Lasten kasvattaminen

  • Jack-72

Lasten kasvattaminen on vaikeata. Toisaalta heille pitää asettaa tietyt rajat, mutta toisaalta yrittää kannustaa heitä kehittämään omia mielipiteitään ja tapoja toimia. Joskus kun olen väsynyt ja lapset leikkivät mielestäni vähän turhan rajuja leikkejä, ärähdän heille ja kehotan pitämään pienempää mekkalaa. Selitän jotain, että "tuossa voi sattua vahinko" tms., vaikka todellisuudessa kyse on vain siitä, etten jaksaisi kuunnella metelöintiä. Sitten tulee morkkis ja paikkailen tilannetta enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Luulen olevani vähän keskimääräistä tiukempi kasvattaja. Lapsilla on tarkat säännöt esim. siitä, että läksyt pitää tehdä heti koulusta tultua ja nukkumaan pitää mennä ajoissa. Lisäksi pitää kysyä lupa jos ovat lähdössä kaveriensa luo, vaikka kaveri asuisi 50 metrin päässä. Kotona täytyy olla aina tieto siitä, missä he ovat. Myös ruoka-ajat ovat hyvin säännölliset ja silloin pitää olla kotona kun on ruokailu. Toisaalta, sen verran hyvin on sujunut, etteivät lapset edes haluakaan uhmata näitä sääntöjä. Hyvin harvoin tulee ristiriitatilanteita, eikä koskaan käy niin, että he rikkoisivat tahallaan selkeätä kieltoa.

Kasvattaminen ei kuitenkaan merkitse vain rajojen asettamista ja ruoan antamista. Tässä minulla onkin parantamisen varaa. Otan itseäni ihan tietoisesti niskasta kiinni vähän väliä ja varaan aikaa lasten kanssa touhuamiseen. Keskustelen heidän kanssaan myös melko paljon. Itse asiassa on hyvin hauskaa jutella ekaluokkalaisten kanssa erilaisista asioista. Heillä on todella uniikkeja mielipiteitä ja näkökulmia asioista ja onneksi he myös uskaltavat tuoda mielipiteensä esiin. Siihen minä heitä kannustankin. Uskon näin käyttyjen minuuttien ja tuntien olevan hyvin tärkeätä aikaa. Oikeastaan paljon sen tärkeämpää tekemistä isällä ei voi olla.

Tulevan isänpäivän kunniaksi lupaan viettää enemmän laatuaikaa lasteni kanssa.

4 kommenttia

Hippi-Ronda

8.11.2007 15:45

ethän sä mikää tiukka kasvattaja oo.tuohan pitäisi olla itsestään selvyys,että esmes läksyt tehdään heti koulun jälkeen, yms.
noin meilläkin toimitaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Glammie

8.1.2008 14:10

Piti tähän ihan kommentoida myös tota kun sanoit olevasi keskivertoa tiukempi kasvattaja. Jos tuo merkitsee sitä, on kasvatus todellakin retuperällä koska noi on ihan itsestäänselviä asioita, ilman että sitä tarvitsee edes ajatella mitenkään tiukaksi. Rajat on hyvä olla, sellaisista lapsista kasvaa hyviä ihmisiä. Keep up the good work.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jack-72

9.1.2008 06:02

No tuo "keskimääräistä tiukempi" on ehkä vähän huono sanamuoto. Se perustuu suppeahkoon otantaan ja vertailuun lähinaapurustossa asuviin lapsiperheisiin. Näkyy muutamat vanhemmat olevan melko epätietoisia omien lastensa menemisistä. Tai sitten eivät välitä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:12

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus