Filosofiaa

  • Jack-72

Nostanpa tännekin ajatuksen jota olen pyöritellyt mielessäni usein ja joka tuli vuodatettua tuonne yleiskeskustelun Filosofia-ketjuun:

Eli tekeekö ihminen KOSKAAN mitään muista kuin itsekkäistä vaikuttimista? Helppo tietysti sanoa, että rakkaittensa puolesta tekee mitä vaan, mutta mikä siinäkin on se syvin motiivi? Onko oman hyvän mielen tavoittelulla mitään tekemistä asian kanssa? Jos autat mummon kadun yli, niin miksi teet sen? Siksi että haluat auttaa? Mutta miksi haluat? Eihän ihminen voi kokea mitään muualla kuin omassa päässään. Jopa toisten auttamisen tuoma hyöty on koettavissa vain oman pään sisällä.

Olen sitä mieltä, että vilpittömimmänkin rakkauden perimmäinen tarkoitus on evoluution ihmisen aivoihin kehittämä eläimellinen itsekkyys. Sitä ei varmaan kuitenkaan kannata ihan hirveästi mielessään pitää, tai aina edes tunnustaa itselleen. Parempi on vaan pyrkiä tekemään hyvää ihan vilpittömästi.

2 kommenttia

Jack-72

13.12.2007 08:17

Kysymys onkin siitä, että MIKSI autat toisia. Helppo sanoa tekevänsä sen epäitsekkäästi, mutta en usko sellaiseen. Ihminen ei tee MITÄÄN epäitsekkäästi. Jos ei muuta, niin ainakin hyvää mieltä tavoitellaan. Hyvää omaatuntoa. "Hyvän ihmisen" leimaa. Puhutaan, että antaminen on suurempi ilo kuin saaminen. Ehkä niin, mutta siinäkin halutaan itselle se suurempi ilo.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:11

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus