Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2007.

Juhannus  1

Juhannusraportti vähän jälkikäteen kirjoitettuna, mutta saa nyt luvan kelvata. Olin kaverin mökillä, grillattiin, saunottiin, jotkut jopa uivat, otettiin olutta, veneiltiin (venekuski oli selvä(-hkö)). Ilmeisesti melko perinteistä meininkiä monen mielestä, mutta itselleni tuo oli elämäni toinen mökkijuhannus.

Mökki olis kyllä kiva... Jos tässä noi raha-asiat sais joskus vähän stabiilimpaan tilaan, niin vois ruveta harkitsemaan mökin ostoa. Täältä päin saa joskus hyvinkin edullisesti sellaisia "mummon mökki" -tyyppisiä hökkeleitä. Ei haittais, vaikka ei olis ihan edustuskunnossa, sitähän vois sitten fiksailla pikkuhiljaa kuntoon. Joku sellainen ulkorakennus siinä pitäis olla, mihin sais auton sisään. Pitkäaikainen haaveeni on ollut ostaa joku vanha Alfa Romeo Spider, Giulia, GTV tms. ja alkaa kunnostamaan sellaista ajan kanssa ja huolella. (vanha Alfa-harrastaja kun olen).

Mutta niin kauan kun ei ole omaa mökkiä, pitää olla iloinen siitä, että kavereilla niitä on. Huomenna olis taas kutsu yhelle mökille. Jos keli on hyvä, niin voishan sitä vaikka lähteäkin mölkkyä pelaamaan :)


Maanantai  1

Jahas, se olis juhannusviikko. Jotenkin tää kesä on nyt tullu ihan salakavalasti. Vasta viikonloppuna älysin, että hitto vieköön, kesäkuu on jo yli puolenvälin. Siis KESÄKUU! Lomakin lähestyy jo hyvää vauhtia. Pitäis vaan keksiä, että mitähän ihmettä sitä tekis. Metallican keikka on ainoa lukkoon lyöty asia lomallani, muut suunnitelmat pitää sitten sovittaa kelien, innostuksen ja rahojen mukaan. Kyllä sitä aina jotain keksii. Tekee sitä mikä sattuu huvittamaan ja ennen kaikkea nauttii vapaa-ajasta.

Monet parhaista lomistani ovat olleet sellaisia, etten ole suunnitellut yhtään mitään etukäteen. Pahimmat taas sellaisia, että on tullut suunniteltua liikaa menoja ja tekemisiä ja sitten iskee stressi kun on niin kiirettä.

Noh... nyt ei ole pahemmin stressiä. Ei stressaa työt eikä raha-asiatkaan, kuten vielä tuossa vielä parisen viikkoa sitten. Tästä on hyvä jatkaa loman odottelua :)


Kielioppia  1

Inhosin aina äidinkieltä koulussa, mutta jotain niistä kuivista kieliopin tunneista jäi kuitenkin päähän. Näköjään kaikki muuttuu vuosien mittaan, kielioppikin, joten tässäpä pieni päivitys tietoihin:

AGGRESSIIVI

Suomen kielen vanhojen modusten rinnalle on puhekielessä vakiintunut aggressiivi. Se taipuu persoonissa ja luvuissa ja kaikissa tempuksissa. Aggressiivin tunnus on toistaiseksi hyvin vaikeasti mihinkään sanaluokkaan määriteltävissä oleva VITTU. Vittu ei koskaan esiinny yksin, se edustaa siis eräänlaista pohjarakennetta tai osamorfeemia. Vittuun agglutinoidaan aina jokin persoona- tai relatiivipronomini. Jälkimmäiset esiintyvät poikkeuksetta paikallissijoissa. Vittu + pronomini -kombinaatio muodostaa siis aggressiiville tunnusomaisen modusrakenteen. Aggressiivirakenteen rektio on sellainen, että se vaatii peräänsä joko kieltomuodon pääverbin tai vaihtoehtoisesti paikallissijamuotoisen (harvemmin partitiivimuotoisen) kielteisen liitepartikkelin sisältävän pronominirakenteen. Funktioltaan aggressiivirakenne on siis kieltoapuverbiä (en, et, ei) vastaava.

PREESENS-TAIVUTUS
1.sg vittumä jaksa mitään myydä.
2.sg vittusä rupee mulle iniseen.
3.sg vittuse tullu ees paikalle, turhaan venasin.
1.pl vittume mitään pikkulapsia syödä, paskapuhetta.
2.pl vittute mihinkään raflaan tule, kunhan jauhatte.
3.pl vittune mistään mitään tiedä.

Persoonattomia:
Vittusiellä mitään ilmaista viinaa ollu.
Vittutäällä mikään kesä ole.
Vittutäällä jaksa pitempään notkua.
Muissa tempuksissa aggressiivi taipuu saman kaavan mukaan.

Imperfekti: Vittumä jaksanu sitä kissaa pelastaa.

Perfekti: Vittumä oo jaksanu kahteen viikkoon tiskata.

Pluskvamperfekti: Vittumä ollu jaksanu ees syödä päiväkausiin ennenku jouduin tiputukseen.
HUOM! Lause "Vittuse tippu tohon avantoon" ei ole aggressiivi, koska lauseen imperfektimuotoinen predikaatti on indikatiivissa! Kyseessä on siis tavallinen kirosanalla höystetty indikatiivilause, jonka nimeäminen aggressiiviksi osoittaa sangen pitkälle kehittynyttä lingvistisen silmän verkkokalvon rappeumaa.

AGGRESSIIVI MODUKSENA
Koska aggressiivi on modus, se ei voi esiintyä samassa lauseessa eri modukseksi laskettavan predikaattimuodon kanssa. Aggressiivi, vanhan kansan suussa ponsitapa,
ilmaisee aktiivista närkästystä, kyllästymistä, turhautumista, hermostumista ja suoranaista suuttumusta. Tarkemman taustatunteen voi vastaanottaja päätellä kontekstista. Aggressiivin yhteydessä käytetään eräissä piireissä tehokeinona elekieltä, jonka luonne voi vaihdella sormimerkeistä aina täyskontaktimanööveriin. Tämänhetkisen tietämyksen mukaan aggressiivia ilmaistaan samalla tavalla suurimmassa osassa maailman viittomakieliä.

Vittu-sanan soveliaat käyttökerrat kautta maailmanhistorian asettavat käytölle korkeat vaatimukset:

"Enpä arvannut että he suuttuisivat noin vitusti." - Osama bin Laden, 2001
"Hei halooo, kuka vittu siitä saisi tietää?!" - Bill Clinton, 1999
"Paikallisia sadekuuroja... ja vitut!!" - Nooa, 4341 eKr
"Missä vitussa me ollaan!?" - Amelia Earhart, 1937
"Haluatte MINKÄ tuohon vitun kattoon!?" - Michelangelo, 1566
"Miten vitussa sinä ratkaisit tuon!?" - Pythagoras, 126 eKr
"Onhan se niin vitusti hänen näköisensä!" - Picasso, 1926
"Joka vitun taukki ymmärtää tämän." - Einstein, 1938
"Mistä vitusta nuo kaikki intiaanit tuli?!" - Kenraali Custer, 1877
"Mikä vittu se oli?!" - Hiroshiman pormestari, 1945
"Vitut täällä mitään jäävuoria ole." - Titanicin kapteeni, 1912"
"Kuka vittu jätti keulaportin auki?" - Estonian kapteeni, 1994
"Aja nyt vittu kovempaa!" - Prinsessa Diana, 1997
"Miks just mun pitää jäädä tänne vitun moduliin venaan?" - Apollo 11-astronautti Michael Collins, 1969
"Vittu tää on pelkkä flunssa." - Aleksanteri Suuri, 323 eKr
"Ketään kiinnosta, jos me vallataan joku vitun Kuwait." - Saddam Hussein, 1990
"Kuka vittu laukaisi sen torpedon jo putkessa!?!" - Kurskin kapteeni Gennadiy P. Liachin, 2000
"Mitkä vitun hobitit?" - Sauron, 2945 kolmatta aikaa
"Mikä vitun riskianalyysi?" Kaj-Erik Relander (Sonera) 2001


Paineiden helpotusta...  1

No jooh... Viime viikkoina stressanneet asiat on nyt ratkenneet. Oli jo vähän sellainen olo niinkuin olis lentokoneessa joka oli syöksymässä kohti maata, mutta niinpäs vaan kävi että moottorit käynnistyivät viime hetkellä ennen maahan syöksyä :) Aika euforinen olo.

Lupaan olla vähän positiivisempi merkinnöissäni jatkossa.


Netissä koko ajan?  1

Joku kysyi, että olenko mä aina aamusta iltaan netissä? Ei suinkaan. Nyt on vaan taas sellainen viikko, että aamut lojun kotona tekemättä mitään ja illat olen duunissa. Nää iltahommat on sellaisia vähän päivystysluontoisia, joten pakko kuluttaa aikaansa täällä cityssäkin.

Siis en ole nettiaddikti, en en en!


Vitutusta...  1

Argh... juuri kun ajattelin, että raha-asiat menee parempaan suuntaan, niin vielä ilmaantui yks rahanreikä mikä pitäs paikata. Tonni, tai oikeestaan puolitoista pitäis jostain repäistä ja mielellään melko äkkiä. Vittu että vituttaa... Mikään ei stressaa niin kuin rahahuolet. Nyt kun tuon jostain sais revittyä niin sitten tästä alkais selvitä... *miettii päätään puhki*

Raha-asiat onnistuin sotkemaan jokunen vuosi sitten kun takasin yhden kaverin lainan ja se kaatu sit yllättäen mun niskaan. Oli muutenkin vähän heikompi tilanne raha-asioissa just sillä hetkellä ja niinhän siinä kävi, että luottotiedot kärähti ja ulosottoon heilahti iso kasa. Reilun kymppitonnin oon jo niitä lyhentäny, mut vielä sitä on suunnilleen saman verran jäljelläkin... Vituttaa olla hyvätuloinen köyhä. Vouti vie 700-1000€/kk tilistä suoraan. Kyllä se tuntuu hyvissäkin tuloissa. Nyt onneks näyttää sille että pääsen pankin kanssa sellaiseen diiliin, että maksetaan noi uo:ssa olevat jutut pois ja käteen rupee jotain jäämään.

Mutta tuo puoltoista tonnia... Mistä vitusta mä sen revin????


Käytännönpila :-D  6

Kun seuraavan kerran matkustat:

Jos istut jonkun sellaisen vieressä lentokoneessa tai junassa, joka
ärsyttää sinua...

1. Avaa hiljaa ja rauhallisesti läppärilaukku.

2. Ota kone esiin.

3. Pistä se päälle.

4. Pidä huoli, että kaveri, joka häiritsee sinua, näkee näytön.

5. Avaa tämä viesti.

6. Sulje silmäsi ja käännä pääsi kohti taivasta.

7. Avaa sitten tämä linkki: http://www.thecleverest.com/countdown.swf


Sisustaminen  3

Alanko pikkuhiljaa ymmärtää naisia vai olenko lopullisesti muuttumassa neidiksi?

Viime viikkoina on tullu vähä rempattua kämppää, muutettua järjestystä, maalattua seiniä, laitettua uutta tapettia ym. pientä puuhastelua. Hitto miten kivaa puuhaa! Tai ei se itse puuhastelu, vaan se kun saa kaiken valmiiksi ja saa "nauttia kättensä töistä". Varsin pienellä puuhastelulla kämppä näyttää ihan uudelta. Olen aina tykännyt kotona oleilusta, (vaikka olosuhteet nyt on mitä on) mutta voi miten mukavaa se onkaan kun vähän uudistaa niitä tuttuja nurkkia. Eikä sitä rahaakaan niin paljon kulu. Yllättävän paljon sitä ihminen osaa tehdä kun rupee vaan tekemään. Tapetointi on ihan helppoa ja jopa laminaatin läiskiminen lattiaan onnistuu kun vaan kysyy joltain homman hallitsevalta muutamat vinkit. Niin ja työkalut pitää tietenkin olla.

Jee, remppa alkaa olla valmis ja lomakin lähestyy. Malttaakohan sitä edes lähteä mihinkään kun koti näyttää nyt niiiiiin hyvältä.

(kyllä malttaa, ulkoiset puitteet on kunnossa mutta muuten elän melkoisessa tyhjiössä)


Stressiääääääää.... ja helpotusta siihen?  1

Prkl kun on ollu hermot kireellä viime aikoina. Syykin on varsin perinteinen: raha-asiat vähän solmussa. Mutta: tänään otin itseäni niskasta kiinni, marssin pankkiin ja neuvottelin pankinjohtajan kanssa. Ajattelin, että se nauraa mut pihalle ajatuksineni, mutta päinvastoin: oli kuulemma itse suunnitellut vähän saman tyyppistä ratkaisua. Eli rahahuolet taitaa loppua ihan kohta. Lainat saan hoidettua pienellä järjestelyllä ja rahaa jää käteen satoja euroja enemmän kuin aikaisemmin. Jee :)))

Viikonloppuna testailin, miltä kalja maistuis pitkästä aikaa. Ostin rehvakkaasti laatikollisen Karhua ja ajattelin, että käyn sit baarissakin pyörähtämässä. Join lauantai-iltana pari-kolme olutta ja totesin, että eipä tää nyt maistukkaan ja rupesin nukkumaan. Wanhaks tulossa tai sitten pelko mopon karkaamisesta painaa takaraivossa. Noh, niin tai näin, sunnuntaina oli virkeä olo heti aamusta ja olin itseeni varsin tyytyväinen.