Levyn uusi elämä

  • licence27

Mitä voi tehdä vähän kosteutta ja pintavaurioita kärsineellä ja kierolla MDF-levyllä paksuus 30 mm. No lähtökohtaisesti se oli jätettä ja tiellä. Arvelin että saa sillä ainakin suojattua vaikka lattiaa tai jos olisi ollut vähän suorempi siitä olisi voinut tehdä subbarikotelon- toisin kävi

Muinoin eräs legendaarinen ritari taisteli tuulimyllyjä vastaan. Se oli silloin kun ei vielä ollut sähköä, eikä puolijohteita vaan pelkkää vanhaa hyvää mekaanista energiaa. Täällä kun ei ole ritareita, eikä vielä toistaiseksi kovin vahvaa vastustusta tuulienergian hyötykäytölle päätin tehdä tuulimyllyn. Pientä on paha tehdä ja iso vaatii rakennusluvan, joten täytyy olla alle 2 metriä korkea lavan kärkeen.

Ettei olisi pelkkä koriste niin meinasin että ymppään sisälle generaattorin, ihan vaan sellaisen dynamolampun sisukalut. Lamppu kun sattui purkautumaan ihan kuin tilauksesta kahteen osaan pudottuaan myllyn rungon päältä. Kyl se sinne olisi sopinut yhtenäkin kappaleena, mutta noin tulee parempi- luulisin ainakin. Sitä en sit tiedä kestääkö nuo kiinan ihmeet montaa päivää mut pohja ainakin on tukeva kun vähän laittaa maalia pintaan tai sokkelitasoitetta samalla vaivalla.

Seuraava ongelma onkin siivet. Ennen tuota dynamolamppuideaa meinasin että tasavirtalaturi mallia antiikkikupla/traktori, vähän välitystä ja sit pari polttimoa että valaisee tuulella, todennäköisesti kiilahihnalla. Tuhon dynamoon se ei onnistu helpolla kun on vain onneton muovinen veivi. Eikä arvaa enempi purkaa- eivät motonetistä kuitenkaan anna takuuseen uutta jos vanha on sahattu/sorvattu poikki.

Pohjalla siis reilu neliömetri 30 mm MDF, sit teräksinen laakerointi BWB Minarellin liiasta virittämisestä levinnyt kytkinkello sovitettuna navan akselille vieläpä vinohampainen hammastus mutta ei kestänyt reilua kymmentä heppaa. Kytknkellon päälle Seuraava pala 30 mm MDF ja siitä se sitten mylly lähtee nousemaan kohti pukinkonttia. Voi tosin jäädä paketoimati ja vaatii trukin tai raavaita miehiä että sen saa valmiina pajasta pihalle... Täytyykin muistaa nostopiste laittaa kanssa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus