Jos ja kun

  • licence27

Nokian uusi johtaja tienaa kuulemma miljoonan taalaa tai € per vuosi, eikä siinä vielä kaikki. Samalla logiikalla edeltäjät ovat tienanneet tuollaista seitsemää miljoonaa per vuosi.

Jos kaikki Moskovan miljardöörit muuttaisivat esimerkiksi Hauholle tai pälkäneelle niin tuollainen muutaman miljoonan vuodessa tienaava ei erottuisi joukosta. Vaan valitettavasti nekään ei ole niin tyhmiä että muuttaisivat tänne, maksaisivat veronsa tänne ja maksaisivat kartanoidensa sähkölaskut ruotsalaiselle ryöstöfirmalle- ei todennäköisesti ensimmäisen sähkölaskun jälkeen valtaisivat porukalla koko firman itselleen ja toimisivat täsmälleen samoin kuin ruotsalaiset eli hinta ylös, palvelut alas ja jos joku kysyy jotain niin vedotaan suuriin verkonkunnostus investointeihin.

Vaan nyt sit vaan kärsitään kalliista sähkön siirrosta, mittaroinnista ja sähkön hinta taitaa olla viisin tai kuusinkertainen siihen mitä se oli kun osasin ekaa kertaa sähkölaskun lukea.

Nyt vielä vähän lisää hässäkkää öljyntuottajamaihin niin ei kohta kannata lähteä töihin ellei taksat tuplaannu. Markka aikana puhuttiin että jos bensa maksaisi kympin litra- se kannattaisi tehdä kotimaisista raaka-aineista. Nyt se taitaa sen maksaa ja jos Saudit pistävät hulinaksi niin myös Diesel menee kovaa vauhtia kalliimmaksi.

95 E 10 on epäonnistunut kokeilu. Samalla vaivalla E 85 pistooli, sit 98 ja diesel. Biopolttoaineen tarvis vaan olla sen hintaista että sitä on järkeä ostaa. Miksi ei alkoholilla voisi lämmittää taloja? Vaatii toki vähän muutosta polttolaitteisiin, mutta ei siinäkään mitään järkeä ole että polttoaine rahdataan toiselta puolelta maapalloa tänne poltettavaksi vain sen vuoksi että on totuttu lämmittämään öljyllä.

Sähköä tuotetaan monella tavalla. Ruotsalainen ryöstöfirma jopa kertoo joka laskussa millä tavoin tuotettua sähköä myyvät. Jos eduskunnassa olisi vähempi rikkaita ja enempi köyhiä niin ehkä Lappiin saataisiin muutama tekoallas lisää ja tuulivoimalla toimivia pumppulaitoksia niiden yhteyteen- toki myös tuulivoimaloita altaan reunat kiertäen.

Sen verran paljon sähköä Suomessa kuluu ettei yhdellä tai kahdellakaan uudella tekoaltaalla voimaloineen paljon sähkön hintaa lasketa, mutta tällä tahdilla jos sähkön hinta nousee niin inflaatiokin räjähtää kohta käsiin. Tilanne on kohta niin hullu että kannattaa laskea vesijohtoverkon vettä lämpöpumpun kautta suoraan viemäriin kun se on halvempaa kuin suora sähkölämmitys eikä vaadi valtavaa putkikenttää, eikä syviä lämpökaivoja- en siis ole laskenut ihan tarkkaan kun termodynamiikan kirjakin on lainassa ahkeralla opiskelijalla, mutta suunta on tuo kaikessa järjettömyydessään.

Rahan arvo on vaikeampi hahmottaa sillon jos ja kun tienaa paljon. Sit kun tienaa vähän niin joutuu katsomaan mihin rahojaan laitta ja tajuaa kuinka kallista kaikki on. Jopa se että 1 ja 2 centin kolikoita ei Suomessa puskettu liikenteeseen sankoin joukoin nosti automaattisesti hintoja. Ehkä tässä haetaan samanlaista holtitonta taloudenpitoa kuin Kreikassa ja luotetaan siihen että EU pelastaa. Valtion velkaa, omaa velkaa ja sit vielä muiden maiden velkoja- Ne isät, mummot ja vaarit ja esi-isät ja äidit jotka mahdollistivat sotakorvausten maksun kääntyisivät haudoissaan ja rupeaisivat nuijakapinaan nykymenoa vastaan. Kuinka hienoa olisi olla nyt EU:n ulkopuolella ja sanoa: Hoitakaa Kreikkanne ja Irlantinne- meiltä ei heru euroakaan paitsi lukemattomien turistien joto teidän veronkiertäjienne taskuihin tunkemat rahat. Vaan ei pelko ulkopuolelle jäämisestä ja suuret lupaukset, tuhoutuva maatalous, vääristynyt rakennus- ja kuljetusalan kilpailu ja vain siksi kun EU:n direktiivit sanovat sitä ja tätä. En tosin väitä että Venäjän sylissä olisi asiat yhtään paremmin tai Ruotsin vallan alla ja kallistahan on Norjassakin, mutta jos suomi olisi liittoutunut Norjan kanssa ja antanut EU:lle pakit niin nyt olisi Norjalaista öljyä ja kotimaisia elintarvikkeita ja Ruotsin voisi ajaa konkurssin partaalle ja valloittaa taloudellisin keinoin.

Jorma Ollila muistetaan, Ehkä myös Kallasvuo, mutta Ollilan edeltäjä on se joka Teki Nokiasta NOKIAn. Ollila muistetaan koska Nokia kävi huipulla ja pysyikin. Elop saa tehdä töitä miljoonansa eteen että olisi edes puoliksi Ollilan tai Kairamon veroinen, eikä buginen Windows siinä välttämättä auta.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus