Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2007.

Mensan testiin :-)  1

Muutaman nettitestin täyttäneenä ja niistä rohkaistuneena olen viimeinkin päättänyt mennä mensan testiin. 17.3. sellainen järjestetään tuossa lähistöllä, joten sinnepä sitten. Ja kun kirjaan asian tänne, en voi enää jänistää :p

Tänään täytin Tieteen Kuvalehden testin ja sain siitä 136 pistettä. Jostain testistä vuosia sitten sain yli 150, mutta kun noita testejä on niin monenlaisia eivätkä ne kaikki ole vertailukelpoisia, niin eipä noista hirveesti voi päätellä muuta kuin että... no, kai se on tunnustettava, että pidän itseäni vähän keskimääräistä älykkäämpänä. (Järkevyyden kanssahan sillä ei ole mitään tekemistä!)

En kyllä usko, että älykkyyttä sinänsä voidaan edes mitata. Ennemminkin testit mittaavat loogista ajattelua. Loogista ajattelua olen joutunut harjaannuttamaan työelämässä, kun olen jo yli 15 vuotta tehnyt töitä joissa pitää aina selvittää tietynlaisia syy-seuraus suhteita. Eli siltä pohjalta luulen olevani melko vahvoilla. Saa nähdä sitten. "Lähden tekemään parhaani ja katsotaan sitten mihin se riittää", kuten urheilija sanoisi!

Mutta lupaan kertoa tuloksen sitten täällä, kävi miten kävi.


Talvi tuli?  1

Myönnän huijaavani. Kirjoitan tätä 19. päivä, enkä 18., mutta kun en eilen ehtinyt nörtteilemään niin paikataanpa asia nyt.

Eli nythän se perhana talvi sitten tuli. Nyt kai voi jo puhua pysyvistä lumista, ei nää voi enää sulaa ennen kevättä. Tai jos sulaa niin sitten voidaan jo puhua aikaisesta keväästä. Tarkkaan ottaen pysyvä lumi tuli tänne meidän korkeudelle viime sunnuntaina, 14.1. Noin kaksi kuukautta myöhässä. Lumikolan kanssa on jo päässyt vähän touhuamaan, yhden kerran jo kolasin ja nyt kun voi leikkiä ennustajaa kerron, että huomenna joudun kolaamaan uudestaan. Hyötyliikuntaa, siis :)

Ihan kiva että viimein saatiin lunta. Pimeys edes vähän helpotti ja pääsee lapset pulkkamäkeen. Jos ei peruskoulun pakkohiihtäminen olis tuhonnut mun hyviä harrastuksia, saattaisin lähteä vaikka hiihtämään. Ainakin mahdollisuudet olis otolliset; ihan läheltä pääsee ladulle joka yhtyy lähes kai koko kaupungin kattavaan latuverkostoon. Ulkoliikunnasta pitävälle tää oliskin varmaan aika ihanteellinen asuinpaikka.

Toisaalta, onhan tuossa tuo järvi ihan rannassa, eiku siis ranta ihan lähellä ja sinnepä järven jäälle olis helppo lähteä vaikka moottorikelkalla huristelemaan. Pitäisköhän seuraavaks ostaa sellainen lelu? ("MILLÄ RAHALLA?!", huutaa järjen vaiennettavissa oleva ääni takaraivossani.)


Uusi vuosi, vaan ei uusia kujeita...  1

Vuosi vaihtui melko rauhallisesti kun ehdin hankkimaan jo ennen varsinaista h-hetkeä sellaisen krapulan ettei juomista voinut kuvitellakaan. Muutaman raketin kuitenkin innostuin ampumaan. Yllättäviä vaikeuksia tämä lumettomuus vaan aiheuttaa; Miten niitä rakettejakaan ampuu kun ei voi tökätä sitä tikkua lumihankeen pystyyn? No, onneksi kiltti naapurin setä oli varustautunut paremmin ja sain lainata hänen ystävällisesti valmiiksi tyhjentämäänsä kossupulloa laukaisualustaksi.

Mitähän tämä vuosi tuo sitten tullessaan? Työrintamalla vaikuttaa siltä että uusia juttuja on tulossa enemmän kuin arvelinkaan. Hyvä niin. Mä vihaan rutiineja, joten uuden opettelu ja uudet haasteet ovat enemmän kuin tervetulleita!

Ihmissuhteissa ei mitään merkittävää liene tekeillä ja siihenkin olen varsin tyytyväinen. Kunhan nyt pääsee edes jotain perversioitaan toteuttamaan niin kaikki on hyvin :)

Työn ohessa opiskeleminen rupes vähän tökkimään, yks näyttökoe meni hiukan viduralleen ja on vähä siinä ja siinä että viitsinkö jatkaa enää koko koulua... Noh, katsellaan miten on aikaa ja inspiraatiota. Tällä hetkellä ei kumpaakaan. Onneks ei ole pakko opiskella jos en haluu.