Ei tuo naapuri mihinkään romahda

  • licence27

Yksi parhaiten mieleen jääneistä asioita maantiedossa oli itänaapurimme"ehtymättömät" luonnonvarat.

Tietysti kun verrataan kotimaahan ja siihen kuinka pienten pitoisuuksien malmia täällä suurella vaivalla ja suurella riskillä otetaan talteen niin onhan ero naapuriin varmaan suunnilleen samaa luokkaa kuin maataloudessa kahdessa maassa jotka ennen tunnettiin Koreana.

Se jos sadan miljardin edestä mitä vaan valuuttaa pakenee vuodessa veroparatiiseihin niin onhan siihen oltava hyvä syy. Se syy on ahneus ja toisaalta varovaisuus.

Tässäkin maassa on varmasti ihmisiä jotka toimisivat aivan samoin heti ja mistään muusta välittämättä jos yksityisomistuksen suoja olisi vaarassa.

Eilen katselin tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa jossa naispoliisi lähti rauhanturvatöihin todetakseen että organisaatiossa jonka pitäisi edistää tasa-arvoa ja suojella siviilejä rehottikin korruption ja ihmiskaupan tukiverkosto. En pystynyt katsomaan elokuvaa loppuun.

En tiedä miten paljon ihmiskauppaa itänaapurissa käydään, mutta ilmeisesti ainakin tämän sivuston deittipalveluun tulee uusia yrittäjiä tavoitteenaan joko päästä sieltä pois tai keräta rahaa. Tuo edellien esimerkki oli Bosnian sodan ajoilta, mutta varmaan aika lailla yleispätevä kaikilla sodan runtelemilla alueilla maasta ja maanosasta riippumatta. Todenäköisesti jos avaruudesta löytyy älyllistä elämää sotimiskelpoiselta etäisyydeltä niin meni on ihan samanlaista vaikka sinne mentäisiin kuinka kodin, uskonnon, maapallon ja isänmaan puolesta ja ilman kiveksiä.

Itänaapuri ei romahda, koska moni naapuri on paljon riippuvaisempi heistä kuin he mistään naapurista. Suomalaisesta juustosta löytyy antibiootteja kun ei lahjota tarpeeksi ja siis löytyy siitä huolimatta että niitä ollut Suomessa. Idän kauppasuhteet voivat romahtaa, mutta kyllä noin vanhasta ja suuresta valtiosta löytyy kapasiteettiä kun se vaan otetaan käyttöön. Hallinto voi vaihtua huonompaan, mutta myös parempaan.

Itse asiassa taisin kirjoittaa antibiooteista jo silloin kun jotain muita tuontikieltoja tuli.

Kuitenkin tällä hetkellä ongelmat osuvat kotimaiseen maatalouteen ja tietysti sen tuotteita jalostettuina itään vieviin yrityksiin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus