Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2010.
Seuraava

Pulloja  3

Tyhjiä pulloja kertyy jostain syystä, vaikka en koskaan sellaisia kotiini kanna. Minun ei koskaan ole nähty kuljettavan asuntooni muita kuin täysiä pulloja, silti jostain syystä keittiöön oli taas kertynyt kolme paperikassillista tyhjiä (limsa)pulloja, jotka piti viedä kauppaan. Jotenkin nolotti viedä sellasta määrää, mutta herkes hyvin äkkiä nolottamasta kun jumin sellaisen tädin perään, jolla oli koko helvetin ostoskärry täynnä pullokasseja. Kun täti lopetti lappamisen, palautusautomaatti näytti huikeaa viidenkymmenen euron palautussummaa.

Jos olis ollu kiire, niin olis ihan himppasen vituttanut seistä siellä jonossa sen tantan takana. Nyt en voinut kuin suu auki tuijottaa, ja toivoa että a) tossa oli sen vuoden pullot tai b) se oli keränny niitä pulloja asioikseen jostain. Ai joo niin tai c) sillä oli ollu vähintään 10 hlön pirskeet pääsiäisenä.


Syntynyt lottovoittajaksi  1

Jotenkin toivoin illalla nukkumaan mennessäni, että kun kello aamulla soisi, heräisin pirteänä ja iloisena ja täynnä energiaa ryntäämään päin uutta työpäivää. Yeah right! Ahisti ja vitutti ja olisin paljon mielummin jäänyt köllimään lakanoiden väliin kuin lähtenyt laahustamaan ulos sateeseen. Okei, sade kyllä sopi mielialaan auringonpaistetta paremmin, että sikäli. Lisäksi se onneksi huuhtelee vähän tätä likaista maisemaa sekä antaa lumenrippeille kyytiä niin, ettei ne jää enää mihinkään likaisiin kasoihin vaanimaan.

Mä olen keventäny työnkuvaani todella radikaalisti reilu kuukausi sitten ja alkanut tehdä paljon lyhyempää päivää ja vähäisempää viikkotuntimäärää kuin ennen. Silti työ jaksaa vituttaa ihan yhtä paljon kuin aina ennenkin. Itse asiassa vitutuksen aihe ei edes ole itse työ tai ammattini, josta kyllä ihan pidän, vaan kaikki se, mitä työn tekemiseen nyt yleensä liittyy.

Aloitetaan aamuista. Ylösnousemus ja elämä. Mulla ei sinänsä ole aamuheräämisiä vastaan yhtään mitään ja olenkin enemmän aamuvirkku ja illan torkku kuin yökukkuja. Mut ne aamut pitäisi saada edetä omaan tahtiin. Pitäisi saada herätä rauhassa, ilman pakkoa ja venytellen, ilman että joku helvetinkone piippaa korvan juuressa sen merkiksi että nyt se perse ylös sängystä tai myöhästyt. Ei aikaisin herääminen sinänsä haittaa, jos on saanut kunnon unet alle. Mutta voi jumalauta, että nää pakkoaamut on perseestä.

Sit se työpaikalle köijäytyminen miljoonan muun ihmisen kanssa. Meneehän se, jos menee töihin sunnuntaiaamuna kuudelta, jolloin liikenteessä ei ole kissaakaan, linnut laulaa, aurinko paistaa ja ilma on raikas. Mut kirota tuolla kaikenmaailman törttöjen seassa, höyrytä sateenkosteana pukuhuoneella kuuntelemassa kälätystä, joutua haistelemaan eri parfyymien sekoitusta tahtomattaan... juu ei.

Töissäolo itsessäänhän on vain sarja nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä. Jotta voisi hommata leipää, tai edes jauhoja leivän leivontaan ettei tulis nälkä, on pakko olla siellä duunipaikassa tietty määrä tunteja viikossa. Niinpä sen kestää ja koettaa keskittää ajatuksensa kerran kuussa tilille kilahtavaan summaan, joka sitten pitää hengissä seuraavaan kuukauteen asti. Ja niin edespäin.

Töistä poislähtiessä sitten se sama pukuhuone- ja työmatkaruljanssi uudelleen, ennenkuin pääsee kotiin siunattuun rauhaan. Välissä ehkä piipahdus kaupassa hankkimassa sitä hiellä tienattua leipää.

Pääsiäisen viiden päivän vapaa taas kerran todisti mulle, että mua ei todellakaan ole luotu tekemään töitä. Päivät sujuu varsin mainiosti velttoilun merkeissä. Ei mulla ole minkäänlaista tarvetta toteuttaa itseäni työnteon merkeissä ja multa puuttuu tyystin kunnianhimo, joka ajaisi mua etsimään parannuskeinoa syöpään, kehittämään pelkällä hengitysilmalla toimivaa autoa tai rakentamaan tsunaminkestäviä taloja. Aikani kuluisi loistavasti vain ulkoillen, koiria rapsutellen, ratsastellen, mökillä löhöten, kirjastoissa luuhaten, elokuvia katsellen, syöden, matkustellen jne jne jne. Eikä tarviis "keksiä" tekemistä, jos ei haluis tehdä mitään. Senkun olis vaan, sen taidon nimittäin hallitsen huolella.

Ei ole kuin yksi iso mutta. Eli tässä vaan odotellaan sitä lottovoittoa sitten. Eikös Viking Lotossa ole tänä iltana 13 000 000€?


Kevätmarinoita  3

Joka kevät näihin aikoihin mut valtaa suunnaton masis ja epäusko. Tai siis ensin tulee se epäusko, ja sit kun totuus (taas kerran) iskee vasten kasvoja, sit tulee masis. Nimittäin tää kevään sietämätön ankeus ja rumuus. Miten tää voi olla näin kauheeta? Se epäusko tulee siitä, et tuijottaa typertyneenä ympärillä olevaa likaa, saastaa ja harmautta ja pohtii, miten helvetissä sitä odottikin TÄTÄ koko pitkän, ankean, kylmän ja pimeän talven. Että tässäkö se nyt on se kevät, mitä odotin? Harmautta, hiekkaa, likaa, kerroksia ja taas uusia kerroksia papereita, röökiaskeja, kondomipaketteja, karkkien kääreitä, mäkkärikuonaa, koirankakkoja, muovikääreitä, oluttölkkejä, lasinsiruja, mäyräkoirien pahvipakkauksia, loputon saastan massa. Huvittavinta on, että koirankakat ovat ainoita luetelluista, jotka ovat ensimmäisen rankkasateen kohdalle tullessa menneet ja kadonneet, muut ovat ja pysyvät kunnes ne sieltä siivotaan tai kunnes ne armeliaasti peittyvät vihreään kasvustoon. Silti koirankakat ovat ainoita, joista valitetaan yleisönosastoissa ja kahvipöytäkeskusteluissa. Tai no koirankakat ja katupöly. Mutta ei vahingossakaan siitä, mille jotain mahdettaisi: ihmissikojen ympärilleen syytämälle saastalle.

Piskit ovat mahanalustaa myöten ravassa kahden minuutin kusikäynnin jälkeenkin ja jokaista ulkona piipahdusta, vaikka miten lyhyttä sellaista, seuraa suihkusouvi, harmaiden hiuskarvojen määrän triplaantuminen, koko kirosanavaraston läpikäyminen ja vakuuttelu siitä, että pistän rakit mullan alle ja vietän loppuelämäni siistissä asunnossa.

Taas kerran.

Ja tätä paskaa kestää vähintään 1½kk, ellei sit tuu karsea takatalvi.



mä oon vanha....  1

Täräytti tajuntaan todella pahasti. Voi hitto, et mä oon vanha. Se jotenki konkretisoitu eilen systerin uutisten jälkeen. Se on onnesta hehkuen muuttamassa jonku jannun kanssa yhteen.

Systeri. Pain in the ass. Pentu. Napataata. Kääpiö. Pygmi. Riesa. Yhtäkkiä se onki 20v ja muuttaa jonkun kollin kanssa samaan pesään kuhertelemaan. Mä taas oon kurttunen vanha kääkkä happanemassa hyvää vauhtia ja miettimässä, et mitä helvettiä tässä välissä oikeen tapahtu .

Ehkä se selviää mulle joskus. Nyt vaan koetan toipua siitä järkytyksestä, että on pakko myöntää siskon olevan jo aikuinen. Ainaski jossain mielessä. Mikä ei sit tarkoita sitä, etten rääkkäis sitä kun se tulee käymään kotona pääsiäisenä. Ja tietty koetan varastaa sen karkit.


Seuraava