Korvaussummia ja korjaussummia

  • licence27

Joitain vuosia sitten (lue 13) olin niin onnellisessa tilanteessa että pääsin ostamaan uuden auton. Se oli sikäli paha tilanne kun autokuume oli kova ja aikaa ostopäätöksen tekemiseen lopulta varsin vähän.

Kun sitten kaupat oli tehty ja auto ollut muutaman vuoden ajossa jouduin sen kanssa samoille raiteille kahden jäniksen kanssa tai mitä rusakkoja sitten olivatkaan. Toisen onnistuin täpärästi väistämään, mutta toinen tuli kirjaimellisesti yöstä kuin jänis makuulta puskuriin sumuvalon viereen. En jättänyt onnetonta luontokappaletta tielle, enkä myöskään pystynyt itse viemään autoa korjaamoon.

Nyt kun välillä tulee vilkuiltua AVK:n listoja niin aika pienestä kolhusta/kolhuista menee kalustoa lunastukseen. Sitä en pysty sanomaan millaisia ne lunastussummat ovat, mutta alkaa tuntua että jos jäniskolari tapahtuisi nyt niin vakuustusyhtiö lunastaisi sen yhden haljenneen puskurin vuoksi. Näin siksi kun varaosa täytyisi tilata Japanista, purkaa rikkoutunut osa irti, asentaa uusi ja maalata puoli keulaa ettei uusi osa erotu.

Nyt sitten isäni alkoi puhua että hänen työautonsa kasko on niin ja niin kallis, ettei sitä kannata pitää. No ei tietenkään kannata jos pysyy tiellä, autosta ei ole kiinni kenenkään henki, elinkeino, mökille/raveihin pääsy ja on malttia ajaa niin että ei kolaroi. Sitten vaan täytyy todeta seuraavalle joka sitä autoa kysyy taas lainaan: Ei ole kaskoa, jos ruttaat ostat vastaaavan ja yhtä vähän ajetun tilalle. = Ei voi enää lainata kenellekään kun lähin sellainen auto löytyy todennäköisesti Japanista ja maksaa sielläkin jonkun 5000 -9000 €. Niin ja ei tietenkään kannata jos on kasko eikä sitä käytä kun joku peruuttaa kylkeen. Niin on siis käynyt jo kahdelle autolle.

4 kommenttia

Franny_Berry

6.10.2013 22:17

Voinko vastata sulle tässä, kun on hieman epäkohteliasta jatkaa OT:tä toisten kirjoituksissa? :)
Sanoit ravuri-casessa:
"Ajoin takaa sitä että hoitamatta lopputulos olisi voinut ollut sama kuin epäonnistuneen hoidon seurauksena. Montako vuotta eläinlääkärin täytyy tehdä töitä että saa tuon summan maksettua vai onko sitten joku hoitovirhevakuutus josta nuo maksetaan?"

Tietenkin hoitamattomana lopputulos olisi varmaankin ollut sama, mutta silloin tuskin korvauksia mistään olisi haettukaan. Avainsana on epäonnistunut hoito, lehtien mukaan "Huolimattomuus oli syy-yhteydessä kuolemaan". Kysymyksiisi en osaa vastata, mutta luulisin jonkinlaisen systeemin korvauksiin olevan, vrt ihmisille potilasvakuutuskeskus.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

6.10.2013 22:47

En osaa minäkään vastata, mutta arvioisin että monen vuoden nettoansiot. Eikös sekin ole epäonnistunut hoito kun hevoselle tulee ähky?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

7.10.2013 01:08

Ähkyjähän tulee hevosille melkoisen usein - ei sitä voi edes hyvällä hoidolla estää. Esimerkkinä mainittakoon kesällä Brad de Veluwe, joka on luultavasti arvokkaimpia ravureita tällä hetkellä Suomessa. Veikkaan, ettei hänen hoitoaan ole missään kohtaa laiminlyöty... ;)

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus