Feromonit

Haista himo! Toimittajat suihkivat itseensä feromonia ja testasivat, kävikö flaksi.

Kulta, mä en voinut itselleni mitään, se käytti kiimatuoksua!
Kulta, mä en voinut itselleni mitään, se käytti kiimatuoksua!

Nainen valitsee sitruunaisen tuoksun, miehen tuoksu vivahtaa myskiin. Puolankielinen esittelyteksti ja Beate Uhsen myyjä vakuuttavat, että vastakkainen sukupuoli pitää hajuveden käyttäjää täysin vastustamattomana ja käyttäjä saa tuta ennenkokematonta suosiota. Testi alkakoon.

Tutkimuksissa ja kaksoskokeissa on osoitettu, että suihkauksella feromonia varustautuneet ihmiset ovat vastakkaisen sukupuolen mielestä muita kiinnostavampia. Koehenkilöt ovat valinneet miellyttävimmän näköisiksi sellaiset vastakkaisen sukupuolen edustajat, joiden kuviin oli suihkutettu feromoneja. Naisten paitoja nuuhkineet miehet valitsivat miellyttävimmän tuoksuiseksi sen, johon suihkutettu feromoneja, ja istuivat tyhjässä teatterisalissa sellaisille tuoleille, joihin oli suihkautettu feromoneja.

"Hajut vaikuttavat ihmiseen enemmän kuin aavistammekaan. Kuvittelemme tekevämme tietoisia päätöksiä, mutta meitä on helppo hämätä", toteaa eläinekologian professori Hanna Kokko.

Feromonit eivät itsessään tuoksu miltään. Feromoneja voi suihkia itseensä sellaisenaan, mutta useimmiten ne lisätään hajuvesiin. Näin teki esimerkiksi Paris Hilton nimikkotuoksussaan. "Sama synteettinen feromoni ei toimi kaikille. Feromonisuihkeita käyttämällä on kuitenkin periaatteessa mahdollista lisätä menekkiään vastakkaisen sukupuolen keskuudessa", toteaa Kokko.

Oikeat feromonit ovat melko kalliita. Halvimmat ovat samanhintaisia kuin kulta, noin 20 euroa gramma. Kalleimmat, kuten valaista saatava ambra, maksavat yli 200 euroa grammalta. Hajuvesissä käytetään usein halvempia, synteettisiä feromoneja. Hajuvesiä voi tiedustella erotiikkaliikkeistä ja ulkomaalaisista nettikaupoista.

Mutta eikö tämä ole huijausta?

"Hämäys tuskin kestää kauempaa kuin yhden yön. Se on vähän sama kuin jos vuokraisi yhdeksi illaksi kalliin auton. Lumous haihtuu kun huijaus paljastuu", toteaa Kokko.

Pariskunta huijasi hajullaan neljässä eri paikassa.

Baarissa

Maria: Istun ystävättäreni kanssa suuressa pöydässä. Vaikka baarin asiakkaista vain noin 30% on miehiä, täydessä pöydässä me olemme ainoat naiset. Onko kyseessä sattuma, feromonit vai ystäväni antelias kaula-aukko? Vaikka miesten tulisi laota eteeni kuin elokuinen heinä, kukaan ei ehdottele. Mikä pettymys.

Juhana: Istumme ystäväni kanssa keskustan baarissa. Vilkuilen läheistä naisseuruetta herkeämättä. Feromoni toimii, jos joku vilkaisee minuun päin ja hymyilee. Eikö täällä kukaan katso toisiaan silmiin?

Liikennevälineessä

Maria: Metrossa ihmiset ympärilläni alkavat yskiä. Ei kovin seksikästä. Ensi kerralla vähemmän hajuvettä. Aamubussi on lähes tyhjä, mutta mies tulee viereeni istumaan. Kukaan ei tule viereen istumaan, jos bussissa on tyhjiä paikkoja. Tuoksun on täytynyt sekoittaa hänen päänsä.

Juhana: Feromonien ansiosta kaikki tässä ratikassa tietävät, kuka on alfauros. Ratikan toisesta päästä hoippuu deekiksellä oleva mies, joka halaa minua ja sanoo rakastavalla äänellä: "En mä sua pelkää". Pysäkillä pakenen hänen lempeää katsettaan.

Kassajonossa

Maria: Kumpikaan kahdesta takanani jonottavasta miehestä ei yritä lähennellä. Blokkaako paksu talvitakkini tuoksun? Saan erinomaista palvelua lähikaupan kassapojalta. Kun olen poistumassa, hän huutaa perääni ja tarjoaa kuittia. Ei kuulu tutun kassapojan normaalikäytökseen.

Juhana: Kaupan kassalla istuva nuori nainen hymyilee minulle. Onko se tavallista? Johtuiko se siitä, että yritin allekirjoittaa kuittia vaikka maksoin käteisellä? Oliko se työhymy? Häkellyn niin, että takanani seisova äkäinen täti ajaa minua ostoskärryllä päin.

Ravintolassa

Maria: Lounastaessamme kauppakeskuksen lauantairuuhkassa ystäväni väittää, että ohi kävellyt mies katsoi minua pitkään. Oletan tuijotuksen johtuvan siitä, että minulla on taas jotain kakkaa naamassa. Tarjoilijaan ei feromoni tehoa, vaan hän vaikuttaa välttelevän pöytäämme. Lieneekö homo?

Juhana: Ravintolassa suostuttelen ystävänikin käyttämään feromoneja. Naapuripöydän naiset eivät vilkaisekaan meihin vaikka kävelemme hitaasti ohi kolme kertaa. Viimeisenä keinona ystäväni pyytää tarjoilijattaren mielipidettä testaamastamme uudesta partavedestä. Tarjoilijatar on kohtelias, ja pakenee sitten paikalta.

Kotona

Maria: Aamulla halailen aviomiestäni. Hän mutisee, kääntää kylkeä ja nukahtaa uudestaan. Lisään hajuvettä ja yritän uudelleen. Mies mutisee, kääntää kylkeä ja huitoo pehmolelukalalla.

Juhana: Tulen kotiin, ja vaimoni juoksee minua hymyillen vastaan. Hän halaa minua hetken, mutta kavahtaa sitten vaatteistani uhkuvaa feromonien ja feikkihajuveden löyhkää. Taitaa olla aika mennä suihkuun.

Johtopäätös

Maria: Olo oli hajuveden kanssa seksikkäämpi. Miehet kiinnittivät huomiota arkisissa tilanteissa. Oliko se sattumaa, vai toimiiko hajuvesi todella? Baarissa ja ravintolassa flaksi ei käynyt. Suosittelen varauksella.

Juhana: En havainnut naisten olevan tavallista kiinnostuneempia. Feromoni houkutteli yhtä deekua. En suosittele.

2 kommenttia

omrat

2.5.2013 18:57

naisen oma feromoni (ehkä 10 %lla 18-30 vuotiaista) tekee "vilusta kankean", se toimii luonnon hälytyskeinona, useimmat miehet eivät törmää siihen koskaan, kun naiset käyttävät hajusteita

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaisa2661

23.5.2016 10:24

Feromoniparfyymi - http://goo.gl/at8rta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi