Hydraulihalkojan anatomia

  • licence27

Mikäköhän siinä on että kun oppositio on aina vastaan joka ideaa ja jokaista kehitysaskelta ja jopa niin paljon että tuhoaa ne viimeistään koekäytön aikana.

Varmaan 10 vuotta sitten rapaaisin pikapikaa kasaan kahdesta Vanaja/Sisu runkopalkinpätkästä halkaisukoneen- no oppositio piti sitä turhana. No se ei ensimmäisellä yrittämällä toiminut vaan ainoa liikkuva osa jumiutui kesken liikkeen. Se korjautui pidentämällä liukupalaa

Jossain välissä pisimmän väliin mahtuvan puun pituutta lyhennettiin etteivät lyhyet puut pomppaa kesken halkaisun- muut pitäisi olla oikeassa järjestyksessä mutta tätä muutosta en osaa sijoittaa oikeaan kohtaa vaikka sen itse teinkin.

Sit jo varhain havaittiin että kahteen osaan halkova on hyvä, mutta tarvisi mennä neljään osaan- vähempi työtä. Oppositio ei malttanut olla syöttämättä ristikkoterään kaikkia monioksaisia vinoonsahattuja käppyröitä ja rikkinnäisenä tuli.

Seuraavaksi oppositio kytki letkut väärin ja rikkoi tiivisteet käyttöventtiilistä.
Muutamaan kertaan terän kiinnityspultit.

Uuden venttiilin myötä tuli automaattipalautus ja se venttiili on kestänyt kun väärinkytkentämahdollisuus on omasta kalustosta poistettu.

Oppositio taas keksi muuttaa käyttövivun paikan 30 cm- no muuten hyvä, mutta sit ei enää automaattiventtiili toiminut, joten jouduin korjaamaan eli turhat vivut pois ja venttiili oikeaan kohtaan

Sit oppositio rupesi oikein urakoimaan ja joka kerta saama juttu- kun palautuu niin aina on huoltamatta/rikki. Perusmekaniikka kesti noin 6 vuotta, jonka jälkeen runkopalkin alla ollut liukuri irtosi- syynä olematon huolto eli runkopalkkien väli oli pakkaantunutta purua täyteen

Siihen ei auttanut muu kuin purkaa kone polttoleikkaamalla, puhdistaa rako, korjata liukuri ja kasata sillä erotuksella että nyt ei tarvinnut polttoleikata että väliä pystyi avaamaan= kasattu pulteilla.

No mitä teki oppositio- Nosti väärästä kohtaa vaikka koneessa on selvä nostokorva painopisteessä materiaali RST, vaan ei ja venttiilin kiinnitysrauta vinoon.

No sitä en millään jaksanut korjata nun kone muuten toimi, joten otin pillin taas käteen ja poltin palkkeihin sen kokoiset kolot että trukkipiikit voi työntää niistä läpi ja pysyy kyydissä kun varmistaa pienellä ketjulla tai vaihtoehtoisesti liikuttaa halkaisumäntää sen verran että alatuki puristuu kiinni piikkiin.

Oppositiolla riitti siitäkin valitusta vaan taas lähti urakoimaan, eikä yllättänyt kun taas tuli ristikko solmussa kotiin. No ristikon malli ei ole kopio vaan oma rakenne, näin ollen se ei vuole kuten PalaX tai Hakki pilkekone, joten jotain tarvi tehdä.

Tein siis mahdollisimman yksinkertaisen tärän korkeussäädön- vaan ennen kuin ehdin koeajamaan ja vahvistamaan sen parannuksen jäljiltä oli kone hävinnyt pihalta urakointiin, ja korkeussäätö murjottu rikki. Kuulemma sen vuoksi kun terä otti maahan kiinni säätäessä

No laitoin halkaisuterän alle korokejalan ja pyysin korjaamaan ristikon ja korkeussäädön vivun- ei vaikutusta. Vivun korjaaminen tuntui olevan ylivoimaisen vaikeaa.

Seuraavaksi poistin ristin, koska sillä tuli vain tuhoja- No oppositio osti kaupasta kuuteen osaan halkovan terän. Ei tietoakaan korkeussäädöstä ja valitti että halkaisumäntä on liian korkea.

Pillillä pala pois ja kuuten osaan halkova terä mahdollisimman kauas

Tietysti vähemmällä vaivalla olisi voinut hakea kaupasta sähköisen koneen tai traktorin perään laitettavan, vaan ei oppositio päätti että saatava tukkikouraan kiinni kuljetuksen ajaksi. Oikeastaan ainoa kerta kun opposition toimista ei ollut suurta haittaa- ei tosin mitään hyötyäkään.

Poinnina ostamattomuuteen on se että jos nurkissa lojuu hyvää terästä ja riittävän paljon niin turhaa ostaa kaupasta täydellä hinnalla mitään noin yksinkertaista. Halkaisuterän korkeussäädön mekanismi ja vipu olisi ehkä kannattanut kopioida/ostaa valmiina, mutta noin tuo ajaa asiansa

Konstrukstio kesti jopa kuusiteräistä puolilahoa visakoivua. Kesti ja hautautui syksyllä syvälle lumeen kaukana kotoa. Sieltä jouduin sen kaivamaan esiin ja taas oli palkkien väli täyteen kovaa pakkaantunutta purua- olisin voinut tyytyä tilanteeseen tai valittaa, mutta koska asetyleeniä sattui olemaan niin pistin pari reikää palkin kylkeen ja ties kuinka monennnen kerran korjasin ristikon ja tein periaatteessa samanlaisen korkeussäädön kuin alkujaan suunnittelin. Eroksi tulee vaan se että vivun materiaaliksi tulee todennäköisesti 55 mm nuorrutusteräs ja päähän työntövarrenpään pallolaakeri- saa sit koko koneen käännettyä katolleen ennen kuin se vipu menee solmuun

Vuorokausi loppuu. Shoppailu on joskus ihan mukavaa, varsinkin silloin kun on oikeasti tarvis ostaa jotakin ja tietää että ostoksista on iloa vuosiksi eteenpäin- niin ainakin toivon. Vielä kun pääsee upean naisen seuraksi ja ostaa ison läjän turvavälineitä niin ilta saapuu äkkiä. Auringonlaskuun jäi ajamatta ja eväsjuoma oli väärää, mutta noita kasvoja, käsiä, varpaita, silmiä, korvia ja päätä kannattaa suojella, ihan kuten kaikkea muutakin siltä väliltä.

Edit 29.10.2013 silloinen ostosseuralaiseni on nyt sitten ollut miehensä kanssa naimisissa muutaman kuukauden. Turvakengille, suojalaseille ja kuulosuojaimille on varmasti ollut käyttöä taloa rempatessa ja polttopuita tehdessä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus