Homohäät

Kumpi on morsian ja kumpi sulhanen?

Toni esitti Tommille suuren kysymyksen Stockmannin liukuportaissa viidennen ja kuudennen kerroksen välissä.
Toni esitti Tommille suuren kysymyksen Stockmannin liukuportaissa viidennen ja kuudennen kerroksen välissä.

Kumpi on morsian ja kumpi sulhanen? Voiko puheessa puhua Jumalasta? Katsotaanko heteroa kieroon? Miten vihkikaava menee? Mitä homohäissä tapahtuu todella?

Kesäkuussa postiluukustani tipahti kirje.

Valkoinen kirjekuori. Perinteinen painettu kutsu. Ihanaa! Mikko ja Jani ovat menossa naimisiin.

Seuraavaksi teen jotain älytöntä: soitto Janille. “Miten teidän juhliinne (lue: homohäihin) kuuluu pukeutua? Mitä laitatte päälle? Minkälaista ohjelmaa siellä on? Vaihdatteko te sormuksia? Kuka vetää seremonian?”

Harvemmin heterohäihin mennessä on pakottava tarve tietää juhlan ohjelma etukäteen. Kun heterot puhuvat homohäistä, he muistavat aina kertoa menevänsä homohäihin, ei siis vain häihin. Heterokavereiden kesken sitten supistaan ja pohditaan kaikkia yllä mainittuja kysymyksiä.

Juhlien jälkeen totesin uteliaille heteroystäville, että kemut olivat rennon iloiset ja tunnelma välitön eikä yhtään kiusallinen. Uskokaa, niitä uteliaita riittää.

Tässä heille.

Suomessa rekisteröidään noin 200 parisuhdetta vuodessa. Rekisteröitymislain tultua vuonna 2002 voimaan 2 000 ihmistä on saanut suhteelleen virallisen sinetin. Miespareja on joukossa hieman enemmän kuin naispareja. Puolet rekisteröitymisistä tapahtuu Helsingissä. Pieniltä paikkakunnilta tullaan pääkaupunkiin usein ihan rekisteröitymistä varten.

“Se on ehkä häveliäisyyskysymys. Pienemmillä paikkakunnilla juorut liikkuvat nopeasti.” Seija Järvelä Helsingin maistraatista arvelee.

Parisuhde rekisteröidään maistraatissa tai juhlapaikalla, ja sen suorittaa henkikirjoittaja, ihan niin kuin siviilivihkimisen. On olemassa pappeja, esimerkiksi Teemu Laajasalo ja Antti Kylliäinen, jotka suostuvat siunaamaan mies- ja naispareja.

Kirkossa siunaaminen ei kuitenkaan käy.

Vaikka rekisteröitysmisjuhla on uusi ilmiö, eikä niin perinteiden kahlitsema kuin häät, ovat homoparit monessakin asiassa hyvin perinteisiä. Häitä juhlitaan eritoten keväisin ja kesäisin. Maistraattiinkin halutaan koristeita: kynttilöitä, vihkimatto. Jotkut naiset pukeutuvat morsiuspukuun.

Pääasia on sama: häät ovat iloinen juhla. City kurkisti neljään rekisteröitymisjuhlaan.

P.S. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kerää tietoa rekisteröitymisjuhlista. Uusi hääperinne -kokoelma sijaitsee SKS:n kansanrunousarkistossa Helsingissä.

Anu ja Terhi

Hääpäivä: 9.7.2006
Vieraita: 80
Budjetti: n. 2 000 euroa
Häämatka: Viikko häiden jälkeen molemmat olivat synnytyssairaalassa. “Kun hoitajat kuulivat meidän juuri menneen naimisiin, meille järjestettiin oma huone ja sairaalasängyt vedettiin vierekkäin. Olihan se tavallaan lomaa, kun oli täysi ylläpito.”

Anu, 25, ja Terhi, 24, menivät naimisiin neljän vuoden seurustelun jälkeen. Päätöstä vauhditti se, että Terhi oli raskaana ja parisuhteen virallistaminen olisi, ainoa juridinen side Anun ja lapsen välillä. Häiden aikoihin käytiin kiivasta keskustelua hedelmöityshoitolaista. Uhkaava lakimuutos joudutti sitä, että myös Anu hankkiutui raskaaksi.

Hääpäivänä Terhin ollessa kolmen viikon päässä synnytyksestä Anu kärsi alkuraskauden pahoinvoinneista. Häiden yhteydessä puhutaan usein hysteerisestä morsia-

mesta. Entä kun morsiamia on kaksi ja molemmat ovat raskaana?

“Ei me hermoiltu.” Molempien mielessä oli päällimmäisenä oma, toisen ja syntymättömien lapsien terveydentila.

“Tilanne kääntyi päälaelleen. Se olikin Anu, jonka jaksamisesta piti olla huolissaan. Viimeiset järjestelyt jäivät minulle. Helteen takia seremoniapaikka jouduttiin siirtämään sisätiloihin hääpäivän aamuna. Emme olisi kumpikaan kestäneet auringonpaahteessa”, kertoo Terhi. Kuumana kesäpäivänä siunatussa tilassa kumpikaan ei pitänyt hääkorkokenkiään omissa häissään.

Anu ja Terhi kokivat myös hääjuhlaansa järjestäessä ottavansa poliittisesti kantaa. Häitten teemana oli hedelmällisyys ja uusi alku. Terhi oli aina halunnut prinsessahäät, eikä Anulla taas ollut asiasta voimakkaita mielipiteitä, joten molemmat morsiamet pukeutuivat leveähelmaisiin mekkoihin. Perinteisen näköiset häät saivat lesboyhteisöltä myös kritiikkiä. Monien mielestä kuuluu erottua radikaalimmin.

“Se on hääkulttuuri, johon olemme kasvaneet. Tämä on ihan makukysymys”, sanoo Anu. Anu ja Terhi halusivat viestiä perinteisillä häillään ja osallistumalla Satuhäät-ohjelmaan, että lesboja on monenlaisia. Vieraiksi oli kutsuttu ihmisiä, joiden kanssa oli pidetty yhteyttä pariskuntana. Kokenut henkikirjoittaja piti Anun kirjoittaman puheen osana virallista kaavaa, ja Terhi lauloi Anulle. Musiikkiesityksiä oli moneen lähtöön: naiskvartetista oopperalaulajan esittämiin rakkauslauluihin. Taikuri veti häihin suunnitellun ohjelmanumeronsa, jossa Terhi joutui pukemaan hääpukunsa päälle frakin. Niin, hääesiintyjillä ei välttämättä ole repertuaarissaan juuri naisparille räätälöityä ohjelmaa. Myöhemmin laitettiin jalalla koreasti bändin tahdissa. Sandaalit jalassa ei ollut ongelmia jorata.

“Tuntuu kuin olisin sadussa”, kommentoi Anun iäkäs kummi tapahtumaa.

Ville ja Karri

Hääpäivä: 26.8.2006
Vieraita: 130
Häämatka: Gay-risteily Välimerellä ja Madonnan konsertti Kööpenhaminassa.

Ville ja Karri järjestävät hyviä bileitä. Koska taloudellinen tilanne sen mahdollisti, maistraatissa tehtyä parisuhteen rekisteröintiä piti juhlia suurella porukalla.

“Se oli puolen vuoden ajan ihan mahtava harrastus, jotain mitä teimme yhdessä”, Ville toteaa.

“Häälistan sijaan teimme omat nettisivut, Jane Austen -fontilla tietenkin. Kaason ja bestmanien tehtävänä oli huolehtia lahjalistasta. Lahjojen lisäksi oli mahdollista ostaa tarvikkeita kouluihin Afrikkaan tai laittaa rahaa metsänsuojeluun. Ihmiset kuitenkin haluavat antaa lahjan mieluummin kuin rahaa.”

Kutsussa puhuttiin parisuhteen rekisteröinnistä. Ville ja Karri halusivat tuoda ilmi, että jotain erilaista oli luvassa.

“Me kutsuimme niitä häiksi. Äiti taisi aika usein sanoa Teidän Juhlat, mutta sanoi hän myös pari kertaa häät.”

Jännitystä oli ilmassa hääpäivän aamuna. Kuuden jälkeen ei enää uni maittanut. Kun juhlavaatteet oli vedetty päälle, oli jännitys kuitenkin tiessään, ja yhdessä treenattu puhe meni loistavasti.

Ohjelmassa tuotiin selvästi esiin, että nyt on kyseessä kahden miehen kesken solmittu liitto. Oskun ja Jarkon Showhat- drag-spektaakkeli sai aikaan hämmästystä ja ennen kaikkea ihastusta ja hymyjä. Musiikki pauhasi ja lavalla pyörähtivät mm. Sound of Musicin tähdet, Madonna, Paula Koivuniemi, Pikku G, Hanna Pakarinen ja Whitney Houston. Ohjelmanumero päättyi valkoiseen unelmaan pukeutuneen dragmorsiamen suorittamaan sulhasenryöstöön. “It should have been me” kaikuivat laulun sanat Villen kadotessa juhlasalista. Karri sai Villen takaisin vierelleen soittamalla ja laulamalla Abban Dancing Queenin.

Ennen juhlasalista poistumista discon puolelle oli järjestetty myös kuva-arvoitus: juhlapari seisoi parvekkeella ja puhalsi vieraiden päälle serpentiiniä Love Boat -tunnarin soidessa taustalla.

“Arvatkaa, mihin me lähdetään häämatkalla?”

Toni ja Tommi

Hääpäivä: 12.7.2003
Vieraita: 84
Budjetti: 7 000 euroa
Häämatka: Tekemättä. “Ei sitä varmaan enää kutsuta häämatkaksi.”

Tonin, 30, ja Tommin, 30, juhlia vietettiin ravintolassa, joka oli täynnä ystäviä ja sukulaisia. Tonin kaaso ja Tommin bestman pitivät perinteiset puheet, ja ruokaa ja juomaa oli runsaasti tarjolla.

“Me tietenkin varasimme runsaasti punaviiniä. Homppelithan tunnetusti siemailevat punkkua ihan tolkuttomia määriä”, Tommi perustelee naureskellen.

Puhekielessä Toni ja Tommi käyttävät sanaa häät. Kutsukorteissa tehtiin kuitenkin selväksi, että kyseessä on parisuhteen rekisteröimistilaisuus, jottei kellekään kaukaisemmalle sukulaiselle tulisi yllätyksenä, että avioliiton satamaan on purjehtimassa “kaksi karvakättä”, kuten Tommi asian ilmaisee. Joitain Tommin sukulaisia jätettiin kutsumatta.

“Etäisimmät sukulaiset voivat elää uskossa, että Tommilla on varmaan vaimo ja kolme lasta, Volvo, mökki ja labradorinnoutaja”, toteaa Tommi ja jatkaa:

“Paikalla oli myös herra armeijan univormussa nahkahousuisen miesystävänsä kanssa. Varmasti tästä on virinnyt muutama kahvipöytäkeskustelu, joita en valitettavasti ole päässyt kuulemaan.”

Alusta alkaen oli molemmille selvää, että kunnon juhlat pidettäisiin. Tommi oli antanut Tonille budjetin juhlavalmisteluihin. Ostoslistan pidetessä Tommi kertoo tuskailleensa moneen otteeseen.

“Viikkokaupalla olin kuunnellut Tonin osteluita, ja sitten taas toinen sanoo puhelimeen: VAAN 200 euroa! Joo me otetaan se”, Tommi nauraa. Budjetti alitettiin, eikä juhlista puuttunut mitään. Ammattilaiset hoitivat hommansa ja siksi sulhasparin ei tarvinnut hermoilla käytännön asioita.

Paikalle oli kutsuttu Hyvinkään maistraatista henkikirjoittaja. Tommi olisi halunnut mennä naimisiin kirkossa, mutta haluaa samaan hengenvetoon kiittää maistraattia hyvistä teksteistä, joissa puhuttiin koskettavasti yhdessä yrittämisestä ja rakkaudesta. “Kaikki tekstivaihtoehdot olivat todella hyviä, arpomallakin olisi voinut valita yhden.” Molemmat ovat yhtä mieltä seremonian koskettavuudesta.

“Itkin myös onnitteluja vastaanottaessa”, kertoo Toni. Eniten häntä oli jännittänyt ennen kävelyä käytävää pitkin henkikirjoittajan luo. Tommia jännitti myös hieman, että mitä jos taskuun unohtunut puhelin pärähtää soimaan kesken kaiken. Tommi kevensi tunnelmaa sanomalla Tonin sukulaisille, että nyt Toni on ottanut kontolleen puolet hänen opintolainastaan eli noin 4 000 euroa. Aivan, kaikki menee avioliitossa puoliksi. Molemmille oli tärkeää saada suhteelleen virallinen asema myös yhteiskunnassa, ja kunnioitus kaikkia niitä mies- ja naispareja kohtaan, joiden ansiosta tämä on mahdollista, saivat rakkaiden ihmisten edessä Tonin ja Tommin vakavoitumaan.

Virallisen kaavan ja ruokailun jälkeen pariskunta vietti loppuillan tanssilattialla. “Siinä ainakin näkyi, että kyse on homohäistä. Reilu

15 % vieraista oli homopareja”, Toni miettii. Illalla hääsviitissä kuohuva ei maistunut, vaan iltapalaksi tilattiin kolmioleivät ja tuopillinen maitoa.

“Sitten käytiin nukkumaan, ihan niin kuin oltiin tehty siinä vaiheessa jo viiden vuoden ajan.”

Taina ja Virpi

Virpi kosi Tainaa ruusujen ja kortin kera toukokuussa 2005. Taina vastasi heti totta kai.
Virpi kosi Tainaa ruusujen ja kortin kera toukokuussa 2005. Taina vastasi heti totta kai.
Hääpäivä: 31.12.2005
Vieraita: 50
Budjetti: 2 000 euroa
Häämatka: Kolme viikkoa Australiassa.

Taina, 34, ja Virpi, 35, halusivat yhdistää aikuisten uudenvuoden bileet ja omat parisuhteen virallistamisjuhlansa. Maistraatissa oli käyty kirjoittamassa nimet paperiin ja paikalle oli Yhteysliikkeen kautta saatu pappi siunaamaan pariskunta. Avioliitto oli Tainalle toinen, ensimmäinen naisen kanssa. Kaikkia samoja ystäviä ei toisissa häissä näkynyt, onneksi. Tainan kaapista ulos tuleminen on kuitenkin ollut ongelma vain muutamalle, suurimmalle osalle pelkkä yllätys, joka ei ole vaikuttanut ystävyyssuhteisiin.

Naiset halusivat pukeutua samankaltaisiin asuihin ja yllätyksekseen löysivätkin housupuvut, joista kumpikin piti. Eikö mekkoon pukeutuminen käynyt mielessä? Taina osoittaa Virpiä ja alkaa nauraa: “Ai toi hameessa?!” Eräs Tainan ystävä oli myös tarjonnut Tainalle omaa hääpukuaan lainaksi.

“Ihmisillä tuntuu olevan sellainen käsitys, että naispareista toinen pukeutuu siihen lapsuuden prinsessaunelmaan ja toinen frakkiin.”

Tunnelma oli ollut välitön ja papin puhe monen vieraan mielestä koskettavin, jonka ovat koskaan kuulleet.

“Onneksi papin puhe tuli videolle, sillä en muistanut siitä mitään. Tajusin siinä seisoessani, että nyt on tosi kyseessä.” Taina arvelee, että rento ilmapiiri heti seremonian loputtua johtuu siitä, että paikalla oli pääosin heidän ystäviään, ja kaava oli vapaa.

“Parhaat häät, joissa olen koskaan ollut!” kehuttiin juhlan jälkeen.

14 kommenttia

Teaser

16.10.2006 14:10

Sydämmelliset onnittelut kaikille pareille.
Ihanaa että joskus edes asiat "loksahtaa" paikoilleen...edes jossain muodossa :-)

Olkaa onnellisia :-D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jipjip

20.10.2006 15:14

Minulla on ollut kokemusta myös naisista, mutta en olis voinut kuvitellakaan parisuhdetta heidän kanssa. Ei vaan kuulu niihin juttuihin, ei minun mielestä. Avioliitto saman sukupuolen kanssa olisi melko nuivaa.

Anteeks nyt tämä negatiivinen kommentti. Ehkä jokainen on onnellinen omalla tavallaan. En vaan voi sille mitään, että tulee näistä hääkertomuksista älyttömän tyhjä fiilis. Ei naimisiin mennä häämatkojen tai pukujen vuoksi vaan sen takia, että on sisäinen tunne asiasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jokunenjaska

23.10.2006 20:28

ällöä ja sairasta maailma on tosi sairas,mutta oikeesti nää ei ole aviossa koska ei Jumala tälläistä siunaa vaan se on kauhistus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jenni

24.10.2006 12:41

Ihanaa lukea tälläistä. Onnea kaikille todella sydämmeni pohjasta.
Ja kritisoijille tiedoksi, ei se naimisiin meno kaipaa Jumalan siunausta. Riittää kun rakkautta on ja arki sujuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DaBoy

24.10.2006 16:40

Voi että....

Itse homona olen aiemmin kuvitellut eläväni joko poikamiehen tahi seurustelijan elämää, vaikka maailma minne veisi. Siitä pikkuhiljaa avoliitto ja yhteinen koti oman rakkaan kanssa alkoi tuntua oikeasti hyvältä asialta, ja kun tuo kolmekymppiä kolisee kohta, luen äärimmäisen iloisena ja kateellisenakin edellä olevan kaltaisia tarinoita...

Juuri nuo mainitut volvot ja rivarinpätkät koiranpentuineen ovat se humoristinen klisee elämän tarkoituksesta - toisaalta myös jotain konkreettisia symboleita tai koristeita kahden ihmisen yhteiselle elämälle.

Itselläni on kuitenkin syntynyt usko siihen, että tässä kyynisessä ja kylmässä maailmassa (jossa pitäisi kuitenkin vielä jotenkin elää "maan alla"), on olemassa jotain, hyvää, pyhää ja kaunista, jonka kaksi ihmistä voi sinetöidä ja saada kestämään...voi että. Pitäkää kiinni siitä, ja ei kätketä sitä onnea liian piiloon, näkyköön se myös muulle maailmalle. Ehkä jonain päivänä myös gbtl-häissä se yleinen / julkinen huomio kääntyisi jalkovälistä sinne sydämen suuntaan. Jospa suuri yleisö myös huomaisi, että tämän sateenkaaren kirjavan ja värikkään kuorrutetun joukon ja hiletyksen ja ulospäin näkyvän pinnallisuuden takana on kuitenkin myös se kahden ihmisen yhteyden kaipuu. Ja toisaalta, missä muualla kuin juuri meikäläisten keskuudessa rekisteröity parisuhde voisi olla vakiinnuttava ja säilyttävä tekijä; sitähän avioliitto on- side, joka takaa pienen yhteisön eli parin tai perheen turvaa ja elämän jatkuvuutta omalla tavallaan, mm. sosiaalisesti ja juridisesti.

Hmmmm...

Ja heti kun jostakin löytyy vielä se mies, joka ajan mittaan osoittautuu unelmien sulhaseksi, niin lupaan, että haluan suorastaan kiljua TAHDON!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oksettaa

26.10.2006 09:28

sairasta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kleio

27.10.2006 09:50

Olen ollut yksissä homohäissä, eikä se eronnut mitenkään tavallisesta siviilivihkimisestä jossa edellisenä päivänä on käyty kirjoittamassa nimet paperiin ja seuraavana juhlitaan.

Ja mitä tulee niin tyypillisiin "sivistyneisiin" kommentteihin tässä ketjussa, ehkä teidän kannattaisi sulkeutua pimeään kaappiin ja pistää tiukasti kädet korville niin ei tarvitse seurata kuinka maailma muuttuu. Ja mikä parasta, sitten muidenkaan ei tarvitsisi kuunnella teitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hämmästys

27.10.2006 16:07

"Volvo, mökki ja labradorinnoutaja"
Minusta aika ahdasmielistä yhdistää toi heteroavioliittoon defaulttina. Yritetäänkö tuolla korostaa jotain homoavioliiton paljon ihanampaa ja värikkäämpää sisältöä? Ilmeisesti jotkut homot näkevät heteroavioliitot yhteiskunnan pakkokulisseina. Surullista mikäli naisen ja miehen avioliitosta tulee tuo ensimmäisenä mieleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tomboy38

29.10.2006 23:05

Minusta taas tuo Volvo, kesämökki ja koira kuulostavat sellaiselta mukavalta tavalliselta elämältä, mitä ainakin omille lapsilleni toivon. Olivat sitten heteroita tai homoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DaBoy

2.11.2006 17:56

Mukavan tavallinen elämä.. Niin, ehkä se yleistys tai oletusarvo syntyy juuri asioiden yleisyydestä ja tavallisuudesta (kuulostipa hemmetin tyhmältä..?). Että kun (rivari;-))naapurillakin on, niin miksei muillakin, jotka samassa iässä ja elämäntilanteessa ja ja ja... hmm. Jokainen kyllä määrittää lopulta sen oman onnensa itse - koitetaan kunnioittaa toisiamme ns. tavallisesta ja tavattomasta huolimatta - ja myös juuri siksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Visio..

7.11.2006 10:31

Mielenkiintoisia tarinoita elämästä..

"Uhkaava lakimuutos joudutti sitä, että myös Anu hankkiutui raskaaksi."

Eipä ole aikaisemmin paljoa haitannut muiden ihmisten tekemiset, mutta se Sinnemäen kommentti halvasta spermasta perjantai-iltana yhdistettynä em lainaukseen...

Olis kyllä vähän jäätävää tajuta, että on olemassa vain yksi verisukulainen perheessä ja siitä toisesta ei ole hajuakaan, kun äitee kävi vaan baarissa pyörähtämässä perjantai-iltana..

Joo, eikä tämä ole vielä mitään, kun mennään 20 vuotta eteenpäin.. (nyt mielikuvitusta peliin =)

Sitten niitä vasta hienoja häitä vietellään.. Ajatelkaas, äiti taluttaa tyttärensä kirkossa ja luovuttaa sen toiselle tytölle jota sen äiti taluttelee.. naisparit vasemmalle ja miesparit oikealle.

Koska eri sukupuolta olevat parit haluavat oikeasti erottautua muista, niin sormuksiakin aletaan kohta pitää eri sormissa. Oikean käden nimettömässä. Julkkikset lähtee tähän ensimmäisenä.

Ensimmäiset kohdunvuokrausfirmat viettää 10-vuotispäiviä. Täytyyhän miesparienkin pystyä lisääntymään!

"Älykkäästä spermasta" on tullut kultaan verrattavissa oleva tuote. "Perjantai-illan erikoiseen" joutuvat tyytymään vain köyhemmät pariskunnat.

Erityiskouluja on jo vaikka mihin tarpeeseen... On kielellisesti painottuneita, kulttuuriin, uskontoon, urheiluun jne.

Homopoliitikkoja, pääministereitä ja miksei valtionpäänäkin. Puolustusvoimien komentaja mister.. "Long John" Virtanen =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kyynikko

7.11.2006 11:47

Samaa sukupuolta olevien "avioliittoja" ei pidä vastustaa, sillä kyseessä on perustavaalaatua oleva tasa-arvokysymys. Miksi tietyt heteroryhmät haluavat viedä homoilta oikeuden tulla avioliitoissaan onnettomiksi heteroiden tapaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sitnjo-1

27.6.2008 23:42

kirjoita kirje oota postia minä
otit sinut tyttö kavereita

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

peippponen

18.9.2011 14:44

Nyt kuuluu kysymys voiko hääkonsultti tällaisia pareja auttaa häävalmisteluissa? Entä hääkoristelut?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi