Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2010.
Seuraava

Väärissä asioissa säästäminen  1

Onko 10 vuotta vanhoilla kitkarenkailla ajaminen väärissä asioissa säästämistä.

Ensimmäinen näkökulma on ilmeinen, koska kumi ajan myötä kovettuu ja pito heikkenee näin ollen 3 vuotta käytössä ja kierrätykseen?

No tässä tapauksessa renkaan pito oli heikko jo uutena eli kuten tänäänkin pyörät saa varomattomalla kaasun käytöllä sutimaan myö suurimmalla vaihteella. Keli oli vaihteleva, mielestäni hyvä ajaokeli ja liukas. Näitä päiviä on se alta 10 vuodessa eikä minun ole pakko autolla joka päivä, sit jos keli on oikein liukas, kevari ja nastakumit.

Tänään olisi tarvinnut muistaa ottaa reissuun taskulamppu ja hiekoitushiekkaa, mut kaikkea ei voi muistaa.


Tien taivutusta  1

Ennen oli suo, kuokka ja jussi- sitten tulivat hullu-jussit piikkilanhankiristäjät ja pillarit. Niillä ja vähän muillakin rakennettiin Moottoritie Hämeenlinnan läpi. Jos tie tehtäisiin nyt niin sen linja vedettäisiin kovemmalle maalle, tai koko Hämeenlinna siirrettäisiin pakkoliitoksella Janakkalaan.

Vaan kun ei. Tie on väkisin tehty pohjattomaan velliin- no kai siellä peruskallio jossain vaiheessa tulee vastaan, mutta joka tapauksessa huono rakennuspaikka. Räjäytetään vellit sivuun ja täytetään soralla. Nykyään voidaan myös stabiloida, osataan tehdä tukiseinät ja jäädyttää.

Piikkilangankiristäjistä on päästy Valtraan ja asiakastilausjärjestelmään: Vuosikymmenten odotuksen jälkeen on vihdoin viimein järkevä tapa asentaa etukuormaimeen hiekoituskauhahydrauliikka.


Seuraava