Kiukaan kolmas elämä

  • licence27

Kiuas sai tänään kolmannen kodin. Se hoitaa jälleen maalämmöttömän talon lämmitysjärjestelmän epäkiitollista virkaa.

Maalämpö oli siis vielä pari päivää sitten pintakivestä läpi porattu. Nyttemmin se odottaa teräsputeken lyhennystä että putket saisi tulevan maanpinnan alapuolelle suojaan.

Kiukaan asentamien oli verrattain kivuton operaatio, koska asiakkaan talossa on hormeja käyttämättöminä. Sytyttäminen taas... No voi olla että ylhäältä päin sytytetty tuottaa vähemmän päästöjä sytytysvaiheessa, mutta jos menee koko sanaomalehti, puoli askia tulitikkuja eikä kuivat puut ole vielä tulessa voidaan todeta että tuon tulisijan kanssa ei kannata leikki vihreää vaan laittaa sytykkeet alle, puut päälle ja nauttia lämmöstä.

Puhutaan kaasuuntumisesta ja puhtaasta palamisesta ja palamisen hyötysuhteesta mutta jos kolmesta palamisen edellytyksestä yksi puuttuu se sammuu. Tuossa tulisijassa ja tuossa hormissa oli ainakin tänään niin hurja veto että päältä sytykkeet kyllä paloivat pienten puiden päällä, mutta valtava veto piti samalla puut syttymislämpötilan alapuolella.

Sitä ennen aloittelin maakaapeloinnin valmistelut. Vanha puhelinlanka lähtee huomenna ja toivottavasti uusi syöttökaapeli + uusi maadoitus = kirkas kupari saapuu ennen paksua lumipeitettä.

Eilen aloitettu tukimuurin pohjaus jatkui tänään ja päivän päätteeksi nostettiin pannu haarukkavaunun päälle ja rullattiin sisään uudelle lattialle.

Remonttifirman työnjohtaja kävi tänään. Olihan se kokonaista 2 minuuttia työmaalla. Ilmeisesti haistoi suden ja ongelmia + häipyi. Oli tosin todennut puhelimessa- "jos se haisee, sitä on liikaa". No varmasti haisee kun kolmen metrin päässä ovesta ulkona haisee.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus