Hienoja vehkeitä, mutta mistä löytyisi tuottavia töitä ja pätevä käyttäjä

  • licence27

Olin päivällä lastaamassa konetta kun kuulin kauhean kiroilemisen ja oudon kolinan. Kun sitten noin tuntia myöhemmin kolinan lähde sattui kohdalle ja pysähtyi meni keskustelu suunnilleen näin.

"Miten on voitu jättää kone noin reunalle ja niin pystyyn ettei sitä saa perään. Kymmenen kertaa olin koneesta pihalla, eikä siltikään mennyt kunnolla..............."

Minä sitten kysyin sen kummemmin ajattelematta että avasiko teleskoopit ja säätikö nostovarret?

No hän sitten tietysti väitti niin tehneensä ja minä totesin että nyt on jotain pielessä, koska mulla on keulassa juurikin samanlainen kone ja jos olisi perässä niin kaikkein vaikein se on laittaa perään jos on vaaterissa tai takakenossa.

Menin sitten katsomaan mikä oli vialla: Työntövartta ei ollut ollenkaan ja vetovarret oli eriparireijissä, sivurajoittimet jännityksessä ja toinen teleskooppi edelleen löysänä- siis sellaisessa jamassa ettei voi puhua työkoneen kiinnittämisestä.

Koskapa Valmet/Valtra 6400 on varsin yleinen osasin heti katsoa oikeaan paikkaan ja ihmettelin sitten miksi ei ollut säätänyt nostotankoja pidemmiksi. Ne kun oli ruuvattu edellisten kahden käyttäjän vaunun vetoa varten mahdollisimman lyhyiksi. No nyt kun työlaite perässä vinossa ja jännityksessä ei saanut sivurajoitinta auki kuin vasaralla, mutta sen jälkeen kun rajoitin ei pantannut oli helppo säätää tangot ja laittaa kone perään kuten kuuluukin.

En ihan varma ole, mutta luultavasti sillä miehellä oli ollut samanlainen traktori vuodesta 1996 ja se hiekotinkin ainakin viisi vuotta, mutta ilmeisesti ei ole koskaan laittanut sitä perään, saati että olisi kylvänyt sillä hiekkaa.

Kuinka noinkin yksinkertaisen asian voi tunaroida noin pahasti kun sentään jo kaiketi 60 vuotta on ollut vähintään mekaaninen säätö.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus