Motivaatio tai sitten ei

  • licence27

Hieman huolestuneena taas luin otsikoita siitä kuinka talous käännetään nousuun. Eläkeikää ollaan taas nostamassa ja yrittämässä tehdä jotain taikatemppuja jolla laskusuhdanne muuttuisi noususuhdanteeksi. Mistä sitä motivaatiota oikein kaivetaan?

Työvoiman vapaa liikkuvuus oli siinäkin mainittuna, mutta ehkä kuitenkin siirtotyöläiskulttuurin sijasta pitäisi ensisijaisesti hyödyntää omat resurssit. Työttömyysputkien katkaiseminen mainittiin ja jos sen jutun lukisin uudestaan niin varmaan jotain muutakin.

Osa-aikatyön helpottamisessa olisi melkoisesti työsarkaa. Ihan jo siinä mielessä että kun osa-aikaisen työntekijän palkkaa niin siihen tarkoitukseen olisi yksi vakuutus joka kattaisi kaiken ja sen maksamisen ja ilmoittamisen jälkeen voisi maksaa suoraan palkan tilille. Nykymalli monilta osin ihan perseestä.

Eikä pelkästään se että saa ne palkat ja sivukulut maksettua vaan sitten kun pitää vielä tehdä vuosi-ilmoituksia ja ALV seurantaa.

Vielä parempi olisi kun jokaisella olisi oma verotili. Palkat maksettaisiin koko väestölle verotilin kautta ja se sitten automaattisesti jakaisi summasta työntekijälle, vakuutusyhtiöihin, ammattiliittoon ym ja koostaisi veroilmoituksen melkolailla valmiiksi. Samalla veroprosentti muuttuisi tulojen mukaan reaaliajassa.

Torstain puolella kaivoin jostakin sen verran motivaaiota että lajittelin harkkokasaa. Lajitettelin ja ladoin sen aikaa että kolme ehjää harkkoa hakee vielä paikkaansa hyllyn alta.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus