Blogi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2009.
Edellinen


Turmatie  3

Poliisi: "Suojatietä ei kunnioiteta, eikä sen eteen pysähdytä"

Joo, nimeks voi vaihtaa surmatieks. Samaa olen ihmetellyt. Monta läheltä piti tilannetta näkee joka päivä. Itse pyrin päästämään suojatien yli. Välillä on vaan niin pahoja paikkoja, että hirvittää. Vauhtia paljon, autoja paljon, ei turvavälejä ja monta kaistaa. Ei paljon auta jos itse pysähtyy ja muut ei. Niissä paikoissa on hyvä katsella peilejä, ja kelaa onko turvallista päästää tyyppejä yli tien.

Ei suomalaiset, ainakaan pk-seudulla opi olee. Kaveri kertoi että tuolla pohjosemmassa homma toimii paremmin, ihmisillä ei ole siel samanlainen kiire.

Illaks taas töihin liikenteen sekaan. Helvetin aikaisin tulee pimeää, pudonneet lehdet liukaita, kosteaa. Tulis jo lunta.:)


Marssimurtuma?  2

Oikean jalan jalkaterä on ollut jo viikon ihan saatanan kipeä. Heti ku kävelee niin rupeaa sattumaan. On varmaan marssimurtuma tai jotain?

Rasitusmurtumaa on vaikea havaita

Lihasten ja jänteiden lisäksi koetukselle voi joutua luusto. Liikkujan riesaksi iskee tavallisimmin rasitusmurtuma eli marssimurtuma. Sananmukaisesti marssimurtuma tulee yleensä jalkaterään, sääreen tai reiteen. Vaivassa on kyse luun pinnalla olevaan luukalvoon syntyneestä luun rasitusreaktiosta, joka oireilee kipuna rasituksen aikana.

Kuten lihaksenkin rasitusvammoissa, vaivan aiheuttaa yleensä toistuva samaa luualuetta kuormittava rasitus tai rasituksen määrän nopea lisääminen. Rasitusmurtuman voi aiheuttaa myös esimerkiksi jalkaterän asennon muuttuminen jalkineiden vaihtamisen seurauksena tai alustan muuttuminen joko kovemmaksi tai kaltevammaksi.

Rasitusmurtumaa on vaikeaa diagnosoida, sillä se näkyy röntgenkuvissa usein vasta useamman viikon jälkeen oireiden alkamisesta. Kipualue näkyy kuvassa eräänlaisena arpikudoksena, mutta muutos ei tapahdu hetkessä. Lääkärit joutuvatkin usein tekemään diagnoosin oireiden sekä potilaan ilmoittaman liikuntatottumusten muutoksen mukaan. Hoito itsessään on yksinkertainen: vaivaan auttaa lepo ja rasituksen välttäminen. Rasitusmurtumaa täytyy kuitenkin hoitaa varsin pitkään, usein vähintään kuusi viikkoa. Varmistus diagnoosistakin saadaan useimmiten vasta useamman viikon ”pakkolevon” jälkeen.

Joo, pakkolepo, täys mahdottomuus. Koira kun on niin on pakko liikkua. Vittu sentään. Pitäis varmaan käydä lekurilla kumminkin.


Liikenne  1

Mikä vittu ihmisiä vaivaa? Ei osata käyttää vilkkua, jarrutellaan moottoritiellä, ei osata ryhmittäytyä, tai katsoa peileihin. Harva kunnioitaa suojatietä, sen nimen vois vaihtaa turmatieksi. Pelkkiä ääliöitä, joilla on muka kiire.

Joo, paska ilta töissä.


****************  1

Pieni kankkunen, mutta muuten hyvä olo.

Olin paikallisessa eilen, yllätys. Hauskaa oli ja juttuseuraakin. Ja lenkkiseuraakin sain. Eräs mimmi,joka on töissä paikallisessa, oli siel viihteellä. Kun lähdin niin kävin hakemassa Mateon yölenkille, ja mimmi lähti mukaan kävelee. Aika mukava yllätys. Tehtiin lenkki ja saatoin mimmin kotiin, asuu tossa viereisessä talossa.

Aamulla heräilin, Mateo vieressä. Kämpässä kaikki valot päällä, televisio auki samoin kuin tietokone. Energian säästöä. Taisin olla aika tuiskeessa, sitä se viski teettää.

Eilen oli kaikenkaikkiaa nasta päivä aamusta alkaen. Näyttely ja siel mukavaa seuraa ja ilta kruunas kaiken. Hyvä fiilis.


Luottamus  2

Paluu yölenkiltä. Meteo ensimmäistä kertaa ilman hihnaa. Ei voi kun kehua, kaikki sujuo. Mateo totteli ja tuli aina luokse. Ja tavallaan ilman käskyä, ei muuta kuin käännös toiseen suuntaan. Toimii. Melkein tuli itku, koska mulle se on suuri asia että Mateo luottaa minuun. Ja itse luotan Mateoon.
Oikeesti kiitos kuuluu antaa eräälle ihmiselle joka koiraa olen saanut ulkoiluttaa, henkilö kyllä tietää sen.

Ei koiraa käskyllä kouluteta, sitä mieltä mä olen. Muutenkin sana koulutus on mun mielestä turha. Luottamusta se on. Kyllä koira seuraa isäntää tai emäntää jos se luottaa.

Iso askel, mutta viel ei päivällä voi pitää irti, liikaa informaatiota.

Oon kyllä helvetin tyytyväinen.



Kohtaaminen  1

Tultiin Mateon kanssa just lenkiltä. Mielenkiintoinen kohtaaminen. Perusreittiä käveltiin, jo matkan päästää huomasin polkypyörän polun varressa. Ajattelin että nuoriso on taas sikaillut, Mateo myös sen huomasi, ja oli varuillaan. Tultiin vähän lähemmäksi ja huomasin että joku makaa sen pyörän vieressä. Vittu kelasin, ei oo edes puhelinta matkassa. No, menin siihen viereen ja kysyin onks kaikki kunnossa, ukko rupes nousemaan. Samalla Mateo ilmoitteli itsestään. Joo, ukko oli hillittömässä kännissä, ties kuinka pitkään siinä makoillut sateessa, jotain se siinä noustessaan örisi. Ja jatkoi matkaa ilman pyörää. Me jatkettiin siinä lenkkiä.

Lenkillä kelasin viinaa ja sen himoa. Kelasin myös radiosta kuultua haastattelua, jossa ilmeni että lähes kaikki murhat, tapot ja surmat tehdään kännissä.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/10/paihteet_mukana_lahes_kaikissa_henkirikoksissa_1100815.html


Rajat kiinni  1

Tulee vaan mieleen, että Suomen rajat kiinni, erotaan Eu:sta sekä Yk:stä ja ollaan vaan rauhassa.

Oikeesti jotkut tuntuvat olevan tuota mieltä kun tota ketjua lukee. Pitäis eristäytyä. Sensijaan että tosissaan etsittäisiin ratkaisuja ongelmiin, eikä tuomittaisi kaikkia, pienet osan törttöilyistä.

Suomi ei varmasti ole helppo maa asua varsinkin kun saapuu ihan erikulttuurista. Joo, maassa maan tavalla, mutta olennaiista tässä on se että kun maahan saapuu pakolaisia, heille on annettava aikaa sekä opastusta kunnolla, samoin kuin työtä. Hallitukset ovat tehneet helvetisti asioissa virheitä ja nyt siitä saaadaan maksaa.

Ennakkoluullot ovat aina huono asia. Helppo on tuomita jotain mistä ei oikeasti tiedä mittän.

Ja pilkunnussijat, anteeksi kirjoitusvirheet, väsyttää ja lukihäiriö puskee taas läpi kehon.:)

Edellinen