Suo siellä vettä siellä täällä

  • licence27

Vaihteeksi oli vähän kirjallisia töitä. Varmaan eilen asiakkaalle sanoin että on muutama sellainen ei heittämällä tehtävä lasku tulossa tekoon ja kappas vaan aaumulla tuli tuli laskutusviitteet kolmesta kohteesta.

Sitten menin perkaamaan ojaa- ei määrä mikään valtava ollut, mutta toivottavasti auttaa sulamisvesien aikana. Lyhyt operaatio ja seuraavalle työmaalle pääsyä odotellen pääsee vihdoin huoltopuuhiin.

Kyllä painaa vettä kentän suunnasta. Kovan sateen jäljiltä jopa taas niin kovaa että vesi teki uuden nousun pellolle- eri paikassa tosin.

Lueskelin aamulla mitä oli tapahtunut puunkaatotalkoissa. Talkooväki oli kaatanut yhden puun toista puuta karsineen henkilön päälle sillä seurauksella että puuta karsinut ihminen kuoli saamiinsa vammoihin.

Jos en ihan väärin muista niin amatöörimetsureille tuli sakkorangaistukset luokkaa 900 € - siis mieheen. Voidaan sitten miettiä kumpi oli pahempi moka antaa ravihevoselle liikaa lääkettä vai tappaa työn touhussa oleva ihminen.

Tarina ei kerro tuliko muita rangaistuksia tai korvausvaatimuksia, mutta jos linja on tuo niin ei ihme että työtapaturmia sattuu ja työturvallisuudesta tingitään. Viittaan tässä löyhästi eläinääkärin saamaan reilun 200 000 € korvausvaatimukseen.

Millainenkohan mahtoi olla korvausvaatimus sille ilmeisesti itsemurhan tehneelle rattijuopolle joka paineli autollaan päin kaivinkonetta suistaen sen koneen syvään kaivantoon. Siinähän oli sentään kyse tahallisuudesta ja varmasti meni jonkun elinkeinonharjoittajan konseptit sekaisin. Varmaan meni myös sen kuskin jonka piti aamulla ruveta töihin.

En ole ihan varma, mutta saatoin jopa nähdä sen koneen ja työmaan ennen tapahtumaa- ja jos kuljettaja olisi ollut koneensa puikoissa olisi pudotuksesta joko kuollut tai vammautunut.

Mahtaisiko saada edes samaa summaa kuin ravihevosesta vaikka kone olisi uransa alkupuolella.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus