaalinen kanssakäyminen on yhtä monimuotoista kuin meidän ihmisten. Oli myös kiintoisaa kuulla, kuinka suuri osa lajeista todettiin bi- tai homoseksuaaleiksi. Opettavaisinta artikkelissa oli ehkä, kuinka yhteiskunta on muokannut ihmisen seksuaalisuudelle rajoituksia ja leimannut jossain vaiheessa luonnollisen seksuaalisuuden kuten masturboinnin synniksi ja perverssiksi poikkeavuudeksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MexxDiversity

11.10.2003 19:27

Hieno ja opettavainen artikkeli.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

plaa

12.10.2003 22:32

En ole missään nimessä sitä mieltä, että itsetyydytys tai homoseksuaalisuus olisi paheksuttavaa, mutta jutun tavoitteena oli hakea ihmisen toiminnalle hyväksyntää vertaamalla sitä eläinten käyttäytymiseen. Yhtä lailla sillä, että eläimet usein alistavat toisiaan, voisi perustella diktaattorien oikeuksia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kisuparka

14.10.2003 11:46

Tästä nousikin mieleeni kysymys, jota olen joskus miettinyt: kärsiikö kissat ja koirat sterilointileikkauksesta? Minulle asiaa on nimittäin aina puolusteltu sillä, ettei eläimillä ole "himoja", eivätkä ne edes siis tiedä mitä leikkauksen myötä menettävät! Vai häviääkö nämä seksuaaliset tuntemukset sen myötä kun esim. kollilta viedään kivekset?? Kamalaa, jos eläimet todellakin ovat (lähes) yhtä seksuaalisia olentoja kuin me ihmiset! :(

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

elukoita

14.10.2003 20:18

On aika arveluttavaa verrata ihmisen ja eläimen käytöstä seksissä. Meillä on sentään moraali. Ei nyt ihan viettien vietävissä pitäisi olla, niin kivaa kuin se olisikin, mutta emootion tasolla aiheuttaa pahaa mieltä ja jopa tappamista. Summa sumarum. Esim. apinaeläinyhdyskunnissa vain paras/parhaat urokset parittelevat, muut tapetaan. naarailla ei ole muuta moraalia kuin elättää poikaset. Ei ehkä sovi ihmismiehen laatuun tuollainen, että parasta alemmat jäävät ilman paritteluoikeutta, jollei ole ehdoton kingi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ihmisia

16.10.2003 18:35

Menepä, "elukoita", seuraamaan ihmisten käyttäytymistä vaikkapa nakkikiskalla klo 04:30. Jos ei nyt ihan tapeta (ainakaan aina), niin kyllä siellä siitä kingin asemasta ainakin tapellaan. Ja kovin jätkä vie naiset. Tai ainakin niin se luulee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Candyster

28.10.2003 13:46

mahtavaa huumoria.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Teija1

13.11.2003 10:48

Helou Tom,

tässä sulle mielenkiintoinen artikkeli.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pikqtasq

6.1.2004 00:36

täytyy sanoo et tää oli niinq oikeesti mielenkiintosta luettavaa.. tosin pisti epäilee voiks tää kaikki olla ees totta :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kevlarhuller

4.5.2004 10:57

[LAINAUS]plaa kirjoitti 12.10.2003 klo 22:32:

En ole missään nimessä sitä mieltä, että itsetyydytys tai homoseksuaalisuus olisi paheksuttavaa, mutta jutun tavoitteena oli hakea ihmisen toiminnalle hyväksyntää vertaamalla sitä eläinten käyttäytymiseen. Yhtä lailla sillä, että eläimet usein alistavat toisiaan, voisi perustella diktaattorien oikeuksia.[/LAINAUS]

Plaa, jos nyt ollaan ihan tarkkoja, niin nykyihminen Homo Sapiens sapiens on nisäkäs, ja eläin aivan kuten kaikki muutkin, poikkeuksellisen älykäs kyllä, mutta eläin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tinzue

10.11.2005 18:02

Etsin kauan tätä artikkelia kun kuulin siitä muussa keskustelussa...Olin itseasiassa aika pettynyt. Teen päättötyötä aiheesta 'eläinten seksuaalisuus', harmi ettei artikkelissa selvinnyt hyvin lähdetietoja ja tutkimusten paikkansa pitävyyttä. Muutamia vastauksia lukijoiden kommentteihin: Kun eläin steriloidaan, se tehdään lisääntymiskyvyttömäksi. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä etteikö eläin halutessaan pystyisi parittelemaan, leikattuja uroskissoja käytetään joskus nartuilla ihan siksi, että nartun kiima loppuisi mutta se ei tulisi siitä tiineeksi.
Toisaalta minua harmittaa että delfiinin hieromista laivaa vasten pidetään seksuaalikäyttäytymisenä ilman todistettavaa näyttöä, eläinten suorasukaisuus mahdollistaa sen, että delfiiniä ehkä vain kutitti...Ainakaan artikkelista ei mielestäni muuta tullut ilmi.
Toisaalta joku keskustelija piti ihmisten ja eläinten seksuaalikäyttäytymisen erona tunteita ja moraalia.Olen hyvin pahoillani, mutta se ei välttämättä erota meitä lainkaan muista eläimistä.Ainoa ongelma asiassa on tietysti se, ettemme kykene kommunikoimaan eläinten kanssa tarpeeksi, tietääksemme. Simpansseille on opetettu amerikkalaista viittomakieltä, heidän kanssaan on käyty keskusteluja niin tunteista kuin seksistäkin, ja kyllä, he todellakin myös ajattelevat asiaa, eivät vain harrasta sitä...Me emme tiedä miten koiramme kokee parittelun, miettiikö se sitä jälkeenpäin, onko uroksen valintakriteeri vain geneettinen ja ulkoinen, vai onko 'kemialla' merkitystä eläinten maailmassa...? Kun tähän löytyy vastaus, voimme alkaa edes harkitsemaan että ME MORAALISOIMME eläinten seksikäyttäytymistä. Toivoisin, että jos joku tietää eläinten seksuaalisuuteen liittyvää kirjallisuutta, kertoisi siitä minulle. Löydyn cityn kirjoilta tällä nimellä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kiihko

17.3.2006 14:41

mä kiihotuih kun luin tota....Runkkasinkin. pakko kertoa teille. täytyy kai aloittaa taas..Ahh

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jeesuksensperma

10.10.2012 23:52

elukoiden pillu on se paras pillu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi