Viimeinen este

  • licence27

Piti vaihtaa renkaat pariin autoon. Nastat meni alle, mutta joudun omistajalle toteamaan että tällä autolla ei ole mitään asiaa liikenteeseen kun on vain kolme iskaria kiinni.

Sitä ennen oli täysi päiväohjelma. Hiekottimen paluuletkun korjaus, kaatopaikkakuorman teko ja vienti. En yhtään ihmettele että rakennusjätteitä löytyy varsin usein talojen lähimaastoista. Kaatoapaikka laskuttaa niin suuria summia että oman työn osuus tuntuu naurettavan pieneltä.

Tässä tapauksessa kuormassa oli siis vain betonia ja alle 20 % tiiliä. Kun kuormia tulee vain yksi niin en pitänyt järkevänä ajaa ensin noin trukkilavallle mahtuva määrä tiiliä ja sitten noin 7 tonnia betonia.

Käytännössä sekakuorman ja puhtaan tiili tai betonikuorman kohtalo on sama- se pusketaan koneella ihan samasta penkasta alas ilman mitään jatkokäsittelyä. Sitten jos jatkokäsitellään niin se tarkoittaa käytännössä murskausta ja ajoa penkasta alas tai myydään betoroc murskeena kohtuullisella hinnalla jonnekin tien tai parkkipaikan pohjaksi.

Kun tuotakin tavaramäärää katsoi niin lähinnä tovoi ettei rakennuksesta puretuille tiilille ja betonille kävisi noin vaan esimerkiksi kullakin kaatopaikalla olisi kymmenkunta työllistettyä puhdistamassa tiiliä ym rakennusjätteitä ja jätekuorman kippaamisen hinta määräytyisi vasta sitten kun siitä on hyödynnetty kaikki hyödynnettävissä oleva.

Kaatopaikalla on niin isot perustamiskustannukset, kartelli ja monopoliasema ettei sitä vastaan voi kilpailla.

Jätteet on nyt kuitenkin käsitelty asianmukaisesti ja ryöstöfirma sai melkoisen määrän rahaa ja tuosta kuormasta hyötykäyttöön menee tasan nolla prosenttia.

Maalämpömiehistö poikesi tänään ja sai putkesta pätkän pois. Nyt pääsee rakentamaan loput sadevesilinjat jos vaan sää sallii.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus