Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2007.

Kiirettä taas..  1

Minkähän takia mä aina kirjoittelen tänne työkiireistäni? Pitäisköhän hankkia elämä. Siis joku muukin kuin työelämä? Noh, kerron nyt tämän jutun kuitenkin:

Viimeiset kaks viikkoa ollu yhtä helvettiä töissä. Meidän on pitäny saada yksi projekti vedettyä ennätysnopeasti läpi. Sinänsä homma olis ihan mahdollista, mutta kun asiakkaan normaalia toimintaa ei saisi häiritä sillä aikaa millään tavalla. Ok, tämäkin on jotenkuten hoidettavissa. Sählätään asiakkaan tiloissa ja yritettään olla niin, ettei olla tiellä. Asiakas siirtää deadlineä kaksi viikkoa eteenpäin, koska heidän itse hommaamansa tarvikkeet eivät ole saapuneet ajoissa. Sitten osat tulevat ja alkaa hommat. Tässä vaiheessa asiakas ilmoittaa, että pitääkin olla viikkoa aikaisemmin valmista kuin mitä sovittiin. Noh, minä painan 16 tuntisia työpäiviä ja saadaan yhtä pientä osaa vaille kaikki kuntoon määräajassa. Deadlinen jälkeen mulle ilmoitetaan, että loputkin pitää olla kunnossa a.s.a.p. Taas 16-20 tuntisia työpäiviä, kunnes kaikki on valmista. Tunti valmistumisen jälkeen asiakas ilmoittaa, että oikeastaan tätä viimeisintä venymistä ei oltais tarvittukaan, koska sitä osaa ei oteta käyttöön ollenkaan, eikä niitä aiempiakaan juttuja siinä laajuudessa kuin mitä teimme.

Noh... rahat saatiin ja hienot laitteet toimii nyt, mutta vähän jäi hölmistynyt maku suuhun. Uhrattiin arvokasta vapaa-aikaamme, verta, hikeä ja kyyneleitä siihen, että asiakas saa mitä tilaa ja sitten selvis, että lähes kaikki olikin turhaa.

Talk about työ jolla on tarkoitus :D

Työstä ja sen tarkoituksesta tuli mieleen toinenkin juttu. Viime kuukausina on ollu stressiä aika tavalla erinäisistä syistä johtuen. Osin työstäkin. Silti, tämä työ on mulle eräänlainen pakenemiskeino. Kun kotona tai yleensäkin työpaikan ulkopuolella asiat menee päin persettä, on jotenkin turvallista tulla töihin ja tehdä sitä missä tietää olevansa hyvä. Täällä ei mikään voi mennä pieleen, ainakaan niin pahasti, ettenkö saisi asioita hoidettua kuntoon. Tästä vaan seuraa helposti v-mäinen kierre. Ei se nimittäin tee ihmiselle pidemmän päälle hyvää tehdä 69 tuntisia työviikkoja (viime viikko).

Yritän välttää burn-outin. Yritän. Lupaan sen itselleni.