Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.

Aikuistumisen vaikeus  3

Pitäs ostaa talo, mennä naimisiin ja hommata lapsi. Ei saatana.

Ostaa isompi auto, huolehtia joistakuista muista kuin itsestään. Pitäs sijottaa omaan eläkkeeseensä ja alkaa tykätä päivälliskutsuista. Ei saatana.

Pitäis opetella keskustelee vaipoista ja lastenruuista. Pitäis tehdä vastuullisia osakesijotuksia ja opetella kokkaamaan.

Pitäis lopettaa baarissa juokseminen, baarimikkojen kiusaaminen ja flirttailu. Pitäs lopettaa viinin yletön litkiminen ja opetella syömään muksu-purkin jämät.

Pitäis tottua huonoihin yöuniin, vähiin yhteisiin hetkiin miehen kanssa. Pitäis uskoa, et tää ei tästä vaihtamalla parane. Pitäis tajuta, et loppuelämä on nyt tätä ihanuutta.

Pitäis lopettaa haaveilu kaikesta lapsellisesta, kuten osa-aikasesta pestistä intersportin kassalla, jatko-opinnoista tai puhumattakaan lisäopinnoista. Pitäs lopettaa haaveilu nuoresta rakastajasta ja matkasta bahamalle tämän seurassa.

Pitäs lopettaa sättäily ja osoittaa vastuullisuutta. Pitäis edetä uralla, eikä junnata samoja hommia vuodesta toiseen. Pitäis menestyä.

Pitäs ostaa lapselle poni tai jääkiekkovarusteet. Pitäis hommata tila-auto ja pitäs omata energiaa raahata mukeloa jokapaikkaan.

Pitäs hoitaa äitiä. Huolehtia sen hyvinvoinnista ja toimeentulosta. Pitäis olla parempi kummitäti ja täti. Pitäis soitella ja kysellä sukulaisten kuulumisia. Pitäis vierailla niitten mökillä.

Pitäis antaa miehelle useemmin, ettei suhde ala prakaamaan. Pitäs oppia olee onnellinen siitä mitä on. Pitäs tajuta, että lopulta rakkauden rajukin roihu muuttuu ystävyydeksi ja elämän pituiseksi kumppanuudeksi.

Pitäis ostaa talo, jonka katto pitäis uusia, öljypannu vaihtaa ja ulkomaalit vetää uusiks. Saunaosasto uusia ja uudet laatat pikkuvessaan, keittiö repiä auki ja löytää siiroja kylpyhuoneesta pesimästä. Nurmikko pitäs leikata kerran kahdessa viikossa ja puskista pitää huolta. Pitäs laittaa mansikoita ja nyppiä rikkaruohoja. Tai yrttimaa, josta sitten voisi puuvillainen essu päällä käydä nyppimässä tuoreet rosmariinit lampaanpaistin päälle.

Pitäis leikata tukka, niinku kaikki vanhemmat naiset tekee. Pitäs lihota 20kg ja pitäs sitte liittyä painonvartijoihi. Pitäs ostaa sauvakävely vehkeet. Eiku ne mulla onkin jo.

Pitäs hommata verisuonitauteja ja sydänvikoja. Ehkä joku pieni syöpäleikkauskin. Vähintään nivelreuma.

Pitäs opetella olemaan vastuuntuntone vanhempi. Pitäs oppia kasvattaa ja olee moraalinen tukipylväs. Pitäs osata tehdä oikeita ratkaisuja ja kasvattaa jostai pienestä otuksesta tänne itsetuntoinen toimija. Muttei siitä kusipäätä sais tulla.

Pitäis tutustuu muiden lasten äiteihin vanhempien illoissa. Pitäis vierailla niiden luona ja keskutella kasvattamisesta. Pitäs pelätä helvetisti kun muksu opettelee pyöräilee. Pitäis oppia puolustamaan opettajia, ja jaksaa neuvoa läksyissä.

Pitäs opetella kokonaan uusi elämä. Pitäs oppia haluamaankin sitä.

Ei jumalauta.