
Bostonin lähistölle perustettiin vastikään voittoa tavoittelematon ruokakauppa, joka myy todella edullisesti tuotteet, joiden paras myyntipäivä on mennyt. Myytävissä tuotteissa on myös viallisia paketteja ja rumia, standardeihin sopimattomia tuotteita. Ruoan tuottajat lahjoittavat kaupalle mielellään yli jääneet tuotteet, sillä kukapa ei haluaisi niitä hyödynnettävän? Yhdysvaltojen ruokakaupat heittävät vuosittain noin 20 miljardia kiloa ruokaa roskiin, ja samalla köyhä kansa kasvaa kiloissa ruokkien itseään edullisella, epäterveellisellä pikaruoalla.
Daily Tablen perustaja Doug Rauch kertoo BNN:lle:
"Amerikkalainen nälkä ei ole ruoan nälkää, vaan tarpeellisten, terveellisten ravinteiden puutetta. Ajatus kaupan taustalla on se, että voimme tarjota ihmisille edullista ravintoa. Ruokaa, joka on terveellistä ja josta saa voimaa."
Kaupassa ei myydä ruokaa, joka on vanhentunutta niin, että se olisi vaaraksi ihmisen terveydelle. Koko kaupan tarkoitus on, että edullisesti voi syödä terveellisesti. Parasta ennen -päivämäärät ovat usein liian varovaisia eivätkä Daily Tablen mukaan ole kiveen kirjoitettuja ruokaturvallisuuspäivämääriä – vain suosituksia. Jos Daily Table toimii, lisää kauppoja avataan muuallekin Yhdysvaltoihin. Direktiivien ja sääntöjen piinaamassa Suomessa tällaista tuskin tullaan näkemään.