Huoltotoimenpiteitä

  • Caduceus

Palvelujen ja terveydenhuollon saaminen on joskus vaikeaa. Välillä tuntuu, että kampaajan kanssa ajan sopiminen on kuin koettaisi saada audienssia paavilta. Mikä vasta riittikin syöksemään mut epätoivoon, oli yritys päästä hammaslääkäriin ja gynekologille. Ongelmana kun on, ettei ole ongelmaa.

Mulla on semmoinen harhakäsitys, että papa-koe pitäsi ottaa säännöllisin väliajoin kohdunkaulan syövän takia. Samoin hammastarkastus olis hyvä tehdä parin vuoden välein ihan sillä, ettei suuhun pääse kehittymään jotain salakavalaa infektiota joka huomattaisiin sitten vasta siitä, kun sydänläpät irtoavat tai jotain. Mutta julkiselle sektorille on täysin mahdotonta tässä asiassa päästä. Kun aikoja ei ole niin aikoja ei ole. Kyllähän mä sen ymmärrän, tyhjästä ei voi nyhjäistä ja parempi on että ne vähätkin ajat menevät sellaisille, jotka aikaa todella tarvitsevat, eikä meille "varmuuden vuoksi" -tyypeille.Siksi rupesinkin järkkäämään hommaa yksityissektorille. Ryhdyin siihen luottavaisin mielin ajatellen, että menisin tosta vaan johonkin lääkärikeskukseen tai hammaslääkäriasemalle, varaisin ajan ja homma olis pois päiväjärjestyksestä. Yeah right.

Eka hammaslääkäriasema, minne soitin, pystyi tarjoamaan aikoja vasta kolmen kuukauden päähän. Koska mulla ei ole mitään käsitystä aikatauluistani kolmen kuukauden päähän, en varannut aikaa vaan soitin seuraavaan paikkaan. Sieltä olin sentään hieman onnekkaampi. Sain ajan 1½kk päähän (se on 1½vkon päästä maanantaina, hui!!). Gynekologen vastaanoton kanssa nousikin sitten seinä vastaan. Ensinnäkin oma gynekologini oli lopettanut vastaanoton pitämisen ja piti keksiä joku uusi. Ja täysin mahdotonta oli saada aikaa yhtään mistään. Sama kolmen kuukauden jono joka paikassa. Siis ihan joka paikassa. ARGH! Lopulta kypsähdin koko homman kanssa ja päätin antaa asian olla hamaan tulevaisuuteen.

Ensi maanantaina ja tiistaina on käyntiä toisessa kaupungissa erään haastattelun merkeissä. Ihan päähänpistona ajattelin soittaa sinne pariin lääkärikeskukseen ja kysyä gynen aikaa sieltä. Ihan samahan se sinänsä, kun ei kotikaupungissakaan enää ollut mahdollista päästä sinne vanhalle tutulle. Ja tadaa. Ekassa paikassa kuusi vapaata aikaa ensi tiistaille. Tervetuloa.

Jossain se vaan on niin helppoa.

Nyt on enää yksi haaste jäljellä: varata aikaa jalkahoitoon. Se voikin sitten olla temppu... Ennen kevätjuhlia, lakkiaisia sun muita lienee turha edes yrittää. Mut yritänpä kuitenkin. Laitetaan tyttö kuntoon :)

3 kommenttia

Anonyymi

27.5.2010 17:40

Hammaslääkäriaikaa oon itekki aatellu varailla tässä.Edellisestä käynnistä kun on aikaa kohta 4 vuotta.Mitä sitä käymään jos ei oo tarvis.Hammaskiven poistoon ja purukaluston tarkastukseen meinasinki vaa.Viimeks ihan suosiolla varasin yksityiseltä,ihan duunin vierestä että pääs kätevästi käväsee safkiksella.
Edellinen hammaslääkärikäynti oliki vuonna 1997 valtion puolesta harmaissa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

27.5.2010 21:52

Joo ei mullakaan siis krenkkaa oo hampaissa, mutta jos sitä hammaskiveä pois ja tarkastus ettei oo reikiä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus