Marssimurtuma?

  • Pajautus

Oikean jalan jalkaterä on ollut jo viikon ihan saatanan kipeä. Heti ku kävelee niin rupeaa sattumaan. On varmaan marssimurtuma tai jotain?

Rasitusmurtumaa on vaikea havaita

Lihasten ja jänteiden lisäksi koetukselle voi joutua luusto. Liikkujan riesaksi iskee tavallisimmin rasitusmurtuma eli marssimurtuma. Sananmukaisesti marssimurtuma tulee yleensä jalkaterään, sääreen tai reiteen. Vaivassa on kyse luun pinnalla olevaan luukalvoon syntyneestä luun rasitusreaktiosta, joka oireilee kipuna rasituksen aikana.

Kuten lihaksenkin rasitusvammoissa, vaivan aiheuttaa yleensä toistuva samaa luualuetta kuormittava rasitus tai rasituksen määrän nopea lisääminen. Rasitusmurtuman voi aiheuttaa myös esimerkiksi jalkaterän asennon muuttuminen jalkineiden vaihtamisen seurauksena tai alustan muuttuminen joko kovemmaksi tai kaltevammaksi.

Rasitusmurtumaa on vaikeaa diagnosoida, sillä se näkyy röntgenkuvissa usein vasta useamman viikon jälkeen oireiden alkamisesta. Kipualue näkyy kuvassa eräänlaisena arpikudoksena, mutta muutos ei tapahdu hetkessä. Lääkärit joutuvatkin usein tekemään diagnoosin oireiden sekä potilaan ilmoittaman liikuntatottumusten muutoksen mukaan. Hoito itsessään on yksinkertainen: vaivaan auttaa lepo ja rasituksen välttäminen. Rasitusmurtumaa täytyy kuitenkin hoitaa varsin pitkään, usein vähintään kuusi viikkoa. Varmistus diagnoosistakin saadaan useimmiten vasta useamman viikon ”pakkolevon” jälkeen.

Joo, pakkolepo, täys mahdottomuus. Koira kun on niin on pakko liikkua. Vittu sentään. Pitäis varmaan käydä lekurilla kumminkin.

2 kommenttia

Anonyymi

5.12.2021 10:44

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus