päin mäntyä

  • licence27

Puolet vanhemmista kurittaa lapsiaan fyysisesti ja neljännes sen hyväksyy- mutta mitä se yksi neljännes sitten oikeastaan tekee?

http://kokeile.yle.fi/uutiset/hyvaksytko_hiljaa_laittoman_lapsaytyksen/6374031

Ihmeellinen uutinen kun sitä on tänään radiosta kuunnellut. Ainakin kolme versiota ja vaihtelevat numeroarvot 3000 ihmisen otannasta. Nyt kun on kuullut millainen anarkia koulussa vallisee jo ala-asteella ja kuinka aseettomia opettajat ovat huonosti käyttäyviä lapsia ja luokkia vastaan niin missä on vika? Luultavasti vanhempain illat on yksi kaikkein turhin muoto yrittää saada jotain yhteyttä vanhempien ja koulun välille. Niiden tilalle voisi surutta laittaa vanhempain päiviä eli jos lapsi ei osaa koulussa käyttäytyä asiallisesti niin äidin tai isän on tultava mukaan kouluun koko päiväksi. Luultavasti se on jo niin paha häpeäpelote että voisi jopa joihinkin toimia.

"Joku raja". On ihan fakta että jos sellainen päivä tulee että on emäntä ja lapsi menossa kouluun niin melkolailla eka ohje on että sinne ei mennä kiusattavaksi eikä hakattavaksi. Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut paljon helpompaa pistää vaan tilaisuuden tullen usemmaltakin ylemmän luokan pojalta nenä mustaksi ja niin olisin tehnytkin mutta kun sellaiset lapset joille ei ole kotona kuria pidetty päästetään kouluun niin ne löytävät kyllä toisensa ja saavat aikaan ongelmia niille oppilaille joilla on oikeasti halu olla hiljaa ja oppia.

Tälläkin kylällä on aikuisten joukossa elävä esimerkki miehestä joka ei pärjännyt koulussa, lukea kuulemma osaa ja nimensä kirjoittaa, ryypätä ja tapella. Töitäkin on oppinut tekemään hyväpalkkaisia paskahommia ja siittänyt lapsen. Mutta kun ei osannut aikuistua ja olla vanhempi niin lapsi tappoi itsensä ennen kuin ehti työssäkäyväksi aikuiseksi. Nyt ei siis puhuta heikommasta aineksesta vaan vahvemmasta mutta käytöshäiriöistä ja väkivallasta tuomitusta. Onnen lahjat ei mene tasan enkä väitä että fyysinen kuritus olisi hyväksi edes varkaalle tai väkivallasta tuomitulle. Kuitenkin jos yhteiskunta menee koko ajan kurittomempaan suuntaa, mikään ei ole pyhää, toisen omaa ei kunnioiteta, rikotaan paikkoja, töhritään jo nuorena niin mieluummin lisää kuria kuin lisää rikollisuutta. Toki ehkä suurin ongelma on vanhempien rajallinen aika. Se ilmenee myös sokeutena oman perheen ja lasten ongelmille kun on niin kiire käydä töissä että saa maksettua oman ja lasten elämisen ( ja velkaisen asunnon)

Hyväksytkö sen että lapsi lyö vanhempiaan, repii hiuksia, huoritteleen, homottelee tai haukkuu tyhmäksi läskiksi?

Ikikuusi sai väistyä aidan tieltä. Harvinaisen hyvää ja kovaa puuta koko paksuudelta. Kaatosarana ei ihan mennyt oikeaan kulmaan ja konekuski oli hieman hätäinen ja niin kuusi kohtasi männyn.

Noin muuten päivä meni nopeasti ja tehokkaasti ilman tappioita. Pyörre toki käy tankissa kun koneita pyörii vasemmalla ja oikealla.

2 kommenttia

Franny_Berry

13.11.2012 20:31

Hyvä postaus!

Kyllä minun mielestäni kunnioitusta toisia ja toisten omaa kohtaan pitäisi pystyä opettamaan kotona ilman kovakouraista kuria. Kuri ei ole synonyymi väkivallalle, vaan säännöille. Ajalla ja rakkaudella saa myös paljon hyvää aikaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus