Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2014.
Seuraava

Takakulmaan ja ylös  1

Aamulla tuntui ettei mikään suju. Päivän mittaan alkoi kuitenkin tapaahtua hyviä asioita. Tarvikkeita tuli, yksikään kuorma-autoista ei pahemmin uponnut, ensimmäinen nurkka valmistui ja pahimmat pihakivikot on nyt aseteltu paikoilleen.

Päivän suola aiheutti akuutin tarpeen mennä kysymään jotakin, mutta vaikka kaunis olikin niin ei häirinnyt työntekoa, mitä nyt ehkä kansanauto oli vähän ajoväylällä.


Pitkän päivän pihatyö  1

Tänään työ maistui, keli oli mitä mainioin ja jälkeäkin syntyi jonkun verran. Huomenna jatkuu ja ihmettelen jos tällä viikolla valmistuu.

Maalämpö ilmeisesti toimii hyvin vaakaputkistolla, mutta se vaan tarkoittaa että koko piha on edellisten kuskien toimesta käännetty ylösalaisin, maakerrokset ovat sekaisin, painumista tulee epätasaisia, eikä tiedä millä niitä oikein voisi jyrätä. Tee siihen sitten hyvä tasainen nurmikko.


Pumppaa vai ei pumppaa  1

Taas näitä pieniä aamuisia käynnistysvaikeuksia. Keskusvoitelu oli punaisen alussa, joten sinne olisi pitänyt saada muutama kilo uutta rasvaa säiliöön. Aamulla otin sitten oikein kaksin kappalein täyttölaitteita kyytiin ja koneelle päästyäni totesin että ensimmäinen vuotaa ja toinen tyhjeni vähän turhan nopeasti. Tyydyin sitten sitten siihen määrään minkä sain säiliöön laitettua, perkasin pari tuntia pihakiviä ja kävin syömässä.

Matkan varrella näin sitten tutun puimurin ja todennäköisesti yhden lähialueen suurimmista traktoreista. Niillä oli ihan hyvä systeemi eli vaihtolavavaunu ja aika roima lava. En ole vaihtolavalaitetta käyttänyt reiluun kymmeneen vuoteen, enkä itse asiassa edes nähnyt läheltä noin hienoa koukkulavalaitetta. Näköjään se on aika tarkka ajettava ja varmasti soveltuu paremmin käytettäväksi kovalla ja tasaisella maalla. Hienosti se kuski kuitenkin lavan kyytiin sai kun vaan pääsi hieman paremmalle uralle. Itselle jos moisen vaunun hankkisin niin luultavasti muuttaisin sitä lavaa hieman.

Sitten onkin edessä multasavikantohiekkaprojektia.


Ranskalaisia ja katuva kahlekuningas  1

Tänään oli vaihteeksi sellainen päivä että kaikki sujui, eikä oikeastaan jäänyt yhtään tyhjää hetkeä, mutta syömään ehti ja nytkin on pannu kuumana.

Oli siis operaatio mökkitontin raivaus menossa ja juuri kun asiakas emäntineen saapui paikalle oli työmää muutamaa ruohotuppoa ja kahta kivenkolon täyttämistä vaille valmis.

Päivällä kävin syömässä moottoritien päällä. Minun kohdalleni sattui nuori kaunis naishenkilö tiskin taakse ja täytyy sanoa että kyllä oli niin valtavat ranskalaiset että meinasi jäädä puolet syömättä. Ne oli ainakin tuplaten suuremmat kuin eilen ja jotain Hesburger on tehnyt paremmin kuin viime vuonna sillä nyt vihdoin viimein alkaa olla perunat samalla tasolla kuin Kangasalan Prismassa.

Samoin täytyy antaa tunnustusta tuoremehun vaihdosta. Olihan ne 0,25 l purkit käteviä kuljettaa ja säilyivät hyvin, mutta ei tuo nykyinen appelsiinimehu maussa yhtään häviä ja juoma on kunnollisen kokoinen.

En sitten tiedä onko joku muukin tuoremehun ystävä sinne palautetta lähettänyt, mutta minä ainakin lähetin ja sen jälkeen on mehupolitiikka parantunut ja ainakin minun kohdalleni joka kerta täydellisesti paistettuja ranskalaisia.

Päivä oli sen verran pitkä että paluumatkalla piti pysähtyä vielä päivällinenkin syömään. Asiakkaita oli minä mukaanlukien tasan kolme joista pienin sai isältään luvan mennä pallomereen. No jotenkin se pikkupoika ahtautui leikkipaikan liukumäen turvaverkon välistä liukumäen alle ja siellähän se itku sitten tuli kun ei ollutkaan niin helppoa taivuttaa verkkoa pois tieltä ja taivuttaa itseään sieltä liukumäen alta ylös kun ei ollut painovoimaa apuna.

Sattumalta vanha koulukaverini josta olen tainnut joskus kirjoittaakin oli töissä leikkitelinefirmassa ja niin ikään sattumalta olen itsekin joskus lukenut jonkun leikkitelineen suunnitteluohjeen. Näin ollen kun isä oli saanut epäonnisen kahlekuninkaansa pois häkistä kysyin paikan henkilökunnalta oliko myyjä käynyt telineen myös kasaamassa ja oliko kasaus varmasti tehty ohjeen mukaan. Tuollaista jumiutumista kun ei saisi leikkitelineessa tapahtua ja sen puutteen pystyisi korjaamaan muutamalla isolla nippusiteellä. Piikkilankakin auttaisi tai kun ottaisi yhden verkon pois että liukumäen alta pääsee pois ilman aikuisten apua. Saattoi tietysti olla että poika vaan kaipasi huomiota tai että sen leikkitelineen asennuskohta on siirtynyt puoli metriä liian lähelle seinää- en huomannut katsoa onko sitä pultattu lattiaan.

Yleensä kahlekuninkaat vapautuvat tempuissaan, mutta jo Lucky Luke-elokuvassa tai sarjakuvassa lapsille esitettiin Daltonien kehittämä sisäänpako jossa kaivauduttiin sisään kaikkien mukavuuksien vankilaan.


Seuraava