Veromatematiikkaa

  • licence27

Yleensä verotuksesta ja verotoimiston toiminnasta on vain valittamista- no nyt täytyy vaihteeksi kehua:

Kun en kolmellakaan yrityksellä saanut vuosi-ilmoitusta jätettyä sähköisesti pistin tukipyynnön menemään.

Heti maanantaina puhelin soi ja ilmoitusvalvonnasta löytyivät kaikki kaipaamani vastaukset.

Palkan tuplaaminen verotuksessa oli siis onnistunut koska paperisen ilmoituksen jo mentyä tehtiin veroilmoitus ja palkkasummassa oli eroa muistaakseni 50 €. "lukukelvoton" oli ollut optiseen lukuun mennyt kaavake- liekö sit kastunut postissa tai jotain. Se oli kuitenkin syötetty jotenkin manuaalisesti, mutta samaan aikaan oli virhe paikallistettu ja lähetetty vuosi-ilmoituksessa annettujen tietojen korjaaminen.

No ne oli sit poikenneet sen noin 50 € ja silloin järjestelmä summaa ne automaattisesti. Sit oijoittiin ja taas kyseltiin, kunnes lopulta käytiin verotoimistossa palkkalaskelman kanssa kysymässä miten tuollainen kreikkalainen virkamiespalkka saadaan mun tililleni.

Kuulemma liki jokainen kausiveroilmoituksia antanut toivoo ja pyytää että verotili-palvelu koostaisi vuosi-ilmoituksen automaattisesti. Se voisi vieläpä tehdä sitä koko ajan samalla kuin syötetään kuukausi-ilmoituksia- jotta jos vaikka yrittäjä kuolee tai firma kaatuu niin tiedot ei olisi koko vuodelta hukassa.

Tukipyyntö oli käsitelty hyvin perusteellisesti, vaikkei viestini sävy ollut ehkä kaikkein asiallisin. Mutta nyt kun tietää tuon niin josko tänä vuonna ei tarvisi käydä viime vuoden palkkojen takia verotoimistossa henkilökohtaisesti. Kerroin siis jo tukipyynnössä että jos en tiedä mistä palkan tuplaus tulee niin en pysty sitä tänäkään vuonna korjaamaan.

No vero-ohjelma huomaa vuositasolla 50 € virheen, mutta vasta nyt aletaan olla huolissaan kun tuonnin arvo on niin ja niin paljon suurempi kuin viennin- No pakko ollakin kun kaupasta saat tosiaan hakea löytääksesi muutakin kotimaista kuin ruokaa ja ehkä paperia.

Ulkomailla taas saat oikein kaivaa koko megamarketin että löydät niin ikään jotain muutakin suomalaista kuin ruokaa.

Josta siis yksinkertaiseen yhtälöön- että ulkomailta voisi löytyä edes suomalaista ruokaa tarvii palata maa- ja elintarviketeollisuudessa ajalle ennen EU-tukia, tuottaa ruokaa reilusti yli oman tarpeen ja myydä sitä sitten vaikka Koreaan tai antaa vaihdossa vaikka vankityövoimalla hakattuihin katukiviin.

Jos metsä- puu- paperi- metalli- ja elektroniikkateollisuus sekä laivanrakennus valuu ulkomaille niin paljon sitä saa maksalaatikkoa Venäjälle myydä että saa edes kansanauton verran valuuttaa.

Sit kun sen auton saa irti niin muuttaa sen kulutuksen venäläisestä öljystä maksalaatikoiksi ja voiks niin se on valtava määrä vuodessa ja joka vuosi. Muuhan valtavaan alijäämään ei auta kuin se että kaikki paskimmatkin työt tehdään Suomessa suomalaisin voimin eikä tuoteta heikkolaatuisia kertakäyttötuotteita halpamaista.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus