Kivikauppaa Cowboy Builder tyyliin

  • licence27

Vuosien saatossa olen törmännyt erilaisiin myyntitekniikoihin. Kalakauppias oli paha kun se tunki kotiin vaikka selvästi sanoin että 2 edellistäkin settiä on syömättä. Sit lakkasi käymästä kun käskin katsoa sisälle pakastimeen.

Juhannuksen kunniaksi metallin sinisellä WV Touranilla ympyrää ajellut arpinaama pysähtyi kauppaamaan pihakiviä. Tilanne oli monessä mielessä koominen. Juhannuspäivänä Suomessa ei moni työkone liikkunut. Toki kuulin omalle työmaalleni jonkun koneen kolisetelevan, mutta en todellakaan kuvitellut kenenkään tulevan kauppaamaan pihakiviä.

Se että kivimiehiä olisi tullut varusteineen vartin varoajalla ja että tavaraakin on saatavilla hyvä valikoima herätti melkoisesti epäilyksiä että minkäköhän rautakaupan, louhoksen tai valimon aidassa on reikä ja kivet ladottu kontteihin.

Toki joku voi tarttua syöttiin ja ostaa muutamilla tuhansilla pihakiviä valmiiksi ladottuin, mutta tuohon pihaan moinen operaatio olisi ollut järjetön. Lähinnä siksi että sepelipiha on jo muodossaan, suodatinkankaan päälle perustettu ja sillä korkeudella että kivien alta pitäisi poistaa kiven ja asetteluhiekan verran massaa.

Myyjä ei myöskään tiennyt, eikä asiakas osannut selittää että paikka johon myyjä kovasti kiviä kauppasi tullaan kaivamaan pikapuoliin auki viemäriputken vaihdon vuoksi. Viiden tonnin kiveyksestä olisi saanut purka tuhannen edestä ja yrittää sit saada kaksi metriä syvä kaivanto tiivistettyä pintaan saakkaa niin ettei kivet painu.

Tämä päivä meni minulta tuskattomasti. Asiakkaasta ei voi sanoa samaa kun muljautti selkänsä verkkopäätettä nostaessaan. Saatiin silti terassin tolpat alkuun ja muutama reunakivikin naputeltua paikoilleen, mutta sade teki hallaa savimullan levitykselle.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus