Kuin kiinan muuri

  • licence27

Jos joku väittää että kotimaisella maataloudella menee hyvin- ei joko tunne asiaa tai on saanut vain kosketuksen johonkin poikkeustapaukseen. Jos maataloudella menisi hyvin niin jokaiselle pienellekin tilalle löytyisi jatkaja ja jokaiselle maajussille morsian ilman television apua.

Tänään oli huonosti menemisen tiimoilta tuottajahintaprotesteja ja sen päälle asiasta keskusteltiin radiossa. Samaan olisi voinut ympätä vähän muutakin eli vastustaa turhaa tuontia ulkomailta. Tilannehan on ollut käsittämätön kun silloinkin kun kotimaassa on mukamas ollut ylituotantoa lihasta, viljasta ja monesta muustakin maata- ja metsätalouden tuotteesta on niitä kaikkia siitä huolimatta tuotu ulkomailta ja syytetty kotimaisia tuottajia.

On oikeasti vaikeaa löytää kotimaista ruokaa kun jauhopussissakin lukee "Saksa". Hyvä esimerkki päivän radioannista meni tyyliin maataloustuki on kaupunkilaiskuluttajan syömäpalkkio. Tarkoittaa siis sitä että aikoinaan kun oli suora tuki oli tuottajahinta kohdallaan ja ruoka kaupoissa halpaa. Nyt kun EU sanelee ehdot niin varmasti suurinta osaa Suomalaisista "Kyllä" EU äänen antaneista, joita kosiskeltiin halvalla ruualla, harmittaa. Nyt sitten kylvetään miljardeja ulkomaiden tukemiseen ja eletään kuin taas maksettaisiin sotakorvauksia taistelusta.

Mitä taas tulee maatalouden miljoonavehkeisiin niin ei ihan äkkiä tule mieleen mitään yksittäistä konetta joita ei saisi neljä tai useampaa miljoonalla. Toki jokin erikoiskone tai täysin kalustettu robottinavetta voi maksaa paljon enemmänkin. Nettikoneen käytetyistä kallein oli hinnaltaan 265 000, mutta varsinaisista maatalouskoneista ei löytynyt yhtään 200 000 maksavaa. Mascus löysi Ukrainasta kylvökoneen jonka hintapyyntö oli lähes 1,7 miljoonaa. Se voi jopa pitää paikkansa kun vain kylvöyksiköitä on rinnakkain tarpeeksi monta ja valtava vetokone.

Valoisa aika loppui tänäänkin työn touhussa. Eikä kotona ehtinyt käydä kuin kääntymässä ja oli vielä palattava takaisin. Johtaja itse väitti "...on niitä liinoja autossa" - no oli neljä lukkoa ja yksi pieni liina ja sekin poikki.

Liinoja siis tarvittiin kun oli aitalinjalta kaadettava parit puut ja vietävä pois.

Päivän päätteeksi vielä suihkulähteen siirto- olikin jo kolmas sitä laatua tänä vuonna.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus