Toiselta pois?

  • Caduceus

Olen tyttö. Olen siinä mielessä perinteinen tyttö, että tykkään näteistä tavaroista, kengistä ja käsilaukuista. Investoin pari vuotta sitten käsilaukkuun, joka nyt sattuu olemaan merkkilaukku. Tein löydön eräässä prahalaisessa luksusmerkkejä myyvässä liikkeessä, jossa kyseinen ihanuus oli myytävänä -75% alennuksella, olihan se sentään sou lääst siison eli edellisen syksyn mallia. Ostin sen pois kuljeksimasta, iloisena löydöstäni ja sangen tietoisena siitä, että Suomessa olisin maksanut lähes kymmenkertaisen hinnan samasta laukusta.

Laukku on mukanani hyvin usein, sillä se on kooltaan ns. täydellinen. Sinne sopivat arkikäytössä heittämällä kukkaro, avaimet, puhelin, meikkipussukka ja päivyri. Vaativammilla reissuilla edellämainittujen lisäksi sinne nieleentyy mm. matkaopas ja vesipullo ynnä muuta tarpeellista. Laukku on minulla mukanani usein myös töissä, niin tänäänkin.

Jostain syystä sitten töissä eräs tantta päätti iskeä silmänsä tähän laukkuun ja se tuntui olevan jonkinasteinen piikki hänen lihassaan. Hän aloitti kysymällä "onko toi aito?" ja kun erehdyin tämän myöntämään, alkoi hyökkäys. "Mä en tajua, miten joku viittii haaskata rahansa johonkin niin typerään kuin merkkilaukku!", hän julisti ekaksi. Mielenkiintoinen keskustelunavaus hyvänpäiväntutulta. Sitten tuli tykitystä turhamaisuudesta, lisämainintoja rahanhaaskauksesta, viittauksia ammattiryhmäni taipumuksiin pröystäillä (?!) ja pönkittää egoaan (!?) juuri tällaisella turhanpäiväisellä krääsällä ja loppukaneetiksi vielä: "Ei mulla vaan ole varaa tollasiin", mikä lausuttiin sangen syyttävällä äänellä, ilmaisten selkeästi äänensävyllä se, että törkeää oli että minulla a)oli varaa ja b)erehdyin ostoksen tekemään koska minulla oli varaa.

Voi vittu, sanon minä. Onko se nyt jotenkin häneltä pois, että minulla on merkkilaukku ja varaa siihen? Entä jos minä en olisi ostanut tätä laukkua, olisiko hänellä silloin ollut paremmin varaa ostaa tällainen? Olisko hänen taloudellinen tilanteensa ylipäätänsä jotenkin erilainen, mikäli ihmiset eivät ostelisi sellaisia asioita, mitkä hänen mielestään ovat kalliita ja/tai turhia? Mitä hänen mainintaansa haaskaamisesta tulee, mielestäni en haaskannut rahaa koska käytän laukkua lähes joka päivä. Se on hyvä ja laadukas laukku, joka ei ole tästä kovasta käytöstä ollut moksiskaan, kuten monet muut aikaisemmat (ja edullisemmat) laukkuni. Se on kaunis ja käytännöllinen ja pidän siitä. En myöskään koe,että minun pitäisi sillä jotenkin pröystäillä. Ravintolassa käydessäkin laukku on ihan siellä pöydän alla piilossa. Hän olisi voinut tulla parkkipaikalle katsomaan sitä vuoden -92 Nissan Primeraa, jolla ajan töihin ja joka ei edes ole omani vaan lainassa, tai vuokrakaksiotani, jossa on reikäinen muovilattia ja alkuperäiset 60-luvun kaapit. Mutta mitäpä se hyödyttäisi. Yhtä vähän hyödyttäisi kertoa hänelle, että ostin laukun edullisesti. Matkailuhan olisi vain lisäosoitus pröystäilystä.

Kaikkia idiootteja sitä mahtuukin maan päälle asioikseen toisen mieltä pahoittamaan. No joo, en mä tosta edes pahastunut. Tulipahan vaan selville, millainen ihminen on kyseessä.Onneksi oli vain käypäläinen talossa... Ei tartte päivittäin sietää eikä koettaa käyttäytyä.

7 kommenttia

Hippi-Ronda

9.4.2010 11:25

äh,kateellisen panettelua.
oisit tokassu siihen että; köyhällä ei oo varaa ostaa halpaa. ja tottahan se on,laatu maksaa,koska se kans kestää.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

9.4.2010 11:37

Enpä mä viittiny tolle vastata oikeen mitään... ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiklenarttu

9.4.2010 15:18

ihmiset on niiku nii oudoi – joskus ihmettelee et eiks niilloo oikeesti mitää kotikasvatust ja mitennii niitte sosiaaliset taidot on ku hailla :/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

9.4.2010 15:38

Aiva.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.4.2010 16:08

Se on tosiaan se kateellisuus,ei muuta.
Ihmettelen ettei tullu itelle kommenttia duunikavereilta tai tutuilta tosta omasta "turhamaisesta" ostoksesta.Meinaan tota silmien laserointia.Ei halpa sekään,mutta osiksella sekin niinku auton maksukin.
Se on kyllä ihan henkilön itse päätettävissä mihin kuluttaa työllään ansaitsemat rahansa.
Ei pitäs kaivella milläänlailla ketään muuta..

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

10.4.2010 19:38

Mun yks kaveri leikkautti kans silmänsä ja on ollu kyllä tosi onnellinen ja tyytyväinen siitä :) Luulis, ettei omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa panostamista nyt kukaan pitäis turhamaisuutena.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus