Pakkanen

  • licence27

Olen tähän asti luottanut huoltoaseman mittariin enemmän kuin omaan. Kumpikin voi näyttää väärin, kumpikin voi olla rikki mutta hyvänen aika ABS ja muutkin huoltoasemat: Minkä ihmeen takia sen kompressorin täytyy olla ulkona kylmässä kopissa- Kyllä se ilma tulee letkua pitkin seinän toisellekin puolelle, vai onko kenties palomääräysten vastaista asentaa paineilmakompressori sisätiloihin. Pitäähän se toki ääntä, mutta sen verran on kokemusta pienistä ja isoista koneista ettei niistä oikein millekään -25 pakkanen hyvää tee.

Kompressori ilmeisesti käy pienten pihinöiden vuoksi monta kertaa päivässä, vaikkei kukaan kävisikään paineitaan tarkistamassa. -15 kelissä varmemmaksi vakuudeksi ilmaletkun yläpuolella oli lappu jossa pahoiteltiin ilmapumpun jäätymistä... No se toki saattoi tarkoittaa että koppiin ei saada vettäkään, mutta paineilmaa silti tuli. Vedeneroitin oli aika täyteen ja jos siihen vielä vähän jäätä kertyy niin ei varmasti toimi ennen kuin sulaa ja vedet on sit jonkun renkaiden sisällä

Kotopajalla paineilman saanti ei onnistu jos kompura on muutamankin asteen pakkasen puolella, Se ei kertakaikkiaan käy vaan ylikuormitussuoja laukeaa. Näin ollen kompressori lämpimään tai muuten täytyy pumpata käsipumpulla. Polttomoottorikäyttöinen kompressori kyllä pelaa pikkupakkasellakin, mutta sekin vanhus työntää aika mustaa savua ja vetistä ilmaa näillä keleillä

Kyllä kymmenen vuotta vanhat kitkat oli taas kivat, joku etuvetofarkkukuski nastoineen yritti lähteä rinnalta ripesti niin että nastat vaan kipinöitä sinkoili, mutta siinä vaiheessa minä pistin kitkoilla jo kymmenen metrin päästä kolmosta tupaan ja häivyin mäen toiselle puolelle.

Luulin myös sumputtaneeni joulukuusivarkaan hyvän umpitien haaraan, sinne kun olisi vauhdilla painanut pakullaan niin olisi tullut kalliita kuusia, Aika monet kuusenraahausjäljet oli selvästi näkyvissä, mutta se olikin maanomistaja itse kakkosautollaan. Jotuu varmaan kohta laittamaan puomeja eteen, muuten tulee ensi viikolla ongelimia kuusivarkaiden väistelemisessä. Täytyy varmaa satanen rahastaa jokaiselta tai sit kylmästi soittaa poliisille. Ei sillä etteikö harvennus olisi jossain ihan paikallaan, mutta tyhmiä ihmisiä kun valmiiksi tienpohjalta eilen kaadetut kuuset eivät kelpaa vaan pitää rämpiä matalaan umpihankeen nysväämään sen käsisahan tai kirveen kanssa mukamas salaa. Kai se varastettu kuusi on joillekin niin rakas perinne että sen vuoksi kannattaa ottaa riski ja hikoilla. Mut se on sit kiva selittää kun se auto vaunuineen tai paku onkin umpiperässä ja kuorma-autollinen maata edessä.

Älkää siis varastako, jos ei ole varaa ostaa niin olkaa ilman tai muovikuusi tai kasvattakaa oma kuusi siemenestä lähtien.

Praha 2008 MM finaalierissu
Praha 2008 MM finaalierissu

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus