Rauhanturvaajat hiuskarvan varassa

  • licence27

Maailman huonoimmat rauhanturvaajat löytyvät USA:sta. Se johtuu yksinkertaisesti siitä että koko sotajoukko on koulutettu ja varustettu sotimaan.

On todella valitettavaa ettei Afganistanissa ymmärretä rauhoittua ja hoitaa maan sisäisiä asioita kuntoon. Jos sinne oikeasti tulisi rauha ja olisi pari vuotta rauhallista se olisi ihan eri maa asua. Siellä on sama ongelma kuin Irakissa ja entisessä Jugoslaviassa= Valtatyhjiö. Jokainen sotapäällikkö ja mafiooso ajaa omaa etuaan häikäilemättä. Sinne sit syötetään avustusrahoja ja tarvikkeita, mutta kuinka paljon oikeasti menee perille.

Kosovossakin ihan ensimmäiseksi sinne olisi pitänyt tuoda vain ruokaa ja lääkkeitä- ei yhtään avustusrahaa ja ilmoittaa milloin apu loppuu. Seuraavaksi pistää kaikki rakennustaitoiset paikkaamaan sodan jälkiä, lapset kouluihin ja opettaa että sota oli väärä ratkaisu. Sit jätehuolto, vesi ja viemäröinti + sähkö.

Suomalaisillakin seisoi valtava määrä kalustoa joutilaana, kymmeniä eri alojen ammattimiehiä ja naisia muuallakin kuin rakennusjoukkueessa.

Afganistanissa tuskin vielä pitkään aikaan voi ruveta putkilinjoja turvallisesti rakentamaan. Mutta ei ne paikallisetkaan niitä tee ilman tarvikkeita ja työkaluja, eikä ilmaiseksi.

Ympäriinsä ajamisesta ja partioimisesta on lyhytaikainen hyöty, vesijohdosta kenties seuraavaan sotaan saakka. Jos paikallisilta kysytään niin afganistanissa vieraan maan sotilaat halutaan rajojen ulkopuolelle. Samoin on kaiketi myös Irakissa. Kosovossa paikalliset tajusivat nopeasti että sotilaiden mukana tulee myös valuuttaa.

Suomalaisten ajoneuvoja moititaan puutteellisesta suojauksesta. Ei miehistönkuljetusvaunu ole panssarivaunu, eikä panssarivaunukaan pysy yhtenä kappaleena kun siihen isketään usemman räjähdekilon kanssa. Kalliokin murtuu. Suojaamattomia ajoneuvoja afganistaniin oli ja on turha sotilaskäyttöön viedä.

Mutta jos olisi viety kaikki vanhat T 72 vaunut rauhanturvaajin mukana ja ajettu loppuun siellä, otettu aseet pois ja työnnetty portista pihalle niin kyllä ne olisi siellä äkkiä kierrätetty. T 72 on kumminkin sen verran syöppö ettei niitä voi viedä jos ei ole kunnon polttoainevarantoja. Ei XA- sarjan vaunutkaan tyhjällä kulje, mutta ei puhuta prosenttieroista vaan kertoimesta.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus